Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Beba 3 tjedna - razno - nosić i hematom

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Beba 3 tjedna - razno - nosić i hematom

Trebam pomoć sa bebinim nosićem - još od bolnice mi je šmrkavi. Redovito mu kapam fiziološku i aqua maris prema naputku pedijatrice. Tu i tamo kihne i izađe nešto i taj tren mu je lakše disati, ali nakon nekog vremena opet koma. Izluđuje me jer to sad već dugo traje, a zna mu se i taj šlajm/sluz spustiti niz grlo pa se onda zagrcne. Ima li netko savjet kako da to riješim?
    Znate li za neki dobar aspirator i gdje ga se može nabaviti (i naravno po kojoj cijeni)?

Druga stvar koja me muči je hematom od poroda koji ima sa stražnje strane glavice odmah iznad vrata. Koliko treba da prođe? Ima li nekih posljedica? Sad je već trvrđi na dodir, ali mi se čini da se još ne smanjuje...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moja Lucija je poslijerodjenja imala non stop zacepljen nosic.
    Obavezno prije spavanja sam joj nakapala sa fizioloskom i isisala malo sa pumpicom. Inace tokom dana ako je trebalo jos bi malo nakapala.
    Dok je bila jos tako mala nije joj nista smetala pumpica, sad nema sanse!
    A pumpicu sam imala plavu, na vakum. 50 kn. Sve je izvlacila!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nama je patronazna pokazala kako joj mozemo smrkljice izvaditi sa fizioloskom i malo vate
    nakapas fiziolosku i mali komadic vate stanjis na vrhu i lagano joj zavuces u nosic i tako izazoves kihanje. a dio se smrkljica zalijepi i za vatu

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kad je nasa bebica imala zaštopan nosić sa 1,5 dana mi smo ju nekoliko puta na dan inhalirali po 10 minuta. napravi se kao šator sa plahtama iznad kolijevke ili kibića i sastrane na stolčić staviš zdjelu sa vrućom kamilicom. samo oprezno da beba ne može dotaknuti. bilo bi dobro da spava i fino udiše kamilicu i garantirano će proći kroz par dana!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo našoj bebici kapali korijen bijelog sljeza po preporuci patronažne jer joj se znala skupljati sluz u nosiću pa bi teže disala.To možeš kapati prilikom svakog mijenjanja pelene ( to je nama bila rutina ) i češće, na prirodnoj je bazi pa ne može štetiti.I stvarno joj je pomagalo.A što se tiče hematoma na glavici, imala ga je na lijevoj strani na vrhu i prošao je za točno mjesec dana.Samo se ne smije puno dirati i sve je ok.Skupljao se u jednu visinu i tako naglo je splasnuo u jednom danu da sam ostala iznenađena i nisam mogla vjerovati.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bijeli sljez sam već kupila, ali ga nisam upotrijebila jer je pedijatrica rekla da kapam isključivo fiziološkom. MM je teta u ljekarni rrekla da ta otopina zna jako peći male bebe ?! :? i skoro mu je nije htjela prodati...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nije dobro zavlacit nikakvu vatu niti stapice s vatom u nosnice.

mi smo nosic rjesavali pumpicom, nakapali bi fizioloske i ispumpali pumpicom (kupili u ljekarni, chiccovu) cudo jedno koliko bi izaslo. pokusaj tako.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj blue angel prvotno napisa
    Mi smo našoj bebici kapali korijen bijelog sljeza po preporuci patronažne
    U ljekarni su mi rekli da se ne preporučuje kapati bijeli sljez zbog plijesni koja se može nalaziti unutra, nije vidljiva golim okom, ali može škoditi bebi. Odustala sam od sljeza i vratila se fiziološkoj. A šmrkljiće smo izvlačili pumpicom koja se montira na usisavač.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Fiziološka i fiziološka i aspirator...spasili nas od nebrojeno neprospavanih noći.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

nas je pedi naručila nekoliko dana na inhalaciju, pa mu je šmrklje vadila onim aspiratotom što se povlači ustima na jednu stranu , ima posudu za šmrklje, a tanka cjevčica, silikonska ide u nosić. tako je regulirala jačinu-radila je to skroz lagano i spasilo ga je - bio je doslovce zaštopan, vidila sam kako ostaje bez zraka . nakon toga - super + je spavao na 'prijestolju' između nas, tako da je spavao na 'nizbrdici' od jastuka - lakše je disao a mm i ja smo ga noću pridržavali da ne padne. imao je tek 13 dana a prehladu je pokupio u bolnici

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj je isto pokupio prehladu u bolnici, ali mi je pedica rekla da to više-manje skkoro sva djeca imaju jer se čiste...
    Idući tjedan imamo prvi pregled pa ću zamoliti pedicu da ga aspirira ako do tad ne uspijem ja riješiti...

Nadam se da ću naći u ljekarni chiccov aspirator

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Podižem opet temu jer me stravično brine hematom. Nitko od pedijatara (niti naša, vrlo iskusna, niti u bolnici gdje je bio na UZV mozgića) ne zna ili mi ne želi reći ništa konkretno - niti kad bi mogao nestati, niti što je točno taj hematom. Imam dojam da doktori sve te kvrgice stavljaju u isti koš - sve je to cefalo hematom - što i jest, ali ima ih izgledom i pretpostavljam sastavom različitih.

Uglavnom, u bolnici je hematom bio mekan (nalazi se mali iznad baze lubanje sa stražnje strane glave), nakon par tjedana je skroz stvrdnuo i sad je na dodir kao kost, čak mi se čini i malo tvrđi od kosti lubanje. Nije bio crven, nego je koža na tom mjestu bila normalne boje.
    Malac sad ima malo preko 2 mjeseca, a hematom se još ni malo ne smanjuje - jedino što vizualno izgleda manji jer njemu glavica raste.

Pedica u Vinogradskoj mi je rekla da je krajnje rješenje brušenje tog hematoma :shock: :shock: :shock:
    Nema šanse da dopustim da netko mom malcu brusi to okoštanje na glavici :shock:

Htjela bih da mi se jave oni čije su bebe imale hematom/hematome i da opišu kako su izgledali i koliko je cca trebalo da prođu.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kakav je nalaz UZV mozga? Da li je itko rekao kako je došlo do tog hematoma? Ovo te pitam jer vidim da ti malac loše spava, što može biti povezano s tim da ga boli. Moj je ima II stupanj krvarenja i torticolis ( više ni ne znam kak se piše, ali se na uzv vrata lijepo vidio ogroman hematom- iz vana je bio veličine večeg oraha ) i večina dr. je govorila da takvi hematomi ne bole, jedinu su neurokirurg, neuropedijatar i radiolog rekli da hematomi i te kako djecu mogu boljet i da treba biti strpljiv. Nama je to saznanje pomoglo da prevladamo doba konstantnog plakanja i nespavanja i nekak stvarno kak se povukao hematom na vratu i kak su se zatvorile komorice u mozgu mali je počeo bolje spavat. S obzirom da ti pišem vezano za spavanje možda sam ti ipak trebala pisat na drugoj temi :/ .Sorry .

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

UZv mozga je super, pedica kaže da je sve ok. Ono što mene muči na ona na UZv uopće nije gledala sam hematom nego sve drugo osim njega.

Mali je imao pupčanu vrpcu vezanu u čvor, tako da je porod bio dug i težak, a kod svakog truda su mu padali otkucaji srca (kako se čvor zatezao).
    Nitko nije spomenuo, niti napisao da je malac ostao bez kisika. Inače je dosta napredno dijete, veseli (kad je naspavan), puno se smije, guguće..

Njemu je hematom veličine 2 oraha - dosta veliki. Na otpusnom pismu piše da je hematom dobio tijekom poroda, ali znam da nije tako jer je dr kad je bušila vodenjak i pregledavala me zbunjeno (i malo prestrašeno) kometirala babici da beba ima dosta velik hematom - tako da je on nastao nekad ranije.

Zadnjih tjedan-dva mi je bio jako nisko spušten i imala sam nešto slično trudovima par dana prije indukcije, ali je sve stalo.

Nadam se da ga ne boli :/ ali to bi moglo biti objašnjenje lošeg spavanja. On od rođenja se sam namješta da spava na boku, pa sam zaključila da mu svakako na neki način smeta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Leilani-m prvotno napisa
    Htjela bih da mi se jave oni čije su bebe imale hematom/hematome i da opišu kako su izgledali i koliko je cca trebalo da prođu.
    Imao je moj nećak.
    Cca godinu dana se vidjela asimetrija; godinama se mogla napipati "razlika".
    Kako je glava rasla bio je manje uočljiv.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •