Stranica 15 od 25 PrviPrvi ... 51314151617 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 1226

Tema: majke protiv udruge Roda

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pa nakon 14 strana i svega i svacega ne mislite li da je vrijeme za kljucanje?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne, nego za prebacivanje na podforum O Udruzi
    jer tamo mu je i mjesto

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    osim da je prioritet djetetu pruziti najbolji moguci pocetak u kontekstu njegove obitelji i okolnostima u kojima odrasta.
    ... pa će za neku djecu itekako biti puno bolje da dobiju AD i imaju apsolutno smirenu i zadovoljnu ( da baš ne kažem-naspavanu i odmorenu) mamu nego mamu iz priče a70v koja se 4 mjeseca mučila s dojenjem, a nije se sjetila niti mogla grliti svoje dijete.

Btw, ja sam iz čiste komocije "uvalila sisu" jer mi je bilo jaaaako mrsko usred noći ustajati i raditi bočicu. Nikakav marketing, nikakvo "prosvjetiteljsko djelovanje" patronažne, pedijatra, okoline....Dojila sam SAMO ZATO jer sam to željela. Da nisam-dala bih bočicu i smireno ljuljala svoje dijete u naručju.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Tražiti od Rode odobrenje ili savjete o AD jest kao da muslimana pitaš za recept sa svinjetinom.
    nemoj me...

roda je objavljena religija s dogmom dojenja?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po meni, ovakve rasprave su već ofucane, potrošene, i s vremena na vrijeme se ponavljaju i uvijek se govori jedno te isto.
    Ne razumijem uopće te majke protiv Roda, ako su one napravile po svom, što im trebaju Rodini savjeti i što im ti savjeti drugim majkama smetaju.
    To je kao da bismo ljude mlatili po ulici samo zato jer su nam antipatični ili nam idu na živce. Makni se od njega i idi svojim putem.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ponavljam, po meni nije uopće do njih, i njihovog nivoa rasprave
    već do toga da je zbog nekih, nekad rigidnih stavova, ponekad percepcija same udruge u dijelu javnosti kao sektaške, tvrde, zatvorene za dijalog
    i mislim da bi se trebalo malo o tome razmisliti, zašto je tako i ima li prostora da se što promjeni, a da se ostane "na liniji"

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    Koliko uvrijeđenih će bit kad se zahuhta po meni najvažniji projekt ikad-nemlaćenje.
    a najbolje da bude pod sloganom "kad ga vec niste dojili nemojte ga bar tuc"
    nastojim biti objektivna i umjerena u izražavanju svog mišljenja.

iako autorica slogana u navodnicima vjerojatno ni u peti nije imala namjeru da vrijeđa, izvan konteksta rasprave on može biti uvredljiv, jer insinuira da su one koje nisu dojile, sklone fizičkom kažnjavanju djece.

iako nisam uspjela isključivo dojiti, osobno mene ovo gore ne vrijeđa, ali nastojim se uživjeti u tuđe probleme. zapravo, ova rasprava me ponukala da promislim kako bi tu rečenicu doživjela neka mama koja ima grižnju savjesti jer nije uspjela dojiti.

mukici želim brz oporavak

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Citiraj Ancica prvotno napisa
    osim da je prioritet djetetu pruziti najbolji moguci pocetak u kontekstu njegove obitelji i okolnostima u kojima odrasta.
    ... pa će za neku djecu itekako biti puno bolje da dobiju AD i imaju apsolutno smirenu i zadovoljnu ( da baš ne kažem-naspavanu i odmorenu) mamu nego mamu iz priče a70v koja se 4 mjeseca mučila s dojenjem, a nije se sjetila niti mogla grliti svoje dijete.
    Ja ne bih tvrdila da bi, u ovom konkretnom slucaju, za njeno dijete bilo bolje da nije dobivalo majcino mlijeko vec da je umjesto toga dobivalo mazenje uz bocicu. Mozda bi, mozda ne bi. Mozda je upravo njeno mlijeko pomoglo bebi u odredenom kontekstu razvoja vise nego bi to vise mazenja postiglo. Mozda su se i dovoljno mazili a sjecanja ne odgovaraju realnosti. A mozda i ne.

Ono sto stoji je to da je u tom periodu u kontekstu kojem je bila i okolnostima u kojima se nasla odlucila da je hranjenje njenog djeteta majcinim mlijekom prioritet. Ona je imala razloga za donijeti takvu odluku i nositi se s zivotom u skladu s tom odlukom a te razloge niti ti niti ja niti itko drugi, pa cak niti ona vise ne mozemo zamisliti, jer se ne moze zamisliti, istinski zamisliti i sjetiti se tocno kako ti je u odredenom trenutku bilo sa svime sto te je u tom trenutku okruzivalo.

Ona je u trenutku kojem se nasla donijela odluku za koju je smatrala da je najbolja. Sto bi bilo da je bilo je crna rupa u svemiru - moglo je biti sve, a moglo je biti i nista. Dok god se trudimo, u danom nam trenutku, uciniti ono sto mislimo da je najbolje, nema potrebe za griznjom savjesti.

Odluka koju je ta mama donijela nije bila laka, pa samim time ne mogu si zamisliti da je bila nepromisljena i bez vaganja i prevagivanja. A donijela ju je u najboljem interesu svojeg djeteta, onako kako su tadasnje okolnosti i konktekst (oboje neponovljivi i unikatni) nalazili.

I to hocu reci. Da moramo rascistiti sa sobom da smo, sto god da smo napravili, ako smo to napravili s promisljanjem i sa srcem, napravili u najboljem interesu i da stoga ne zasluzujemo niti bismo trebali osjecati griznju savjesti a sve samo zbog kako bi bilo da je bilo.

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    ponavljam, po meni nije uopće do njih, i njihovog nivoa rasprave
    već do toga da je zbog nekih, nekad rigidnih stavova, ponekad percepcija same udruge u dijelu javnosti kao sektaške, tvrde, zatvorene za dijalog
    i mislim da bi se trebalo malo o tome razmisliti, zašto je tako i ima li prostora da se što promjeni, a da se ostane "na liniji"
    Ja bi se nadovezala na ovo.
    Mislim da ljudi udrugu povezuju prvenstveno s dojenjem.
    Pa se onda na forumu, barem je to moj dojam, zadržavaju mame koje su u dojenju uspjele, a one koje nisu, uglavnom ne (izuzev određenog broja starih forumašica).
    To je moj dojam, možda sam u krivu. Ali ako je točan, on govori upravo o percepciji udruge u javnosti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    Koliko uvrijeđenih će bit kad se zahuhta po meni najvažniji projekt ikad-nemlaćenje.

iako autorica slogana u navodnicima vjerojatno ni u peti nije imala namjeru da vrijeđa, izvan konteksta rasprave on može biti uvredljiv, jer insinuira da su one koje nisu dojile, sklone fizičkom kažnjavanju djece.

Ma, ovo gore sa sloganom je bila šala i to duhovita, barem kako ja to kužim, eto mene nasmijalo .

Ancica, super post!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, a ne da nisam isključivo dojila, nego sam s pokušajima doživjela pravi fjasko, a skripte o dojenju bubala kao za ispit toliko da su mi se cimerice iz rodilišta dobrohotno smijale da kako to štreberski shvaćam. O AD se informiram na drugom forumu, malo je teže, jer sam ponikla iz Roda i prirodno bi mi bilo tu pitati, ali Bože moj, razumijem razloge, što se može, hvala Bogu da postoji i jedan takav podforum na nekom forumu, a cure uvijek pomognu, kao i Rode za dojenje (doduše, nisu savjetnice, ali rado pomažu).

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ja i dalje zagovaram promjenu naziva iz Roditelji u akciji u naziv
    roditelji u akciji i oni koji to žele postati

Ivarica znam da nemoze ali ja pokusavam

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nemam vrimena sve pročitati, ali ovo sam uočila;

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Sto ces reci prijateljici koja ima problem s dojenjem?
    Ne znam sta bi joj rekla. Iskreno, imala bi rezervu da je uputim na SOS, jer sam ja tamo dobila ne bas dobar savjet. Cak za mene i opasan.
    Ovo ne mogu vjerovati :?
    Može li se znati koji je to bio savjet?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa

Ma, ovo gore sa sloganom je bila šala i to duhovita, barem kako ja to kužim, eto mene nasmijalo .
    mene niti je nasmijalo niti mi je bilo duhovito.
    a mogao je slogan biti "kad ste ga već othranili svojim mlijekom i dali mu najbolje, nemojte to pokvarit batinama".

mukicin slogan je vrlo nespretno sročen i stvarno može bit uvrjedljiv. jer ispada da je svaka nedojilica automatski i zlostavljačica vlastitog diteta.
    vjerujem da mukici to nije bilo ni na kraj pameti, ali je eto vrlo nespretno i uvrjedljivo sročila.
    jer di je garancija da niti jedna majka dojilica nije nikad tresnila svoje dite. :?
    loše generaliziranje, sve u svemu.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ancica, super post!
    i ja sam to shvatila kao šalu, zato sam i napisala da može biti krivo "iščitano" kad se izvuče iz konteksta cijele rasprave

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da je mukica mislila takvu generalizaciju onda bi bome svakakve implikacije o sebi dala

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    jer tamo mu je i mjesto
    super. samo mi je glup naslov teme.

ja kad sam vidjela (još na indexu) - pomislila sam "pa kaj sad Bare ima protiv Roda?"

I kaj to znači "majke"? to znači da sam i ja protiv Roda?

Naslov je bzvz.

Indexašice protiv Roda.

to je pravi naslov ove teme.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa

a mogao je slogan biti "kad ste ga već othranili svojim mlijekom i dali mu najbolje, nemojte to pokvarit batinama".

mukicin slogan je vrlo nespretno sročen i stvarno može bit uvrjedljiv. jer ispada da je svaka nedojilica automatski i zlostavljačica vlastitog diteta.
    vjerujem da mukici to nije bilo ni na kraj pameti, ali je eto vrlo nespretno i uvrjedljivo sročila.
    jer di je garancija da niti jedna majka dojilica nije nikad tresnila svoje dite. :?
    Lorea je srećom mirno dite pa nema po guzi
    Marko dobije batine za nju

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa

Ma, ona je upravo ciljala na iskrivljenu percepciju Roda koja tumači da je majka nedojilja "nemajka", pa da onda barem, eto, ne bude još i veća nemajka - šalila se na sarkastičan način, neće dat takvo ime projektu - osim ako sad ja nisam nešto pobrkala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iskrivljenu percepciju udruge u javnosti ... zapetljala sam se skroz.. valjda me netko shvatio.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ina33 imaš pp...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nije mukica smislila slogan, pobogu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nego tko :?

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

čemu zavrtanje očima.
    pa zar misliš da netko stvarno shvaća to što je Mukica napisala kao ozbiljan slogan za spomenutu akciju.
    to što je napisala zovem sloganom, da ne koristim duži izraz - ono što je napisala pod unutar navodnika...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa zar misliš da netko stvarno shvaća to što je Mukica napisala kao ozbiljan slogan za spomenutu akciju.
    nadam se da ne, zato se i cudim sto su se neki ovdje toga uhvatili, npr

jer di je garancija da niti jedna majka dojilica nije nikad tresnila svoje dite.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, moj "slogan" je ironicna sala na cijeli topic jer sam svaki put iznova u cudu koliko mozete drviti po tome da je roda agresivna u svom djelovanju na nekim podrucjima
    a tko ga zeli izvlaciti iz konteksta i radit obdukciju nad svakom rijeci neka mu... ne mogu ga ja sprijeciti
    isti nije niti ce ikada biti sluzbeni slogan neke rodine aktivnosti i to je jasno svakoj rodi
    to je bila sala
    neki su je shvatili, a neki ne, bas ko i sve ostale sale

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    jer tamo mu je i mjesto
    Točno.

I napokon, napokon selim ovaj topic na pdf O Udruzi.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

moj komentar je "neki ljudi stvarno nemaju pametnijeg posla" meni dosta vremena već uzima ono zlo facebook (e to je čista ovisnost) da bi još čitala tuđe maloumne gluparije po nekim indexima...otprilike je jednako kao i čitati komentare na dnevnim novinama....
    glupost...radije si pročitam kaj me zanima na ovom nadasve iznadprosječnom forumu...i neke druge stranice kao npr galaksija.com,
    pa onda nahranim svog virtualnog pesa kad ga već nemogu imati u stanu...
    i to je to! kome se da nek čita te gluposti....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

daj link za virtualnog cucka, please

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    daj link za virtualnog cucka, please
    moj komentar je "neki ljudi stvarno nemaju pametnijeg posla"

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

opet sz na djelu, a ?

niš ne radim, samo šefujem i dijelim zadatke

a kad mi dojadi, idem na kave

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

... već vidim kako se prepucavate na temi "virtualni pas kaka po virtualnom dječjem igralištu"

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

cure, moj "slogan" je ironicna sala na cijeli topic jer sam svaki put iznova u cudu koliko mozete drviti po tome da je roda agresivna u svom djelovanju na nekim podrucjima
    a tko ga zeli izvlaciti iz konteksta i radit obdukciju nad svakom rijeci neka mu... ne mogu ga ja sprijeciti
    isti nije niti ce ikada biti sluzbeni slogan neke rodine aktivnosti i to je jasno svakoj rodi
    to je bila sala
    neki su je shvatili, a neki ne, bas ko i sve ostale sale
    meni osobno jedna od boljih koju sam čula u zadnje vrijeme volim te sarkastične

inače mogu u potpunosti potpisati ančicu, kao da je bila u mojoj glavi kad je pisala o osjećaju krivnje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pod "ljudi" mislila sam ta ekipa s tog foruma.....
    e većih bedastoća dugo nisam vidjela...............

a link, nemam...fino se prijaviš na FB, pa pod pokey aplikacijama odabereš svog peseka i onda imaš obavezu igrati se s njim, hraniti ga i maziti ili završiš na listi neodgovornih vlasnika peseka....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi not lajki FB, tenkju enivej

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i da, skužila sam što intelignetnija skupina..to veći trn u oku prola...valjda ima narušavamo njihov unutarnji sklad tuposti, gluposti i neinformiranosti jer kako kaže Orwell "neznanje je moć"...i zato me baš živira stih jedne domaće pjesme "što manje znam to se manje živciram" baš suprotno želim znati sve...i ono što mi ne daju da saznam me najviše zanima...a tko neželi saznati svašta za svoj i boljitak svoje djece nek slobodno ide na masovne forume kao forum.hr ili index ili slično pa nek se tamo lijepo educira ili druži sa sebi sličnima....
    ....a za 15-20 godina će se pitati gdje su protraćili vrijeme (if so).

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

meni su super naslovi tema na indexu, ajmo i mi otvoriti topic s ovim naslovom:"kako prihvaćate činjenicu da nemate odveć bistro dijete"...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naši su svi pametni

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    meni su super naslovi tema na indexu, ajmo i mi otvoriti topic s ovim naslovom:"kako prihvaćate činjenicu da nemate odveć bistro dijete"...
    ja moram oftopičarit, emsa, jedan za potpis. jel to nakon što si lazanje pojela ili

ontopic: šta se nervirate? meni je ružan način razgovora, imala sam sličnu temu na MiB-u, ali ostalo, na jedno uho nutra, na drugo van.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

emso potpis ti je crnjak

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    ... već vidim kako se prepucavate na temi "virtualni pas kaka po virtualnom dječjem igralištu"

a kakav je to virtualni pas? di ga mozemo vidjet?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sad cu uletit sa necim stotim ali zbog onog nekog spominjanja na pocetku topica, lijecnika, dojenja i rode, imam potrebu napisat da sam danas jednoj jako dragoj osobi, koja je nedavno diplomirala medicinu, poklonila Knjigu o dojenju od H.L. i kad ju je vidila sva se rastopila i odusevljeno rekla: "ajme i roda je tu, na njihovom webu san nasla tako puno super clanaka i informacija o dojenju i rodilistima prijatelj djece kad sam spremala seminar iz obiteljske medicine, rekli su nam (valjda profesori op. a.) da tamo pogledamo" i jos smo raspredale o rodinim aktivnostima i edukaciji. jako joj se svidjela knjiga i vec je cula za nju.

ta ista osoba me odma po porodu uputila da obavezno iskljucivo dojim 6. mjeseci i govorila mi sve najbolje o dojenju, da ih je prof. iz pedijatrije s tim upilala.

eto. toliko o (mladim) lijecnicima koji "ne uce nista o dojenju, i nista ne znaju i ne zele znat".

ili ja stalno nailazim na neke pozitivne iznimke.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

OT
    hrabra majko...potpis ti je zakon...eto to ja zovem dobrim smislom za humor...
    moj tajko je rekao ...dobro da mene nisu odveli danas na policiju..ljudi pljunuti mi je otac,,ista brada, očale i kosa...samo moj ne ferma bioenergiju ni pol posto...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj snjež prvotno napisa
    moj tajko je rekao ...dobro da mene nisu odveli danas na policiju..ljudi pljunuti mi je otac,,ista brada, očale i kosa...samo moj ne ferma bioenergiju ni pol posto...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

emso potpis ti je crnjak
    x

:shock:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

štoviše višedimenzionalan je....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj snjež prvotno napisa
    OT
    hrabra majko...potpis ti je zakon...eto to ja zovem dobrim smislom za humor...
    Dugo me neko ne nasmija kao Mukica i M.C. na ovome topicu .

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    Citiraj mama courage prvotno napisa
    ja moram oftopičarit, emsa, jedan za potpis. jel to nakon što si lazanje pojela ili
    ajme što me presjeklo, sunce mu kalajsano! već sam pomislila: otkud ona zna za moje lazanje ?! :shock: našla sam topic, divno, a nedavno sam se ovdje hvalila kako nastojim moje koordinate uvijek dobro sakriti.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

opet sz na djelu, a ?

neprijatelj nikad ne spava 8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa