Ne, nego ćeš na forumu možda saznati koliko dijete zaista treba uzimati formule, pa ćeš shvatiti da tvoje dijete zapravo dovoljno jede, iako je to možda i pola od količine koja piše na kutiji.
mima razumijem tvoju argumentaciju, al i sama znas da ce na forumu dobiti moj popije 130, moj popije 70, moj popije 200, moj popije 5x150, moj e popije 8*50 i tako.
znas i sama da ce osoba koja trazi savijet na forumu dobiti sve i svasta. i pitanje na kraju kome ce vjerovati spajalici, vodenkonju ili kobili Suzy.
da ali nakon x godina, ali kao friska majka, javis se tu na forum i nikad za neku spajku nisi cuo, ili npr. a70v. recimo davor je jako lijepo argumentirao puno stvari. imao je linkova koliko god ti srce hoce, sve potkrijepio. no ipak kad je dirnuo tamo di nisam najtanja, sam shvatila da mu ne drzi sve vodu. a imao je svoje vjerne sljedbenike.
ne znam, mozda Udruga grijesi, ja mislim da ne, pogotovo jer ponekad pomognem pratiti to suptilno reklamiranje. pa da ne povjerujes kako se lijepo reklamiraju, da ni ne shvatis prvi tren. majstori su postali s obzirom na zabranu reklamiranja Pravilnicima.
Pa, obzirom da se godinama na forum javljaju žene koje su zabrinute jer im djeca jedu manje formule od onoga što piše na kutiji, a nitko im ne zna reći koliko stvarno trebaju jesti, onda bi im očito dobro došlo da na forumu mogu razmjeniti iskustva o tome.
Mima i ja smo ponekad na suprotnim stranama, ali ovoga puta mislim da su njeni argumenti pravi. Ne samo u ovom postu, nego u svima na ovoj temi. No, kao da se krivo tumače.
O hranjenju beba ADom znam jako malo, ali par tip & tricks sam naučila od prijateljica i zašto ne podijeliti sa onime kome to dobro dođe.
A marketing ADa mora da je jako loš, jer ja nigdje nisam naišla na reklame, ili ih ne percipiram![]()
ok, ali to mogu na niz drugih foruma. nije bas da ih nema. imaju forum.hr, imaju mama i beba, imaju superbaby, vjerujem da ih ima jos koje nisam spomenula niti sam zanala za njih.
edit: odgovarala Mimi
uletila Kris, da ali valjda su roditelji dovoljno odgovorni da ipak sami procijene stanje svog dijeteta.
Posljednje uređivanje od spajalica : 29.01.2015. at 14:17
Ali onda na forumu treba zabraniti sve teme koje se odnose na prehranu, zdravlje i razvoj male djece, i od njega napraviti forum tipa Cybermeda na kojem korisnici postavljaju pitanja, a educirani stručnjaci odgovaraju.
Jer, sve ovo što vi pišete o AD-u se može odnositi i na bilo koju drugu temu iz gore navedenih sfera. Ako nečije dijete ima temperaturu, što ga briga kako spajalica svome istu skida, a ako ima godinu dana i ne sjedi, što ga se ima ticati kamo je tamo neka likuša sa foruma vodila svoje dijete u takvoj situaciji.
ali zato je ono što kobila Suzy kaže o eteričnim uljima zakon
nemojte mimu raditi ludom
sto put sam napisala, već ti je ogromna stvar na forumu dobiti potvrdu da nisi jedini, da ima još takvih beba...
i, naravno, da ako si naviknut na rodin forum, ako ti paše, ako virtualno već znaš forumašice i znaš da spajka nije neka luda baba, nprnaravno da ti je muka uopće otvarati neki drugi forum za savjet o AD-u.
i, po meni je bespredmetno uopće pričati o tome da se o AD-u nema što raspravljati i da tu nitko nije stručan pa se zato ne raspravlja. takvi argumenti padaju u vodu.
to je tako.
jedini argument je onaj koji je napisala ivarica i to je ta situacija - take it or leave it.
ako ti se ovaj forum toliko svidi (a hoće). onda ćeš na njemu raspravljati o svemu i tražiti savjete o svemu, a o AD-u ćeš potražiti na drugom mjestu.
AM, ja mislim da ovaj put nisi u pravu. eto, rijetko se desi da se s tobom ne slažem, al i toga ima![]()
forumi postoje da bi se raspravljalo... trebalo bi uvijek te informacije uzet s rezervom i provjeriti sa stručnjacima...
kod dojenja većih stručnjaka od Roda u HR nema... nažalost - te savjete ne možeš dobiti kod većine pedijatara...
a raspravu mi možemo voditi o bilo koje lijeku ali na kraju ćeš ipak nazvati pedijatra i pitati što da daš, jel tak?
AD je po meni u rangu sa lijekovima i koliko znam na kutiji i piše da se uputa oko doziranja treba pridržavati da ne bi naštetio djetetu, bla bla... (nešto u tom stilu sam jednom vidla)
Tako je, take it ot leave it :mileB: , a ne braniti to -kako casa odlično kaže - nezdravo pravilo lošom argumentacijom.
e, oko ovoga nisam načisto. jel to pravilo zdravo ili nezdravo.
tu sam na tragu sirius, mislim da bi takve teme, na kraju ipak završile kao suptilna reklama za AD.
u situaciji kad je nakon 3 mjeseca il kolko već, većina djece u hr nedojena i kad je cilj udruge povećati postotak dojene djece![]()
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 29.01.2015. at 14:43
Cvijeta, pa ne moraš se ti samnom slagat, ali ne bi se trebala složiti niti sa Mimom u ovom slucaju. Bez obzira sto tko od nas misli, red je da poštujemo pravila tudje kuće. Najjednostavnije rečeno.
sve je to ok, sve ovo što govori i Mima je legitimno, o puno manje važnim stvarima se raspravlja ovdje na forumu.
Meni samo nije jasno zašto oduzimate Udruzi legitimitet da odluči da o nekim stvarima na svojem forumu ne želi raspravu? I još razloge godinama strpljivo objašnjava.
Ne znam tko bilo što brani udruzi ili ne poštuje pravila, što se mene tiče ja samo pobijam loše argumente kojima se to pravilo brani.
I generalno, ovdje se povela nekakva rasprava o percepciji foruma i/ili udruge u javnosti/internetskoj javnosti, pa je isplivalo da ipak ima nekih momenata radi kojih je negativna percepcija i opravdana.
pa ima negativnih percepcija, to je uvijek tako.
novi na forumu se cesto osjete napadnutim, to smo vec toliko puta prosli. Gospodja zbog koje je pokrenuta ova rasprava se osjetila napadunutom. KOliko puta kad citamo postove npr od Bety se osjetimo nesposobne oko rucka. zena cini cuda u kuhinji za 15 min. ja jedna luk ocistim. E sad je pitanje da li cu ja vjerovati Bety, ili cu se potruditi i postati kao Bety ili pak cu reci majko moja, ove su sve neke Majke s velikim M i dalje govoriti da su one to. Naravno ovisno o mojoj percepciji bit ce to negativno ili pozitivno.
KOliko nas je ovdje osjetilo nesposobnim na nekim temama?
JA puno puta, ali ipak volim ovaj forum, volim forumasice i forumase iako ih ne zanm. naravno da imam i onih koje rado preskacem u citanju.
A tesko je ljudima objsaniti da stav Udruge nije stav koji se formira na forumu. pa ne da bi radila moderatosrka metla ilinego bi to bilo jednoumlje.
No kao clanica Udruga si ne moze dopusitti to u podrucju oko AD. i tamo radi i metla i![]()
Beti reklamiranje AD nije dozvoljeno
Mozes procitati pravilinike. Na ali na zalost ipak se dogadja oko nas. Nije vidljivo kao reklama za bilo koji telekom, ali je dovoljno dobro usmjerena i nalazi se na mjestima di najmanje bi trebala. Pogledaj malo pdf laktavizam zastitimo dojenje pa ces vidjeti raznorazne primjere krsenje koda. Npr ako ti dodje patronazna i zapise ti nesto na blokicu na kojem je logo nekog AD, sto mislis da li e ti to AD pasti na pameti ili neko drugo?
Ja sam na rubu da povucem sve napisano. Pratim jednu grupu gdje je majka postavila iduce pitanje:
Pozzz mamite,curka 9 mj. papa cicu ujutro i navecer,tokom dana nece a vec i jede povrce,voce,meseko uglavnom lagano.prije nekih mj dana sa zitaricama sam joj pocela davati obicno kravlje mljeko jer tko ce se toliko izdojit a i nemam toliko mlijeka.Danas bili na kontroli i napadne ona mene ne prije god kravlje mlijeko nego ad,ok i sad me zanima kako vi ostale,cisto vase iskustvo i ako dajete ad koje i molim mame da se suzdrze kom tipa jesam li ja normala itd,hvala
Sve do jedne u komentarima odgovaraju da su davale/daju kravlje mlijeko od navrsenih mjesec dana.
https://www.facebook.com/pages/Mamin...14814501982811
Inace ima bisera svjetskih....ali ovo mi je zaista zabrinjavajuce.
Novima na forumu je možda nejasno pa ću razjasniti - članovi foruma nisu nužno (i) članovi Udruge i od tuda proizlazi pokoji raskorak u razmišljanjima. Dozvoljavamo različita mišljenja, čak i kada idu u ekstreme, sve dok je razina komunikacije na odgovarajućoj razini.
Na forumu se ne vode rasprave o nadomjescima za majčino mlijeko iz gore navedenih razloga - RODA je članica IBFAN-a i na našem forumu ne spominjemo kršitelje Međunarodnog pravilnika o reklamiranju nadomjestaka za majčino mlijeko. To pravilo nam pomalo komplicira pisanje na podforumu o zaštiti dojenja no mala je cijena
Hranjenje nadomjescima za majčino mlijeko je nešto čime bi se trebao baviti primarno pedijatar, neovisno o postojećim savjetima uživo ili na forumu.
Beti3, da je marketing AD tako loš kako misliš, stopa dojenja bi bila viša i ne bi postojala potreba za našim SOS telefonom, ili radionicama o dojenju (koje su uvijek pune).
KrisZg, radi ovakvih stvari ne trebaš povlačiti napisano, na Rodinom forumu toj majci sigurno nitko ne bi savjetovao davanje kravljeg mlijeka, niti bi joj prešutio AD u toj situaciji.
Upravo tako, slazem se. Ja sam mogla birati-dojenje i bolesna majka koja ce zavrsiti u bolnici ili ad i zdrava majka na lijekovima. Kako mom djetetu treba cijela majka vise nego samo moja sisa, odabrala sam ad.
I tesko mi je sto ne mogu tu gdje mi je normalno raspraviti cak i o tome kakav mi je muz krelac nekad, pirati za savjet o hranjenju na bocicu. A s tim bas imam oroblema.
ja zaista ne mislim da su članice/članovi udruge najsavšenija bića na svijetu, ali mi je totalno nevjerojatno da bi netko tu na forumu ili na SOS-u majco koja ne doji rekao da je odvratna.
Ima tu negdje tema o dojenju nakon operacije smanjivanja grudi i svi živi su tješili ženu da dojenje nije jedini izraz majčinstva i ljubavi prema svom djetetu i da ona tim neće biti ništa lošija majka od bilo koga drugog.