Zasto bi morala biti u platnenima? Ili ne cjepiti (ali to je jevnozdravstvena tema).
Po meni je to sve STVAR IZBORA.
Ako se osjecaj ugrozeno jel ti se nesto namece, kao npr porodjaju u bolnici (ili kod kuce), onda (valjda) osobe imaju zelju pobuniti se.
Mozda ta osoba ima osjecaj da je pritisnuta biti idealna majka (ma sto to znacilo!), a ne uspjeva dostici ideal (koji je njoj u glavi).
Recimo, i meni idu na zivce neki savjeti i kometari, i znam zasto. Jer su meni nedostizni, meni neostvarivi, meni neprihvatljivi. Promjer je attachment parenting. Za mene je to nesto najljepse kako roditelj moze odgajati svoje djete. Ali osobno mislim da ja to nisam u stanju, bar ne na nacin kako sam ja zamislila da bi to trebalo biti. Moj parentinhg style je neka modifikacija vise nacina i vrsta parentinga, koja najbolje pase mom nacinu zivota, mom stavu o drustvu itd.
Ali kad netko kaze da je neprihvatljiva Faber metoda (jel tako naziv za ostaviti djete da place ako ga se uci spavati sam?) ili da je neprihvatljivo radjati kod kuce (nositi platnene ili bespelenassiti) to mi je totalno ista razina argumentacije!
Za neke roditelje i djecu funkcionira jedno za druge isto to nikako ne funkcionira. I jedno i drugo sigurna sam nema nikakve posebne negativne implikacije na djetetov dusevni razvoj. Dok god je voljeno, njegovano i zelje i potrebe su mu zadovoljene.

Odgovori s citatom