Stranica 9 od 25 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 1226

Tema: majke protiv udruge Roda

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    kad se spominje agresija, ...meni je jedino agresivno tu reklama AD mlijeka..majka s ragadama, dijete sisa svaki čas, ne znaš jel gladno...a s plakata te gleda usnula beba i reklama AD mlijeka...

Potpisujem!

Citiraj mama courage prvotno napisa
    onda moja zxuja slavi vađendan a ne rođendan

ovo je tako dobra fora

jel to službeni stav rode da carski rez nije porod ? čisto da znam.
    a ovo su nam cure iz odbora odgovorile vec davno na onom topicu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tko je zvao za carski ?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

.. i uvijek sve završi na porodu kod kuće ili carskom rezu..

I da - ja sam dva put rodila. Carskim rezom.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

OT
    cure, oprostite na smetnji - ne mogu pronaći topik o feminizmu i rodama, a nešto me zanima.
    ima li koja dobra duša koja bi mi to polinkala?
    hvala

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pretražnik je malo crkao, pretraži emsine postove

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pažnja, ide smajlić

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kokosh, ako hoćeš neki službeni stav, piši na roda@roda.hr, većina postova na forumu su naša privatna raspredanja.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mogu ja sve ovo čitati, tako da možda ponavljam nekoga

ovo na indexu i onom drugom šljokastom forumu nisam isto sve čitala
    i nivo pisanja je katastrofa
    ali neke stvari i mene smetaju na forumu, a dolaze od članica udruge

recimo najviše me smeta ta zabrana samog spominjanja AD, žena pita koju vodu za AD, odmah se skače na nju, bože sačuvaj spomenuti bočicu, ona neka cura koja je radila bočice nade odmah graja na nju zašto se to zove bočica, pa mislim stvarno
    ja sam dobila od patronažne jednu bočicu, od frendice koja je pokupila na štandu na velesajmu kad je bio sajam medicine, jednu od pedijatrice i nisam zbog tog počela hranit dijete na bočicu
    dobila sam i dudica pa moje dijete nije htjelo dudu, ja joj nisam gurala samo zato što sam imala
    neke stvari su preagresivne
    moja frendica nije mogla dojiti, da nije mogla, još prije trudnoće su joj rekli na uzv da ima dojke stare žene, prevladava samo masno tkivo, mliječno jedva u tragovima
    i možda bi još i nekako išlo ali dijete je imalo neprepoznati refluks, kako bi pojela više od 20-30ml odmah bi povratila
    i moja frendica se 5 mjeseci izdajala, kaže da joj je to bilo 5 najgorih mjeseci, da je samo išla po kući i pumpala, i jedva bi malo izdojila
    i sad joj je žao ko psu da to vrijeme nije provela noseći i mazeći dijete
    i što je najgore radi nekih stavova na forumu i dalje osjeća grižnju savjesti

a što se tiče CR ti mislim da nitko ne napada žene kod kojih je bila medicinska indikacija
    ali ići na CR jer žena misli da će tako izbjeći porođajne bolove, da će joj "prijateljica" tako ostati netaknuta i tekve nebuloze, e to je za osudu i takve žene, a još više onog ginekologa koji to ide raditi
    jer MC, CR JE operacija ma što god mi mislili o tome

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

cure, nemojte sada o CR i na ovom topiku...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citam po malo i nikako da dodjem do kraja, pa da i ja napisem svoje, sad sam preskocila 3 stranice
    Rodila sam prije 18 godina na Sv Duhu, carski. Rekli su da dijete na dojenje mogu dobit cetvrti dan, a u medjuvremenu ga mogu vidjed.
    Na moje inzistiranje, jer mi je mlijeko curilo potocima, dali su mi ga 2. danna cicu
    Treci dan su ga zaboravili, jer ja kao jos ne dojim...
    Kad je navrsio 4 mjeseca sa iskljucivo dojenjem, morala sam na posao i "jedino" je mogao na AD
    Drugo sam rodila prije 4 god. u Klc, carski. bila sam u uvjerenju da svaka zena moze dojit ako zeli. Marta nije htjela prihvatit cicu, sestre su se borile s nama dan i noc, nismo odustajale. Dosle smo doma, patronazna nije dolazila, marta je stalno padala na tezini...i sa dva i pol mjeseca muke, opet AD

Mozda je ovo tema za price s poroda, ali ja sam je ispricala ovdje da priznam kako sam bila neiformirana, glupa i svasta bi si sad rekla o sebi. ..
    Roda me hrani i lijeci moju griznju savjesti
    Mozda sam vec i okolini i dasadna s Rodom, ali ne dam se vise, dat cu sve od sebe da moja snaha i moja Marta budu dojile, dog god budu ona i beba to htjele,da imaju , kontakt odmah nakon poroda, da se njihove bebe voze sigurno u AS, da mogu dojiit i kad rade....
    I svima cu to pricat tko me zeli slusat i vjeruje da mu zelim pomoc, a ko ne...
    Ni moju mamu ne vole svi u Klc, a mi cija je mama , baka, zena, punica... koji znamo kolko je dobra i kolko svima pomaze, mi je obozavamo

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

...onda moja zxuja slavi vađendan a ne rođendan. onda ne bi trebao biti rodni list nego vadni list, mjesto i datum vađenja (uf, sad mi je žao što nisam na indexu )
    Isuseboze. Skoro sam se zadavila tunom.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Točka prvotno napisa
    Ja se mogu samo nadovezat da me ovo neugodno iznenadilo jer ne očekujem takav nivo razgovora od osoblja tj. članice Udruge:

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Kokošinjac.
    Što i kako pišu o drugima, govori o njima samima.
    Nije vrijedno truda.
    Meni drago da smo takvima odbojni .
    I baš me nasmijalo da su neke dobile "zabranu"
    od ginekologa i pedijatra da posjećuje naše stranice ...
    Kakav nivo razgovora?
    To što sam izrekla na što meni takav način "kritike" liči?
    Ma dajte, molim vas.
    Na 90% onoga što sam tamo pročitala zaista nemam blaži komentar.

Ako bi se meni netko osobno na taj način obratio( što na nekin način i jesu, ne meni osobno, nego svima nama koji smo u Udruzi Roda), ja s njim uopće ne bih htjela komunicirati.
    A kao osoblje ovog foruma mogu samo reći da se takav način komunikacije na ovom forumu, thankgod, nikad neće udomaćiti.
    Naravno da nam je važno što javnost misli o nama, osobito ciljane skupine.
    Ali ono što me zanima je suvisla i argumentirana kritika.
    Što se iz onakvog načina komuniciranja jedva, i samo tu i tamo, da provuć.
    Puno više naučimo iz ovakvog topica..hm, ako je indexov topic zaslužan barem za poticanje ovoga, so be it .

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    recimo najviše me smeta ta zabrana samog spominjanja AD, žena pita koju vodu za AD, odmah se skače na nju, bože sačuvaj spomenuti bočicu, ona neka cura koja je radila bočice nade odmah graja na nju zašto se to zove bočica, pa mislim stvarno
    ja sam dobila od patronažne jednu bočicu, od frendice koja je pokupila na štandu na velesajmu kad je bio sajam medicine, jednu od pedijatrice i nisam zbog tog počela hranit dijete na bočicu
    dobila sam i dudica pa moje dijete nije htjelo dudu, ja joj nisam gurala samo zato što sam imala
    neke stvari su preagresivne
    moram ti na ovo riplajati

nije na forumu zabranjeno spomnjanje AD.
    zabranjeno je spominjanje marki- brendova proizvodjaca.
    zasto?
    zato sto je to jedna vrsta reklame.
    pa sta?
    pa roda kao clanica IBFANa ima odredjene obveze i uvjete koje mora ispunjavati.
    malo vse o IBFANu moze se procitati i na nasem portalu, npr. ovdje
    inace, puno odgovora se moze pronaci bas na samom PDF zastitimo dojenje kao i pod rubrikom monitoring na nasem portalu.

naravno, opsirno obrazlozenje stoji i na pravilima ponasanja

sada, iz osobnog iskustva, i ja sam bila neupucena i needucirana i doma me docekao cjeli set- od sterilizatora do flasica i duda varalica.
    srecom, za edukaciju nikad kasno, pa sam prvih dana usvojila dobar dio gradiva.

no slika koja me okruzuje nije bas takva- ni jedna moja frendica/poznanca ne doji bez nadohrane. klasican prvi skok u razvoju, patronazna, reklame, beba je gladna i eto, obrok po obrok nadohrana je izbacila dojenje.

zar nije pretuzno da ti patronazna ne kaze nista o skokovima? o ponudi i potraznji? da jedino pita grame i mililitre? da ti ostavljaju promo materijale adaptiranog ili ti pak savjetuju da ako vec nisi odmah odes i kupis jedno?

zar svaka majka ne zasluzuje to znanje?

zar ne zasluzuje da napravi izbor temeljen na relevantnim informacjama?
    mljeko ti ne valja nije takva informacija.
    nemas dovoljno mlijeka nije potpuna informacija.

zar ne bi bilo korisnje da rodilje u bolnici dobiju paketic sa pikulom i ping-pong lopticom ( http://www.llli.org/images/InfantStomach.jpg ) da vide koliki je zapravo zeludac novorodjenceta umjesto kutiju punu sponzoriranih oglasa i reklama?

naravno, postoje divni i educirani pedijatri, sestre, patronazne.

no cinjenica je da zvimo u doba kulture bocica i da je postalo normalno (paradoksalno) pitanje "cime hranite dojence?"

nadam se da se nisam previse zaplela, bilo bi mi jako drago kad bi se ovakva (konstruktivna i edukativna) rasprava vodila na pdf-u za to.
    meni je jasno da je velikoj vecin monitoring trn u oku, ali to je zato sto ga, dobrim dijelom, ne shvacaju.

sjecam se davno kako sam strebala GPP na faxu i kako me izludjvao taj ispt. a onda se desio klik i svaki clanak je sjeo na svoje mjesto i ugledala sam njegovu ljepotu.
    ok, sljepilo i zaljubljenost su me davno prosli. sad ga samo shvavam i postujem

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a što se tiče CR ti mislim da nitko ne napada žene kod kojih je bila medicinska indikacija
    a to jel kod nekoga bila medicinska indikacija ili ne... to mi je tek bajno kad se krene raspredati po forumu...

ali ići na CR jer žena misli da će tako izbjeći porođajne bolove, da će joj "prijateljica" tako ostati netaknuta i tekve nebuloze, e to je za osudu i takve žene, a još više onog ginekologa koji to ide raditi
    ako tebe to usrećuje, osuđuj ih. ja ne poznam niti jednu (s foruma, a ni ovako) koja je to radila iz tih motiva, i da je...

jer MC, CR JE operacija ma što god mi mislili o tome
    pa jesam li ja zanijekala da je to operacija?! :?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    tko je zvao za carski ?
    dat ćemo im još jednu šansu, u protivnom zovem sorc s onog topica o kućnim ljubimcima.. a onda su obrale bostan

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo mene malo, ali samo o forumu - o udruzi mi se, da vam budem iskrena, trenutno neda mozgati.

dakle - na forumu mi se sviđa nivo komunikacije, ne bih voljela da se počne pi**arati sve u 16. strašno mi se sviđa čitati postove pametnih forumaša, a takvih je ovdje napretek - slagala se ja s njihovim stavovima ili ne. u principu mi se sviđa i to što chat nije dozvoljen, ali je opet malo dozvoljen - i tu bi možda bila malo fleksibilnija da sam moderator. za ovo sam promijenila mišljenje kad sam vidjela kako izgleda ovaj topik na indexu gdje ne možeš povatati ni glavu ni rep od silnog chata. ali ne bi bilo loše da postoji neka opcija chata. da bude malo ležernije. a ne da moramo kebati vrijeme kad svi admini spavaju kako bi se mogli malo zabaviti.
    - voljela bih kad bi na ovom forumu bile dozvoljene teme koje nisu usko vezane uz roditeljstvo i 4 kuta našeg doma - nemam vremena ni živaca sad se logirati na neki drugi forum da bih raspravljala recimo o nekoj dnevnoj aktualnoj temi, a najmanje imam volje virtualno upoznavati nove forumaše, dok skužim kako koji diše i s kim sam bliska u razmišljanjima
    - niti meni se ne sviđa kako se reagira na forumašice koje pitaju savjet za AD - žena se logira, u prvom postu pita nešto o AD i meni već muka u želucu jer znam što slijedi - drugi post, i eto ti cijela litanija forumskih pravila

za sada toliko, moram ići, ali imam još nekoliko primjedbi - čekajte me.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    - niti meni se ne sviđa kako se reagira na forumašice koje pitaju savjet za AD - žena se logira, u prvom postu pita nešto o AD i meni već muka u želucu jer znam što slijedi - drugi post, i eto ti cijela litanija forumskih pravila

za sada toliko, moram ići, ali imam još nekoliko primjedbi - čekajte me.
    tu si donekle u pravu i voljela bi kad bi prstup bio malo individualniji, no vrlo cesto se dogodi da se javi nova mama koja je ili nije proctala pravila i posta o hranjenju djeteta AD.
    a onda se jave forumasice koje znaju ili ne znaju pravila foruma i daju savjete koliko kojeg AD je potrebno u toj dobi, koje AD je bolje od kojeg etc. i moderatori cesto budu dovedeni pred gotov cin kada vise individualan pristup nema smisla jer se obraca, sad vec, skupini forumasica.

ali, evo, ja cu se potruditi ne citirati ih, iako smatram da su jako dobro napisana i da je receno upravo ono sto se treba reci. stoga sumnjam da ce moji odgovori biti tako rjeciti i smisleni kao adminicino objasnjenje

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

jedva čekam da dobijem cijelu litaniju forumskih pravila kad budem pitala nesto o AD i kad se budem žalila na prirodni porod jer boli i kako bi ja CR.
    neka me tada sve moderatorice i forumašice kritiziraju a ja ću se smijati i neću se ljutiti bit ću sretna

jer bit ću trudna !!!a Rodin forum me dosta toga naučio o MPO i nadam se da će i dalje

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    jedva čekam da dobijem cijelu litaniju forumskih pravila kad budem pitala nesto o AD i kad se budem žalila na prirodni porod jer boli i kako bi ja CR.
    neka me tada sve moderatorice i forumašice kritiziraju a ja ću se smijati i neću se ljutiti bit ću sretna

jer bit ću trudna !!!a Rodin forum me dosta toga naučio o MPO i nadam se da će i dalje
    baš si me razniježila

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

normalna stvar da ću svoje djete dojiti tj truditi se da budem mogla ,da želim roditi prirodno ali ne po cijenu zivota djeteta ....mislim da one kojima smeta stav da je majčino mlijeko najbolje i prirodni porod najispravniji imaju pravo reći,nepisati na forumu,pisati,svađati se ma mislim svatko odlučuje o svom ponašanju.Mene nervira i to jako sto svi neupućeni ovaj forum gledaju kroz dojenje ili ne ovaj ili onaj porod a zanemaruju PDF (meni najbitniji) na koji je nas slobodno mogu reći 90% doslo kao totalne neznalice i tu nasle 10000000000 odgovora na pitanja koja nas muče.Jer porod se mora dogoditi kad zena zatrudni ,dojenje je slijed događaja kod žena i btw sisavaca općenito ali o MPO je ono sto žena nesaznaje rođenjem nego silom prilika i tu je pomoć Rodinog foruma nemjerljiva ...

I evo jedna zamjerka Rodi ....natpis ispod loga .... mozda da se doda i oni koji se to trude postati....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

laky

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I evo jedna zamjerka Rodi ....natpis ispod loga .... mozda da se doda i oni koji se to trude postati....
    znas, bed je sto to nije natpis ispod loga
    to je NAZIV UDRUGE

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

znam
    ali forum je od udruge a mi smo iventar foruma...

ma šalim se ali morala sam i ja naći neku "kritiku"

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja takve teme uopće niti ne otvaram jer čemu trud kad će se zaključati u roku keks uz obrazloženje da se za sve nedoumice i možebitne probleme upita svog pedijatra

i ivaj smajlić usprkos forumskim pravilima

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ima li javnost negativno mišljenje o udruzi RODA po meni nije totalno nebitna, ali mislim da (još) nije prebitna stvar.

da se po pitanju ugleda nešto promijeni na bolje treba uložiti puno novaca i volonterskog rada malobrojnih članica. to rasipanje para i energije moglo bi biti opravdano jedino ako bi zbog toga neki lovaši odriješili kesu i donirali puno više kuna od onoga što bi se uložilo.
    naravno da za povrat novca uloženog u marketing nema garancije.

stoga bi se pozitivnim marketingom mogli baviti forumaši koji to žele, tako da promišljeno i neagresivno (za razliku od medija) šire dobar glas o odruzi. ionako se marketinške akcije sve više individualiziraju.
    di ćeš individualnijeg pristupa od 1 na 1.

mislim da je bitnije da se RODA-ina lovu i energiju usmjeri kako bi se nešto od ovoga što je leonisa napisala promijenilo, a ne da se mijenjaju stavovi koje neki pojedinci (a ne zna se ni koliko ih je) imaju o udruzi.

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ...
    zar nije pretuzno da ti patronazna ne kaze nista o skokovima? o ponudi i potraznji? da jedino pita grame i mililitre? da ti ostavljaju promo materijale adaptiranog ili ti pak savjetuju da ako vec nisi odmah odes i kupis jedno?

zar svaka majka ne zasluzuje to znanje?

zar ne zasluzuje da napravi izbor temeljen na relevantnim informacjama?
    mljeko ti ne valja nije takva informacija.
    nemas dovoljno mlijeka nije potpuna informacija.
    ...

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

u mostarskoj bolnici na svakom koraku su letci crkve protiv MPO.Ja popizdila(oprostite na izrazu ali je blag za moje stanje tada) i pitala šefa odjela koji me inače vodi jeli vidi on ovo i trebam li ja umnožiti letak točnije vizitku Pronatala(koju mi je on dao )i podijeliti je po bolnici.PR radi čuda zato treba ako nista volonterski raditi sto vise na tom polju..

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a to jel kod nekoga bila medicinska indikacija ili ne... to mi je tek bajno kad se krene raspredati po forumu...
    Vidiš, ti bi dala pričati o brandovima adaptiranog, a o svetoj doktorskoj procjeni ne bi .

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    stoga bi se pozitivnim marketingom mogli baviti forumaši koji to žele, tako da promišljeno i neagresivno (za razliku od medija) šire dobar glas o odruzi
    ...počevši ovdje, na forumu, kad bi forumaši preuzeli svoj dio odgovornosti i dobro razmislili o onome što pišu i načinu na koji pišu.
    Forum se često u javnosti poistovjećuje s udrugom i toga bi trebali biti svjesni svi mi koji ga koristimo i ispisujemo na njemu svoje umotvorine.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vidiš, ti bi dala pričati o brandovima adaptiranog, a o svetoj doktorskoj procjeni ne bi .
    točno tako.

inače, kad me već vučeš za jezik ... fascinantno je da se toliko laika na ovom forumu osjeća prozvanim procjenivati (upravo) doktorske (a ne recimo mišljenje odvjetnika, učitelja, arhitekta i sl) dijagnoze (doktor je prepisao antibiotik, al ja ga nisam dala, doktor mi je preporučio carski, što vi mislite i sl.), istovremeno davajući doktorima neupitan autoritet samo u jednoj stvari: AD, a (opet) istovremeno stalno insinuirajući da su ti isti lječnici podmićeni od strane proizvođača nadomjestaka mlijeka.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

od srca ti želim da čim prije budeš sretna

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

... fascinantno je da se toliko laika na ovom forumu osjeća prozvanim procjenivati (upravo) doktorske (a ne recimo mišljenje odvjetnika, učitelja, arhitekta i sl) dijagnoze (doktor je prepisao antibiotik, al ja ga nisam dala, doktor mi je preporučio carski, što vi mislite i sl.), istovremeno davajući doktorima neupitan autoritet samo u jednoj stvari: AD, a (opet) istovremeno stalno insinuirajući da su ti isti lječnici podmićeni od strane proizvođača nadomjestaka mlijeka.
    Potpis.
    Još kad se zatvori tema s pitanjem o AD s objašnjenejm da je RODA Udruga koja promovira dojenje pa stoga ne dozvoljava razgovore o AD, to mi je pošteno.

Ali ono ... za to je isljučivo nadležan djetetov pedijatar...
    A na podforumu malo niže, ovakva tema:
    doktor je prepisao antibiotik, al ja ga nisam dala,
    i onda sva sila ovakvih smajlića na tog doktora koji se drznuo dati antibiotik i savjeti (ne svi) u stilu kako su antibiotici zlo i oni (neki roditelji) ih nikad ne daju. I takve savjete, opasne, mogu ovdje davati :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa i doktor koji savjetuje adaptirano kada je sve u redu... zaslužuje istog takvog smajlića...
    znaš, teško je povući granicu.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stoga bi se pozitivnim marketingom mogli baviti forumaši koji to žele, tako da promišljeno i neagresivno (za razliku od medija) šire dobar glas o odruzi. ionako se marketinške akcije sve više individualiziraju.
    anamar, upravo ovo sam i ja htjela predožit u nastavku onog tamo nekog gore posta o rodinom PR-u

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

dakle - na forumu mi se sviđa nivo komunikacije, ne bih voljela da se počne pi**arati sve u 16. strašno mi se sviđa čitati postove pametnih forumaša...
    - voljela bih kad bi na ovom forumu bile dozvoljene teme koje nisu usko vezane uz roditeljstvo i 4 kuta našeg doma - nemam vremena ni živaca sad se logirati na neki drugi forum...
    VELIKI POTPIS

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa

anamar, upravo ovo sam i ja htjela predožit u nastavku onog tamo nekog gore posta o rodinom PR-u
    najbolja su rješenja uvijek jednostavna.

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

žalibože komentirati s indexa ovo.to nema malo humanosti u sebi.svakavih ljudi ima! :shock: :shock: :shock:

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

točno tako.

inače, kad me već vučeš za jezik ... fascinantno je da se toliko laika na ovom forumu osjeća prozvanim procjenivati (upravo) doktorske (a ne recimo mišljenje odvjetnika, učitelja, arhitekta i sl) dijagnoze (doktor je prepisao antibiotik, al ja ga nisam dala, doktor mi je preporučio carski, što vi mislite i sl.), istovremeno davajući doktorima neupitan autoritet samo u jednoj stvari: AD, a (opet) istovremeno stalno insinuirajući da su ti isti lječnici podmićeni od strane proizvođača nadomjestaka mlijeka.
    Draga emso, nije nečija "titula" garancija za ništa.
    A i mišljenja među njima su podijeljena.
    I nije baš to tako crno bijelo kako si ti napisala, niti inače, a osobito ne od roditelja do roditelja.
    I falabogu da se na ovom forumu o tim različitim mišljenjima i pogledima može raspravljati.
    A zašto se ne raspravlja o brandovima AD, svi vrlo dobro znamo:
    iz istog razloga zbog kojeg je nastala Innocenti deklaracija , IBFAN i Međunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko .
    Skroz kužim da to svima (i/ili odmah) ne sjeda,
    ali to je smjer i pravilo za koje smo se mi odavno odlučili (i tvrdoglavi smo u tome ), svjesni da donosi ograničenja,
    ali smatrajući to potrebnim, čak i uz cijenu stalne kritike šire javnosti.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Pridružujem se onima kojima nije jasno zašto je na forumu klima
    o AD pitajte pedijatra, ali zato bilo kojeg forumaša o npr. antibiotiku (po mogućnosti homeopatu) ili cjepivu (po mogućnosti plemenaša).
    Ne zbog prvog dijela italika, nego drugog po logici prvog.

Savjetnice za dojenje upućuju na liječnika ili Rebro i to je dobro, ali po ostaku foruma je stvarno iznered.
    A to nije dobro; nije etički, a ponekad bome ni legalno.
    Jedno je iznijeti neko svoje iskustvo, ali smatrati nečiji post anamnezom a sebe kompetentn(ij)im... :?

Otvoriš li makar i n+1 topic o cjepivima, nema šanse da te se uputi na pretražnik.
    Koliko topica o (ne)cjepljenju je dovoljno topica o (ne)cjepljenju?
    Nedajbože da trudnice začataju, ali zato Davor v. Mujica topici imaju nemilu prođu.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Savjetnice za dojenje upućuju na liječnika ili Rebro i to je dobro, ali po ostaku foruma je stvarno iznered.
    A to nije dobro; nije etički, a ponekad bome ni legalno.
    Savjetnice za dojenje su savjetnice za dojenje.
    Ostatak foruma, bili to članovi/ce Udruge, osoblje foruma, ostali forumaši ili gosti su na forumu samo forumaši.
    Davor ili mujica nisu Rodini savjetnici za cijepljenje, nego forumaši, svaki sa svojim, uglavnom oprečnim mišljenjem.
    I tako treba čitati njihove postove.
    Što je to na forumu nelegalno?? :?

o AD pitajte pedijatra, ali zato bilo kojeg forumaša o npr. antibiotiku (po mogućnosti homeopatu) ili cjepivu (po mogućnosti plemenaša).
    Ne zbog prvog dijela italika, nego drugog po logici prvog.
    Razumijem da princip odudara kada je riječ o AD i razloge toga sam pokušala objasniti u prethodnom postu.
    Gore stoji pojašnjenje zašto je to tako, što nas često ljudi pitaju. Drugi je par rukava to što se svima takav princip ne sviđa.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

princip bi trebao biti princip, i vrijediti za sve jednako, a ne bi trebao odudarati jer se to nekom sviđa

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pravila se ticu AD. Ostalo je podlozno raspravama. Sto je tu cudno?
    Osobno nikako ne mogu skuziti sto je tu cudno, dapace, sve mi se cini vrlo jasnim i jednostavnim.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zanimljivo mi je besprekidno poistovjećivanje foruma i Udruge. Forum ima 7500 članova, Udruga ima 300. Kad bi, na primjer, članovi, imali ljubičaste nickove, forum se sigurno nebi poljubičastio. Ima članova Udruge koji su skroz neaktivni na forumu.
    I ne samo to, ja sam popriličan "borac" kad nešto trebam istjerat na svoje, maria, MC i sorcie su mila majka za mene al na ovom forumu imam malen broj postova(u odnosu na vrijeme koje sam tu provela), jer nije primjereno da se za svoje čvrste stavove borim na račun Udruge, pogtovo ako u potpisu držim članstvo (koje više ne držim, sasvim slučajno, jer sam se zaljubila u donje stihove)...nije primjereno da napišem kakvima ja smatram roditelje koji ne voze djecu kako treba... :/ , jer bi se to moglo protumačit službenim stavom Udruge. Ne pišem ni o razlozima zašto smo odgodili MoPaRu, jer nije u redu da se misli da Udruga predlaže pobunu protiv kalendara cijepljenja.
    Ovaj je forum smišljen kao pomoć roditeljima, kad imaš pitanja, obratiš se na ovu adresu.Moguće je da usput pročitaš neosnovana mišljena pojedinaca koji nisu ili slučajno jesu članovi Udruge. Ako ti je stalo do stvarnog stvaranja mišljenja, produžit ćeš boravak ovdje, naučit da je ovo običan forum sa nekim pravilima kojih se mora držat, a da je Udruga nešto drugo, ako nije zaključit ćeš da Udruga forsira necijepljenje, porod u krevetu doma, motanje djece u krpe i samoizlječivanje. Otić ćeš dalje i pričat o udruzi na taj način. Tako ćeš nama otežati borbu s birokracijom, politikom i sustavom, borbu u kojoj se 300 ljudi daje (neko iznad svih svojih mogućnosti) da bi svima nama koji imamo ili želimo imati i na bilo koji način dobiti djecu bude lakše.
    Ponovno pišem isto.RODA ne postoji s ciljem da nekog nauči biti dobar roditelj(eventualno informacijom).RODA postoji da mu olakša to biti sada i ovdje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Možda treba više liječnika pisati na forumu .......

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svatko od nas pojedinačno ima svoje principe, Roda svoje.
    Svatko od nas valjda jako dobro zna zašto.
    Ovdje su pravila i znamo da se svima ne sviđaju,
    ali su Rodina i trudimo ih se držat.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni nije
    jer ima majki koje ne mogu dojiti, ili mogu, ali iz različitih razloga ne doje
    i zbog klime na forumu se moraju zbog toga sramiti i osjećati manje vrijednima
    i to mi se ni malo ne sviđa
    propagirati dojenje da
    uvijek i svugdje
    pružiti pomoć onima koje žele dojiti
    ali ne stigmatizirati one koje ne mogu/ne žele
    i pomoći im savjetima i iskustvom na koji način onda najbolje hraniti svoje dijete
    pa i savjetom koje AD da izaberu, koju vodu da koriste pri njegovom pravljenju, koja je bočica najbolja....
    zašto bi to bilo tako strašno?
    jer će možda na taj način majka koja ne može/ne želi dojiti dati dijetetu najprikladnije AD, a neće mu davati razrijeđeno kravlje mlijeko

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zanimljivo mi je besprekidno poistovjećivanje foruma i Udruge. Forum ima 7500 članova, Udruga ima 300. Kad bi, na primjer, članovi, imali ljubičaste nickove, forum se sigurno nebi poljubičastio. Ima članova Udruge koji su skroz neaktivni na forumu.
    I ne samo to, ja sam popriličan "borac" kad nešto trebam istjerat na svoje, maria, MC i sorcie su mila majka za mene al na ovom forumu imam malen broj postova(u odnosu na vrijeme koje sam tu provela), jer nije primjereno da se za svoje čvrste stavove borim na račun Udruge, pogtovo ako u potpisu držim članstvo (koje više ne držim, sasvim slučajno, jer sam se zaljubila u donje stihove)...nije primjereno da napišem kakvima ja smatram roditelje koji ne voze djecu kako treba... :/ , jer bi se to moglo protumačit službenim stavom Udruge. Ne pišem ni o razlozima zašto smo odgodili MoPaRu, jer nije u redu da se misli da Udruga predlaže pobunu protiv kalendara cijepljenja.
    Ovaj je forum smišljen kao pomoć roditeljima, kad imaš pitanja, obratiš se na ovu adresu.Moguće je da usput pročitaš neosnovana mišljena pojedinaca koji nisu ili slučajno jesu članovi Udruge. Ako ti je stalo do stvarnog stvaranja mišljenja, produžit ćeš boravak ovdje, naučit da je ovo običan forum sa nekim pravilima kojih se mora držat, a da je Udruga nešto drugo, ako nije zaključit ćeš da Udruga forsira necijepljenje, porod u krevetu doma, motanje djece u krpe i samoizlječivanje. Otić ćeš dalje i pričat o udruzi na taj način. Tako ćeš nama otežati borbu s birokracijom, politikom i sustavom, borbu u kojoj se 300 ljudi daje (neko iznad svih svojih mogućnosti) da bi svima nama koji imamo ili želimo imati i na bilo koji način dobiti djecu bude lakše.
    Ponovno pišem isto.RODA ne postoji s ciljem da nekog nauči biti dobar roditelj(eventualno informacijom).RODA postoji da mu olakša to biti sada i ovdje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

krumpiric, ode ti post dvaput

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

fala
    ispričavam se, stisla back.

Stranica 9 od 25 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova