Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: maramice za pranje zubića

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno maramice za pranje zubića

ne znam spada li tema na zdravlje djece :/ slobodno selite, ako treba.
    uglavnom, našla sam reklamu u novinama za maramice za pranje zubića pa me zanima imate li kakvog iskustva s njima? vrijedi li to šta?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nismo koristili ove Spiffies, nego neke druge, ali moj zaključak je - držimo se četkice. Nema šanse da maramica očisti zubiće kako to čini četkica, a uz to je puna kemije, umjetnih okusa, umjetnih zaslađivača... Vjerujem da je bolje dijete od malena navikavati na četkicu.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Vjerujem da je bolje dijete od malena navikavati na četkicu.
    x

ima u DM set od tri prve cetkice, svaka za drugaciju fazu zubica i mi smo odusevljeni, zabac ujutro sa nama stoji u wc - u i cetka zubice svojom cetkicom, oponasa ono sto mi radimo, tako mu dam i poslije jela.

smisan je kako ju drzi i pokusava nas oponasat.

uglavnom ispadne da grize onaj vrsak cetkice i malo trlja po desnima i zubicima, ali naravno - premali je da zna kako treba (10 mj.)

kad dodje vrijeme da nauci cetkat mislim da ce vrlo brzo i lako savladat, za sad se samo igramo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

marketing!
    jednako tako možeš i običnom maramicom. ili majicom s naopačke strane
    ionako nije najvažnije to što se taloži po površini (to će se ostrugati ponovnim žvakanjem), nego ono što se nalazi između dva zuba.
    a to se može očistiti samo četkicom ili, još bolje, zubnom svilom.

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

slažem se. no s četkicom imamo problema, nekad hoće, a nekad neće otvorit usta. uglavnom mu četkanje ne skine plak sa zubića pa bih povremeno probala s ovim. naravno, ako ima ikakve prednosti u odnosu na klasično mehaničko struganje zuba nekom frotir krpicom.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi svi peremo u isto vrijeme pa nas ona oponaša i pere. Onda ja njoj malo još iščetkam.
    Ako neće otvoriti usta, dam joj moju četkicu da ona meni pere pa automatski otvori usta pa ja njoj perem

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Mi svi peremo u isto vrijeme pa nas ona oponaša i pere. Onda ja njoj malo još iščetkam.
    Ako neće otvoriti usta, dam joj moju četkicu da ona meni pere pa automatski otvori usta pa ja njoj perem
    Ovo je super fora! Vedran ne da da mu perem zubiće, a sam samo četka jezik i ceri se .

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam kupila one Spiffies jer četkicom nema šanse da mu operem zube, no ni s maramicama se nismo usrećili, neda blizu zubima, a i skoro sam bez prsta ostala :shock: Mislim da je bolje četkati, a nisu baš ni jeftilen te maramice- 20 kom u paketu, 50 kn

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

četkica je naš izbor.
    ima za kupiti u DM-u i Mulleru malih gumenih četkica. Bolja mi je ona iz Mullera jer je široka, kao na ringu pa ju ne može duboko ugurati u usta.
    Za početak smo joj dali da je grize, što joj je pasalo dok su rasli zubići. Tako da s pranjem nismo imali problema.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi koristimo ponekad taj trik. Funkcionira

No od svega najvise nam je pomogla prica o Maloj zubicevoj vili,pa temeljito cetkamo zube,kad dode zubiceva vila da vidi kako imamo lijepe bijele zube

G.I. Jane

Početno

Pozdrav ekipa,

Rekoh, moram se javit na ovu temu. Ja sam inače ludaaa glede higijene zubića kod moje male princeze. Valjda je to zbog kompleksa što sam bila sva krezava kao mala, samo sam jela slatko

Surfala sam po netu, pitala frendice i najbolji mi je izvor bio frend od muža koji predaje na stomatološkom faksu. Zaključak na osnovi prikupljenih informacija i naravno, najvažnije, vlastitog iskustva je slijedeći:

Maramice za higijenu zubića su ZAKON! Spomenute su četkice, ali četkice uopće nisu usporedive sa maramicama jer nisu predviđene ili bolje rečeno osmišljene za korištenje na isti način i u isto vrijeme. Drugim riječima: prvo sam počela koristiti maramice, pa onda (sada) paralelno i maramice i četkicu, pa ću kasnije kad mi počne skroz samostalno koristiti četkicu prestati sa maramicama. Maramice sam počela koristiti čim sam primjetila lagano nicanje prvog zubića jer osim što čiste zube, čiste i cjelu usnu šupljinu, ali što je najvažnije s njom sam maloj masirala mjesto gdje joj niče zub i zbog čega je bila luda : ) Dok sam joj masirala uživala je jer maramica koju sam koristila finog okusa jabuke. Čak je kasnije sama počela tražit maramice jer joj je bilo fino : )

Sa četkicom se ništa od navedenog ne može raditi kada sam ja počela od kojeg 4 mjeseca jer je jednostavno prerano, nije uopće funkcionalno kako god okrenete. Trenutno dok se lagano privikava i na četkicu (iako više voli maramice) ja joj svaki dan barem jednom (u pravilu poslije jela) obrišem zubiće maramicom. Poanta je što joj to mogu napraviti bilo gdje i bilo kada, samo izvadim maramicu iz torbe i hopa - gotovo za minutu.

Kod nas sam našla dvije vrste maramica: Spiffies (zelene kutijice) i još neke. Ove druge sam zaboravila jer su puno lošije i po okusu i po samoj funkcionalnosti valjda zbog materijala, a i čini mi se da nisu uopće predvidjene za bebe. Spiffies mi je dobar. Plaćam 48 kuna 20 komada. Cijena je malo možda velika, ali meni je ovo kao što sam rekla prije nešto obavezno pa mi cijena u biti ne znači ništa, dala bih i 100 kuna :D

E, da... skoro zaboravih najvažnije prokomentirat - ona umjetna sladila: frend stomatolog kojeg sam već spomenula je kad sam mu pokazala rekao da je to Xyilitol i da je to odlična stvar za zdrave zube bez ikakvih štetnih učinaka. Rekao je da se vani to puno više koristi nego kod nas i bio je oduševljen što je i kod nas došlo. Nešto mi je sav ufuran objašnjavao sa stručne strane zašto je tako dobro, al pošto mi nije to struka, a i on je bacao neke 'doktorske' pojmove nema šanse da vam ponovim : )

Jedini potencijalni problem koji sam primjetila u ovih par mjeseci koliko koristim maramice je mogućnost da se nekoj bebici ne svidi Svim sam svojim frendicama odmah rekla za Spiffies maramice i od njih 4, 5 samo mi je jedna rekla da joj mali neda da mu stavlja prst u usta i da neće što god da ona radi. Kod ostalih je bilo ko i kod mene, radi k'o grom

Evo, nadam se da sam malo pomogla svojim iskustvom...

by

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa
    dam joj moju četkicu da ona meni pere pa automatski otvori usta pa ja njoj perem
    I mi koristimo ponekad taj trik. Funkcionira
    kod nas ne. dam mu svoju četkicu i one je ugura u svoja usta
    mala mustra točno zna koja je njegova, a koja moja. i zna da ne treba otvorit usta kad mu guram njegovu, ali zato moju žvače s veseljem.
    priča o zubić vili ne prolazi, premali je da bi shvatio.
    sve tipove gumenih, običnih, neobičnih, šarenih, prirodnih, neprirodnih četkica smo probali. neće i neće. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •