Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Babaroge na Rebru - moze li se sto uciniti?

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno Babaroge na Rebru - moze li se sto uciniti?

Drage Rode, trebam savjet.
    Naime, djevojcica od mojih poznanika, stara 15 mjeseci, zavrsila je na Rebru sa dijagnosticiranom upalom pluca (dosli su tamo na hitnu jer je mala zakurila skoro 40C, a spadaju u tu bolnicu). E tu nastaju problemi.
    Naime, ovi iz bolnice su ju odmah prikopcali na infuziju, ne daju mami da ju doji i uopce joj ne daju da bude sa malenom.
    Roditelji su htjeli premjestiti dijete u neku drugu bolnicu (imaju neku kao znjoru za zaraznu, gdje bi mami dopustili da bude s malenom), ali im doktori sa Rebra ne daju.
    A sto je najgore, malena ima neke motoricke smetnje (posljedica "strucnog" poroda), a jedna "drazesna" sestra je pred mamom komentirala"Ali mala vam je jako retardirana!"
    Dijete prvi put u bolnici, bez roditelja, preplaseno i bolesno i onda dodje u ruke takvih "humanih" zdravstvenih djelatnika!
    Mogu li roditelji u ovoj situaciji sto uciniti? Mogu li ih prisiliti da im daju malenu na vlastitu odgovornost, da ju prebace u neku drugu bolnicu?
    Imate li kakav dobar savjet?
    Hvala cure!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj nelitza77 prvotno napisa
    Mogu li ih prisiliti da im daju malenu na vlastitu odgovornost, da ju prebace u neku drugu bolnicu?
    Mogu. Samo neka inzistiraju na otpustu djeteta na vlastitu odgovornost. U tom slučaju moraju odmah dobiti i otpusno pismo,....ali ako i samo ako će curicu sigurno hospitalizirati u nekoj drugoj bolnici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam savjet, ali zgrozena sam. Jedina preporuka je da malu na svoju odgovornost izvedu iz bolnice i prenesu na Zaraznu ili Srebrnjak. Tamo ce moci biti s njom dan i noc.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja tamo spadam na hitnu i prestravljena sam, kaj ako mi zatreba... ne dam tamo dijete ni u ludilu...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nek je vode na srebrnjak.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako im nije problem, neka je premjeste. Nije ni to jednostavno.

Žalosna sam. Ako imaju vezu za zaraznu, neka odu tamo, ja sam nedavno preko veze tamo završila s malim i bili smo skupa u apartmanu.
    Može li ta njihova veza sa Zarazne nazvati Rebro i inzistirati da maličku pošalju njima?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moja m. je u dobi od 10 dana zavrsila na rebru. dosli smo na hitnu zbog nagle i visoke temperature i takodjer je odmah prikopcali na infuziju antibiotike i sve zivo. ja sam smjela dolaziti i dojiti (koliko si to uopce u stanju 10 dana nakon poroda sa stopedeset upaljenih savova dole) jer mogla sam jedino sjediti, kad nemaju krevete za mame dojilje. moje iskustvo sa rebrom je jako razlicito. od predivnih sestara na djecjem odjelu koje su tako super prema tim bebacama, do grozne glavne doktorice u hitnoj koja mi se zgrazala da zasto tako cesto dojim dijete i optuzila me da je sve to zato jer nisam dala djetetu piti vode (kad sam rekla da samo dojim i da ne dajem nikakve cajeke ni vodice). nas su isprepadali sa svim mogucim sumnjama: meningitis, sepsa, pupcana kila, zapetljaj crijeva i sl. da bi nas nakon dva tjedan kljukanja antibioticima otpustili i na kraju joj nije bilo nista. ne znam ti dati pametan savijet, meni je isto sto puta doslo da uzmem dijete i pobjegnem ali sam si stalno ponavljala kaj mi je rekla frendica koja je u zdravstvu: KAKVO JE DA JE, REBRO JE IPAK NAJBOLJE, OD SVIH ZDR. USTANOVA U HR. NAJBOLJE JE DA JE NA REBRU, kao tamo su nastrucniji...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: Babaroge na Rebru - moze li se sto uciniti?

ne znam dal sam se dobro izrazila, mislim strasno je to kak su bezobrazni ali bojim se da na takvu "drazesnu" sestru mozes naici u svakoj bolnici, pa da sad jadno dijete jos dodatno ne strsiraju sa premjestanjem iz bolnice u bolnicu...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

33, mozda u tvom slucaju, ali u ovom slucaju djeteta od 15 mjeseci sa upalom pluca ja sam uvjerena da moze dobiti svu potrebnu medicinsku skrb i na srebrnjaku, a pritom i human odnos prema malom bolesniku.
    srebrnjak je jedina child friendly bolnica (djecji bolnicki odjel na rebru nije) u zg (uz cakovec jedina u hr) i iz mojeg iskustva (a imam iskustva i upala pluca i hospitalizacija i odvajanja i izlaska na vlastitu odgovornost i odbijanja hospitalizacija....) s punim pravom i nosi taj naziv.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dijete se sigurno može preaciti na Srebrnjak; kad je Lea gore ležala upoznala sam roditelje koji su prebacili djecu i sa Rebra i sa Šalate, na Srebrnjaku ima apartmana što ne znači da će ga dobiti jer mogu svi biti zauzeti (ali sad bi trebali biti gotovi novi apartmani, kad smo mi bili tamo baš su ih uređivali), a u svakom slučaju se kod djeteta može biti cijeli dan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo kroz ovo prolazili prije svega nekoliko tjedana

ja sam na svu srecu znala da je na rebru katastrofa i inzistirala da ne ostane tamo niti na salati - tj. da ju uopce ne prime - vec sam ju u 3 ujutro vodila na zaraznu - jer sam znala da ako ju prime budemo tesko ju premjestili

moj savjet ti je da nazove srebrnjak ili zaraznu i pita da ju oce primiti i dogovoriti prijem - a nakon toga dijete s rebra uzet, potpisat ono o vlastitoj odgovornosti i hitno u drugu bolnicu

drzim fige da uspiju - jer i sama znam da nema goreg od toga da ti je tako malo dijete u bolnici - treba te vise nego ikad a oni ti doslovno brane da ga vidis

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •