Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: eklampsija

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno eklampsija

Pozdrav svima.ja sam prije godinu dana imala eklampsiju i u 6 mjesecu trudnoce rodim bebu.jedva smo ostali zivi.sad me zanima je li ima neko iskustvo sa eklampsijom,a nakon toga jos jednu trudnocu?ako da,molim da mi kazete da li ste imale problema,da li vas je bilo strah?uzrok mojoj eklampsiji je los rad bubrega koji nisu mogli preraditi tecnost,pa je pritisak skocio na 200/170.ja silno zelim jednu jos bebicu ali me straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah :?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imam ti ja gadno iskustvo s prvom trudnocom - uz eklampsiju, imala sam i H.E.L.L.P. sindrom. Izvukla zivu glavu, hvala Bogu, rodila sina malo rano i k tome premalenog za gestacijsku dob, ali smo dobro. On je u 2 mjeseca stigao vrsnjake.
    Druga trudnoca mi je bila totalno uredna bez ikakvih komlikacija. Ni tlak mi se nije povisio. :D

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bok
    ja nisam imala eklampsiju, ali sam imala gestozu (poviseni tlak)u obje trudnoce. zadnja dosta rizicna, mali se rodio sicusan, ali vec je u 19 dana dobio skoro kilu
    pitala sam gynicha za daljnje trudnoce i rekao mi je da tu nema pravila, da mi moze biti isto, ali da mogu imati i savrseno normalnu trudnocu
    moram priznati da uopce nije ugodna pomisao opet prolaziti kroz isto

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    bok
    ja nisam imala eklampsiju, ali sam imala gestozu (poviseni tlak)u obje trudnoce. zadnja dosta rizicna, mali se rodio sicusan, ali vec je u 19 dana dobio skoro kilu
    pitala sam gynicha za daljnje trudnoce i rekao mi je da tu nema pravila, da mi moze biti isto, ali da mogu imati i savrseno normalnu trudnocu
    moram priznati da uopce nije ugodna pomisao opet prolaziti kroz isto
    znam.evo mene uhvatilo nesto nostalgicno za bebom,cak se vise ni ne cuvam...a imam takav strah..... :shock: :shock:

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa dobro je da sve znas u startu, pa mozes biti na oprezu od pocetka
    sretno!

Kloo

Početno

Željela bih podijeliti svoje iskustvo sa svima onima kojima bi to moglo pomoći. Prije točno 3 tjedna imala sam eklampsiju i HELLP sindrom (u 32 tjednu). Bilo je jako loše, imala sam 2 epileptička napada. Rodila se mala mršavica od 43cm i 1200g. Ja sam bila u totalnoj komi, a pogotovo kad sam nju vidjela. Izgledala je strašno. Nikad u životu nisam vidjela tako mršavo i malo dijete. Naravno da je bila u inkubatoru, na infuziji, hranili su je na sondu...
    Danas, nakon 22 dana i ona i ja se osjećamo odlično. Ona više nije u inkubatoru, papa na bočicu i ima 500g više nego kad se rodila. Sada se nadamo skorom odlasku kući iz bolnice i zahvaljujemo Bogu što smo obje žive i zdrave.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jao Kloo...super da je dobro završilo!!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Točka prvotno napisa
    Jao Kloo...super da je dobro završilo!!

potpis

Tako mala bebica? meni je moj sa 2 kg izgledao mali, ne mogu ni zamislit da je upola laksi!!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bravo Kloo, vec cete vi natuci kile...mi smo po povratku kuci sa 2400 dosli na 5 kila u mjesec i pol. sve ti se to izjednaci za par mjeseci, zato ne brini i uzivaj u bebici

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma molim vas hoćete mi objasniti koji su simptomi eklampsije??
    prije desetak dana sam bila na pregledu i tlak mi je bio 135/80 a šake, stopala i koljena su mi natečeni već dva mjeseca i to u tolikoj mjeri da ne mogu sjediti više od sat vremena a da mi noge ne nateknu toliko da me prsti bole. jel to alarmantno ili ja umišljam?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mislim da visoki tlak mora biti u kombinaciji sa natecenim nogama,a tebi bas i nije visok
    a mnoge trudnice su otecene do kraja trudnoce

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj astral prvotno napisa
    ma molim vas hoćete mi objasniti koji su simptomi eklampsije??
    prije desetak dana sam bila na pregledu i tlak mi je bio 135/80 a šake, stopala i koljena su mi natečeni već dva mjeseca i to u tolikoj mjeri da ne mogu sjediti više od sat vremena a da mi noge ne nateknu toliko da me prsti bole. jel to alarmantno ili ja umišljam?
    Moj savjet ti je da prekontroliras secer i srce, nemoj cekati sljedeci pregled nego odi do ginekologa i trazi uputnice, molim te

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    mislim da visoki tlak mora biti u kombinaciji sa natecenim nogama,a tebi bas i nije visok
    a mnoge trudnice su otecene do kraja trudnoce
    To mi je i gin. rekao. A pregled mi je sad ovaj tjedan a i osijećam se bolje, a malo mi je nezgodno ić kontrolirat šećer i srce jer bi morala ić u split (sa otoka sam). Al računam da bi me on upozorio da je nešto opasno.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bilo bi ti zgodno da imas tlakomjer pa da si sama kontroliras tlak tokom dana

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

inače sam uvijek imala nizak tlak. pokušat ću nabavit tlakomjer za doma

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i nemoj se odmah zabrinjavati ako izmjeris tlak tipa 140/90, meni je doktor rekao da je to alarmantno tek ako traje recimo pola dana. tlak stalno varira tokom dana.
    ovaj 90 je vazniji od 140

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nemoj me krivo shvtiti, ovo nemoj se zabrinut znaci nemoj odmah zvati hitnu, ali nazovi doktora

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pokušat ću. tnx na savjetima

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

malo mi je nezgodno ić kontrolirat šećer i srce jer bi morala ić u split (sa otoka sam). Al računam da bi me on upozorio da je nešto opasno.
    Draga moja, znam da ti je malo nezgodno ali ja bih otisla provjeriti barem secer.
    Meni su noge oticale tako da su me bolile od toga, prste na nogama nekada nisam mogla micati.
    To je bila posljedica visokog secera, na kraju sam zavrsila na inzulinu (trudnicki secer).
    Ako ikako mozes obavi te pretrage pa makar jedan dan bila u bolnici dok ti to ne naprave

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sutra idem na pregled pa ću ga pitat za preglede, a drugi tjedan ću u split pa ćemo vidit šta je. Iako mi je sad bolje kako su malo pale temperature. Doduše baka mi je imala šećernu bolest, neznam dali to šta znači. :/

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Može i ne mora značiti. Neki imaju genetsku sklonost problemima sa šečerom, a neki unatoč i nekoliko šečeraša u obitelji nemaju problema sa šečerom.

OGTT iliti mjerenje šečera na tašte i nakon pijenja glukoze se brzo napravi kao pretraga, a može pomoći da se isključi taj problem i da budeš mirna po tom pitanju.

Pokušaj od nekog posuditi onaj tlakomjer za doma - pa u više navrata tijekom dana mjeriti. Nakon nekog napora (penjanje stepenicama, kućni poslovi i slično) može biti da je tlak neko vrijeme povišeno. Odmoriš li se nakon toga malo, trebao bi se spustiti na neku normalnu vrijednost - oko 120 sa 80.

E - postoji nešto što se zove "efekt bijele kute", a to znači da nekim osobama uvijek u blizini liječnika, dakle kad se tlak mjeri kod doktora/sestre/u ambulanti/bolnici poraste u odnosu na normalni tlak. I zbog toga je dobro ponekad doma izmjeriti ako se na to sumnja.

A ako ti se visoki tlak pojavi istovremeno sa otečenim nogama/rukama, eventualno sa kakvim jačim glavoboljama, mučninom ili sijevanjem pred očima - e, to je onda opasno i trebaš odmah doktoru odn. u bolnicu za svaki slučaj.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

jutros sam bila na pregledu i tlak mi je bio 105/60. i sve drugo je bilo ok. idem opet za dva tjedna pa ćemo vidit. (moram napomenit da se otjecanje dosta smanjilo. mislim da ima veze s vrućinom) :D

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jutros sam bila na pregledu i tlak mi je bio 105/60. i sve drugo je bilo ok. idem opet za dva tjedna pa ćemo vidit. (moram napomenit da se otjecanje dosta smanjilo. mislim da ima veze s vrućinom) :D
    Super :D

Samo bih dodala da sam ja (inače niskotlakašica) u trudnoći pred kraj imala skoro uvijek 140/85 ili 90 i to je bilo sasvim normalno i nitko od toga nije radio paniku na Sv. Duhu. Privatnik me poslao na sve moguće pretrage zlu ne trabalo ali sve je bilo 5.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i ja sam inače niskotlakašica. Ali za sada se osijećam super, naravno, osim onih uobičajenih boljki.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam cijelu trudnoću imala 140/90, na kraju, pred porod čak 160/110 u nekim mjerenjima. onda su me zadržali u bolnici, ali mi tlak nisu snižavali.
    mislim da kod preeklampsije, osim oticanja i tlaka, treba biti prisutan još jedan simptom, a to su proteini u mokraći. :/

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

točno. to mi je i dr rekao da je najbitnije de je mokraća u redu. zato se i ne uznemiravam previše

Kloo

Početno

pozdrav! samo sam se htjela pohvaliti da je moja beba od 1200 sada prava mala curica. ima 2700,pušteni smo iz bolnice prije točno 2 tjedna :D
    a ta eklampsija je odvratna!!!
    znala sam što je eklampsija,ali nitko ne bi pomislio da se to može desiti baš njemu.sada vidim da sam zadnjih par dana pred napade imala sve simptome.stravična glavobolja,visok tlak (180/120),krvarenje iz rodnice,bljeskavci pred očima...
    sva sreća da sam radi tog krvarenja otišla u bolnicu,jer inače ne bi preživjele ni ja ni moja mala lutkica

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

joooj :shock: užasno!!
    Tako mi je drago da ste ti i curica dobro. Sreća da si otišla na vrijeme u bolnicu.
    Srećom, ja nemam nijedan od tih simptoma koje si nabrojala, jedino me zabrinjavala ta natečenost ali to je najvjerovatnije bilo od vrućina.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kloo, baš mi je drago da ste ti i bebica sada dobro.

I žao mi je što si morala to proći, no sad je sve super i sigurno će tako i ostati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •