-
Čitam onu raspravu na indexu i ima osjećaj ko da sudjeluju same pubertetlije.Ali nevezano za to,ja moram nešto reći na ovu temu.Iskreno,ne poznajem niti jednu osobu koja ima pozitivno mišljenje o Rodi.Tužno zapravo jer okružena sam samim mamama koje bi trebale znati da je Roda zaslužna za puno pozitivnih stvari u Hr.Ali opet,razlog svemu tome je vrlo jednostavan.Netko je dobro rekao da bi udruzi stvarno trebao jedan dobar glasnogovornik,netko tko će je predstavljati u javnosti i na pravi način približiti njeno djelovanje onima kojima je i od koristi-roditeljima.Jer s kim god sam pričala oni Rodu poistovjećuju sa dojenjem 5 godina,sa platnenim pelenama,sa držanjem djece pod staklenim zvonom u svakom pogledu-ne podiži ton,ne tuci po guzi,ne davaj slatkiše,završi medicinu da bi mogao uopće protumačiti sve što ti treba kroz godine njihovog odgoja-prehrana,cijepljenje..... i tisuću drugih stvari koji su "normalnim" ljudima neprihvatljive.
Koliko god se ovdje spominjalo puta da nitko nikad nije rekao da su majke koje ne doje jednako dobre kao i one koje doje,neizbježno je to da se mame nedojilice osjećaju manje dobre jer se stalno naglašava kako je dojenje dobro za djecu a umjetna hrana nije.Znači,forsiranje dojenja je dvosjekli mač.Jako motivirajuće za one koje žele a jako frustrirajuće za one koje ne uspiju.Ove druge stvari kao što su platnene pelene,prirodni porod,nekorištenje pelena, nekorištenje kolica, nekorištenje dude..su za mnoge suluda ideja.I kad netko dođe na forum i vidi teme o ovim stvarima+zgražanje nad majkama koje djeci daju krokije i slatkiše,nad onima koje su tri put u životu opalile dijete po guzici..prvo što pomisle je da Roda automatski briše sve mame koje ne prihvaćaju one spomenute stvari sa liste "dobrih mama" a daje neko potpuno drugačije riješenje od onoga na što smo navikle.A biti roditelj nije nimalo lako,svi mi griješimo i želimo potvrdu da su ponekad pogreške u redu i da dijete neće biti psihički invalid radi pet udaraca po guzi i radi bananka.A tu potvrdu je tu najčešće nemoguće dobiti.
Jedino s čime se slažem na onom forumu je to da neke žene uzimaju sebi previše za pravo kad su u pitanju liječničke dijagnoze i terapije,Mislim da je puno savjeta ovdje trebalo biti izignorirano jer ih davaju laici i nemaju znanstvenu podlogu.
Po mom mišljenju Roda bi se trebala potruditi za više medijskog prostora, surađivati sa stručnjacima i malo po malo uvoditi majke u taj novi svijet roditeljstva.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma