Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: PRAVILNIK O HRANI ZA POSEBNE PREHRAMBENE POTREBE

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno PRAVILNIK O HRANI ZA POSEBNE PREHRAMBENE POTREBE

PRAVILNIK
    O HRANI ZA POSEBNE PREHRAMBENE POTREBE

Hrana za posebne prehrambene potrebe jest hrana koja se zbog posebnog sastava ili posebnog načina proizvodnje razlikuje od sve ostale hrane. Zbog prehrambenih svojstava i namjene koriste je osobe s posebnim prehrambenim potrebama te se označava na način da se navedeno istakne.
    Hrana za posebne prehrambene potrebe namijenjena je:
    – osobama kod kojih je poremećen proces probave ili metabolizma,
    – osobama koje se nalaze u posebnim fiziološkim stanjima i kod kojih je potrebno postići posebno djelovanje kontroliranim unosom određenih sastojaka hrane,
    – dojenčadi ili maloj djeci.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«, osim odredbe članka 15. stavka 3. i članka 16. stavka 3. ovoga Pravilnika koje stupaju na snagu danom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, a odredbe članka 13. stupaju na snagu 30. lipnja 2010. godine.

Klasa: 011-02/08-01/34
    Urbroj: 534-07-08-1
    Zagreb, 30. lipnja 2008.

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2008/2561.htm

Mislim da bi sva hrana koju dajemo maloj djeci trebala bazirati na ovome.
    Inače koliko sam skužio to je dio priprema za ulazak u EU.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Samo bih još dao jednu inicijativu da udruga roda sada kada ima zakonsko pravo sjedne na vrat proizvođačima hrane.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Žalosno je viditi da ovo nikoga ne zanima ali evo još jedan Zakon koji je sada izglasan
    PRAVILNIK
    O PREHRAMBENIM ADITIVIMA

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2008/2651.htm

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Zanima, zanima Roberte, ali trenutno smo i maleni i ja, a i ostatak obitelji na najzdravijoj mogućoj prehrani zbog alergija, tak da se sve priprema od minimalno prerađenih i svježih namirnica. Kad starijem i vremenom nama padne u ruke nekaj s aditivima i konzervansima, prošvrljat ćemo po ovom topicu. Letimično pregledano, zanimljivo je vidjeti da neki E-ovi i nisu tako "crni", nego se pod njihovim imenom kriju poprilično normalne stvari.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Robert prvotno napisa
    Žalosno je viditi da ovo nikoga ne zanima ...
    Ja mislim da ljude to itekako zanima, samo ne ostavljaju odgovore - pogledaj samo koliko puta je topic pogledan .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •