Stranica 22 od 25 PrviPrvi ... 122021222324 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 1226

Tema: majke protiv udruge Roda

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A od koga ćeš to saznati na forumu? ovdje sve vrvi od pedijatara i svi su stručnjaci... ljudi ti mogu samo napisati svoje ISKUSTVO koje ti apsolutno ništa ne znači jer je svako dijete svoja priča...
    nećeš sigurno dobit kvalitetnu informaciju o tome koliko bi trebalo popiti...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, nego ćeš na forumu možda saznati koliko dijete zaista treba uzimati formule, pa ćeš shvatiti da tvoje dijete zapravo dovoljno jede, iako je to možda i pola od količine koja piše na kutiji.
    mima razumijem tvoju argumentaciju, al i sama znas da ce na forumu dobiti moj popije 130, moj popije 70, moj popije 200, moj popije 5x150, moj e popije 8*50 i tako.
    znas i sama da ce osoba koja trazi savijet na forumu dobiti sve i svasta. i pitanje na kraju kome ce vjerovati spajalici, vodenkonju ili kobili Suzy.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa, obzirom da se godinama na forum javljaju žene koje su zabrinute jer im djeca jedu manje formule od onoga što piše na kutiji, a nitko im ne zna reći koliko stvarno trebaju jesti, onda bi im očito dobro došlo da na forumu mogu razmjeniti iskustva o tome.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    mima razumijem tvoju argumentaciju, al i sama znas da ce na forumu dobiti moj popije 130, moj popije 70, moj popije 200, moj popije 5x150, moj e popije 8*50 i tako.
    znas i sama da ce osoba koja trazi savijet na forumu dobiti sve i svasta. i pitanje na kraju kome ce vjerovati spajalici, vodenkonju ili kobili Suzy.
    I na kraju sa svim tim informacijama potencijalno mozes nastetiti djetetu. Suma sumarum bilo bi neodgovorno dopustiti rasprave o ad-u upravo iz tog razloga.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ok, ali to mogu na niz drugih foruma. nije bas da ih nema. imaju forum.hr, imaju mama i beba, imaju superbaby, vjerujem da ih ima jos koje nisam spomenula niti sam zanala za njih.

edit: odgovarala Mimi
    uletila Kris, da ali valjda su roditelji dovoljno odgovorni da ipak sami procijene stanje svog dijeteta.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 29.01.2015. at 13:17

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali onda na forumu treba zabraniti sve teme koje se odnose na prehranu, zdravlje i razvoj male djece, i od njega napraviti forum tipa Cybermeda na kojem korisnici postavljaju pitanja, a educirani stručnjaci odgovaraju.

Jer, sve ovo što vi pišete o AD-u se može odnositi i na bilo koju drugu temu iz gore navedenih sfera. Ako nečije dijete ima temperaturu, što ga briga kako spajalica svome istu skida, a ako ima godinu dana i ne sjedi, što ga se ima ticati kamo je tamo neka likuša sa foruma vodila svoje dijete u takvoj situaciji.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    I na kraju sa svim tim informacijama potencijalno mozes nastetiti djetetu. Suma sumarum bilo bi neodgovorno dopustiti rasprave o ad-u upravo iz tog razloga.
    Ali je zato odgovorno dozvoliti rasprave o Lupocetu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, i što ako dijete ne popije tu količinu, nego recimo pola od te količine?
    Kako se količina može određivati po dobi, kad se neka djeca rode sa pet a neka sa dve kile?
    Reci, kako ti forumasice u tome mogu pomoći?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Već sam rekla.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nakon x godina na forumu znam cije rijeci imaju tezinu. Naravno da ono sto kaze mujica o cijepljenju ili a70v o antibiotiku meni znaci vise nego da to isto kaze kobila Suzy.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ali zato je ono što kobila Suzy kaže o eteričnim uljima zakon

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nemojte mimu raditi ludom
    sto put sam napisala, već ti je ogromna stvar na forumu dobiti potvrdu da nisi jedini, da ima još takvih beba...
    i, naravno, da ako si naviknut na rodin forum, ako ti paše, ako virtualno već znaš forumašice i znaš da spajka nije neka luda baba, npr naravno da ti je muka uopće otvarati neki drugi forum za savjet o AD-u.
    i, po meni je bespredmetno uopće pričati o tome da se o AD-u nema što raspravljati i da tu nitko nije stručan pa se zato ne raspravlja. takvi argumenti padaju u vodu.
    to je tako.
    jedini argument je onaj koji je napisala ivarica i to je ta situacija - take it or leave it.
    ako ti se ovaj forum toliko svidi (a hoće ). onda ćeš na njemu raspravljati o svemu i tražiti savjete o svemu, a o AD-u ćeš potražiti na drugom mjestu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Aha, ovako

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ali zato je ono što kobila Suzy kaže o eteričnim uljima zakon
    Takve teme ne citam...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

AM, ja mislim da ovaj put nisi u pravu. eto, rijetko se desi da se s tobom ne slažem, al i toga ima

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

forumi postoje da bi se raspravljalo... trebalo bi uvijek te informacije uzet s rezervom i provjeriti sa stručnjacima...
    kod dojenja većih stručnjaka od Roda u HR nema... nažalost - te savjete ne možeš dobiti kod većine pedijatara...
    a raspravu mi možemo voditi o bilo koje lijeku ali na kraju ćeš ipak nazvati pedijatra i pitati što da daš, jel tak?
    AD je po meni u rangu sa lijekovima i koliko znam na kutiji i piše da se uputa oko doziranja treba pridržavati da ne bi naštetio djetetu, bla bla... (nešto u tom stilu sam jednom vidla)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tako je, take it ot leave it :mileB: , a ne braniti to -kako casa odlično kaže - nezdravo pravilo lošom argumentacijom.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    forumi postoje da bi se raspravljalo... trebalo bi uvijek te informacije uzet s rezervom i provjeriti sa stručnjacima...
    kod dojenja većih stručnjaka od Roda u HR nema... nažalost - te savjete ne možeš dobiti kod većine pedijatara...
    a raspravu mi možemo voditi o bilo koje lijeku ali na kraju ćeš ipak nazvati pedijatra i pitati što da daš, jel tak?
    AD je po meni u rangu sa lijekovima i koliko znam na kutiji i piše da se uputa oko doziranja treba pridržavati da ne bi naštetio djetetu, bla bla... (nešto u tom stilu sam jednom vidla)
    Pa bas i nije tako, dapace cesto se tu dodje po potvrdu da se postupi kontra savjetu pedijatra. Takvih tema je hrpa.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    nemojte mimu raditi ludom
    sto put sam napisala, već ti je ogromna stvar na forumu dobiti potvrdu da nisi jedini, da ima još takvih beba...
    i, naravno, da ako si naviknut na rodin forum, ako ti paše, ako virtualno već znaš forumašice i znaš da spajka nije neka luda baba, npr naravno da ti je muka uopće otvarati neki drugi forum za savjet o AD-u.
    i, po meni je bespredmetno uopće pričati o tome da se o AD-u nema što raspravljati i da tu nitko nije stručan pa se zato ne raspravlja. takvi argumenti padaju u vodu.
    to je tako.
    jedini argument je onaj koji je napisala ivarica i to je ta situacija - take it or leave it.
    ako ti se ovaj forum toliko svidi (a hoće ). onda ćeš na njemu raspravljati o svemu i tražiti savjete o svemu, a o AD-u ćeš potražiti na drugom mjestu.
    pa kolko sam shvatila - ti možeš otvoriti temu i požaliti se da dijete ne jede koliko piše na kutiji i mogu ti se javiti druge žene kojima isto djeca ne jedu koliko piše na kutiji... pa tako onda znaš da nisi jedina... samo ne smiješ napisati o kojoj kutiji je riječ

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Tnezdravo pravilo lošom argumentacijom.
    e, oko ovoga nisam načisto. jel to pravilo zdravo ili nezdravo.
    tu sam na tragu sirius, mislim da bi takve teme, na kraju ipak završile kao suptilna reklama za AD.
    u situaciji kad je nakon 3 mjeseca il kolko već, većina djece u hr nedojena i kad je cilj udruge povećati postotak dojene djece
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 29.01.2015. at 13:43

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa bas i nije tako, dapace cesto se tu dodje po potvrdu da se postupi kontra savjetu pedijatra. Takvih tema je hrpa.
    da - u vezi dojenja...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa kolko sam shvatila - ti možeš otvoriti temu i požaliti se da dijete ne jede koliko piše na kutiji i mogu ti se javiti druge žene kojima isto djeca ne jedu koliko piše na kutiji... pa tako onda znaš da nisi jedina... samo ne smiješ napisati o kojoj kutiji je riječ
    ne znam jel možeš il ne možeš, al znam da takvih tema baš i nema na forumu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tako je, take it ot leave it :mileB: , a ne braniti to -kako casa odlično kaže - nezdravo pravilo lošom argumentacijom.
    Ali onda ce Roda, tj. forum izgubiti korisnike na drugim podrucjima koje odlicno radi: ASUIBI, Rodilista,Ne po guzi...i orijentira sa samo na dojenje. Steta.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ali onda ce Roda, tj. forum izgubiti korisnike na drugim podrucjima koje odlicno radi: ASUIBI, Rodilista,Ne po guzi...i orijentira sa samo na dojenje. Steta.
    zašto?
    pa prva ti opovrgavaš ovo :D

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

da - u vezi dojenja...
    I u vezi antibiotika.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cvijeta, pa ne moraš se ti samnom slagat, ali ne bi se trebala složiti niti sa Mimom u ovom slucaju. Bez obzira sto tko od nas misli, red je da poštujemo pravila tudje kuće. Najjednostavnije rečeno.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ali je zato odgovorno dozvoliti rasprave o Lupocetu.
    Tko kaze da bih ja to dopustila? Ali nije moj forum

Ako se trazi rasprava o ad apropo raspravama o ljekovima, necjepljenju itd...tu bi se nasao argument ali bi opet bio protiv pravila.
    Posljednje uređivanje od KrisZg : 29.01.2015. at 13:46

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    zašto?
    pa prva ti opovrgavaš ovo :D

Ja sam rijetka biljcica...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve je to ok, sve ovo što govori i Mima je legitimno, o puno manje važnim stvarima se raspravlja ovdje na forumu.

Meni samo nije jasno zašto oduzimate Udruzi legitimitet da odluči da o nekim stvarima na svojem forumu ne želi raspravu? I još razloge godinama strpljivo objašnjava.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    sve je to ok, sve ovo što govori i Mima je legitimno, o puno manje važnim stvarima se raspravlja ovdje na forumu.

Meni samo nije jasno zašto oduzimate Udruzi legitimitet da odluči da o nekim stvarima na svojem forumu ne želi raspravu? I još razloge godinama strpljivo objašnjava.
    Pa Udruga u pravilu istice da ona nema veze sa stavovima na forumu, i da bas nema taj legitimitet? Malo sam sad zbunjena tvojim pitanjem.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nakon x godina na forumu znam cije rijeci imaju tezinu. Naravno da ono sto kaze mujica o cijepljenju ili a70v o antibiotiku meni znaci vise nego da to isto kaze kobila Suzy.
    da ali nakon x godina, ali kao friska majka, javis se tu na forum i nikad za neku spajku nisi cuo, ili npr. a70v. recimo davor je jako lijepo argumentirao puno stvari. imao je linkova koliko god ti srce hoce, sve potkrijepio. no ipak kad je dirnuo tamo di nisam najtanja, sam shvatila da mu ne drzi sve vodu. a imao je svoje vjerne sljedbenike.

ne znam, mozda Udruga grijesi, ja mislim da ne, pogotovo jer ponekad pomognem pratiti to suptilno reklamiranje. pa da ne povjerujes kako se lijepo reklamiraju, da ni ne shvatis prvi tren. majstori su postali s obzirom na zabranu reklamiranja Pravilnicima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam tko bilo što brani udruzi ili ne poštuje pravila, što se mene tiče ja samo pobijam loše argumente kojima se to pravilo brani.

I generalno, ovdje se povela nekakva rasprava o percepciji foruma i/ili udruge u javnosti/internetskoj javnosti, pa je isplivalo da ipak ima nekih momenata radi kojih je negativna percepcija i opravdana.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni koja nisam u Udruzi je već ovo iritantno, mogu si misliti kako je članicama.
    A redom su obrazovane i dovoljno pametne da znaju isto ili više.

Gore Casa piše "Roda bi trebala..."
    Ma dajte, molim vas, točno rade na gumb i trebale bi onako kako se nekom sprdne, da prostite.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa Udruga u pravilu istice da ona nema veze sa stavovima na forumu, i da bas nema taj legitimitet? Malo sam sad zbunjena tvojim pitanjem.
    ne kužim, pa naravno da ne može odgovarati za svaku napisanu na forumu ali može/smije/treba odlučivati o svrsi i ciljevima postojanja foruma.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam tko bilo što brani udruzi ili ne poštuje pravila, što se mene tiče ja samo pobijam loše argumente kojima se to pravilo brani.

I generalno, ovdje se povela nekakva rasprava o percepciji foruma i/ili udruge u javnosti/internetskoj javnosti, pa je isplivalo da ipak ima nekih momenata radi kojih je negativna percepcija i opravdana.
    Daj mi nadi neku osobu ili instituciju koja nema negativnu percepciju u nekom postotku.
    Zaista ne znam nikoga tko bi svima udovoljio.
    a pogotovo ako nesto radi, a ne glumi fikus.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nije udruga burek da sve usrecuje

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa ima negativnih percepcija, to je uvijek tako.
    novi na forumu se cesto osjete napadnutim, to smo vec toliko puta prosli. Gospodja zbog koje je pokrenuta ova rasprava se osjetila napadunutom. KOliko puta kad citamo postove npr od Bety se osjetimo nesposobne oko rucka. zena cini cuda u kuhinji za 15 min. ja jedna luk ocistim. E sad je pitanje da li cu ja vjerovati Bety, ili cu se potruditi i postati kao Bety ili pak cu reci majko moja, ove su sve neke Majke s velikim M i dalje govoriti da su one to. Naravno ovisno o mojoj percepciji bit ce to negativno ili pozitivno.
    KOliko nas je ovdje osjetilo nesposobnim na nekim temama?
    JA puno puta, ali ipak volim ovaj forum, volim forumasice i forumase iako ih ne zanm. naravno da imam i onih koje rado preskacem u citanju.

A tesko je ljudima objsaniti da stav Udruge nije stav koji se formira na forumu. pa ne da bi radila moderatosrka metla ili nego bi to bilo jednoumlje.
    No kao clanica Udruga si ne moze dopusitti to u podrucju oko AD. i tamo radi i metla i

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zaboravih napisati IBFAN
    No kao clanica IBFAN Udruga si ne moze dopusitti to u podrucju oko AD. i tamo radi i metla i

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam rijetka biljcica...
    Deaedi neka tebe tu nama.
    Ne damo te.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa, obzirom da se godinama na forum javljaju žene koje su zabrinute jer im djeca jedu manje formule od onoga što piše na kutiji, a nitko im ne zna reći koliko stvarno trebaju jesti, onda bi im očito dobro došlo da na forumu mogu razmjeniti iskustva o tome.
    Mima i ja smo ponekad na suprotnim stranama , ali ovoga puta mislim da su njeni argumenti pravi. Ne samo u ovom postu, nego u svima na ovoj temi. No, kao da se krivo tumače.

O hranjenju beba ADom znam jako malo, ali par tip & tricks sam naučila od prijateljica i zašto ne podijeliti sa onime kome to dobro dođe.

A marketing ADa mora da je jako loš, jer ja nigdje nisam naišla na reklame, ili ih ne percipiram

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti nisi ciljana skupina

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Beti reklamiranje AD nije dozvoljeno
    Mozes procitati pravilinike. Na ali na zalost ipak se dogadja oko nas. Nije vidljivo kao reklama za bilo koji telekom, ali je dovoljno dobro usmjerena i nalazi se na mjestima di najmanje bi trebala. Pogledaj malo pdf laktavizam zastitimo dojenje pa ces vidjeti raznorazne primjere krsenje koda. Npr ako ti dodje patronazna i zapise ti nesto na blokicu na kojem je logo nekog AD, sto mislis da li e ti to AD pasti na pameti ili neko drugo?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja sam na rubu da povucem sve napisano. Pratim jednu grupu gdje je majka postavila iduce pitanje:

Pozzz mamite,curka 9 mj. papa cicu ujutro i navecer,tokom dana nece a vec i jede povrce,voce,meseko uglavnom lagano.prije nekih mj dana sa zitaricama sam joj pocela davati obicno kravlje mljeko jer tko ce se toliko izdojit a i nemam toliko mlijeka.Danas bili na kontroli i napadne ona mene ne prije god kravlje mlijeko nego ad,ok i sad me zanima kako vi ostale,cisto vase iskustvo i ako dajete ad koje i molim mame da se suzdrze kom tipa jesam li ja normala itd,hvala

Sve do jedne u komentarima odgovaraju da su davale/daju kravlje mlijeko od navrsenih mjesec dana.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

majko mila, gdje to?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

https://www.facebook.com/pages/Mamin...14814501982811

Inace ima bisera svjetskih....ali ovo mi je zaista zabrinjavajuce.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Novima na forumu je možda nejasno pa ću razjasniti - članovi foruma nisu nužno (i) članovi Udruge i od tuda proizlazi pokoji raskorak u razmišljanjima. Dozvoljavamo različita mišljenja, čak i kada idu u ekstreme, sve dok je razina komunikacije na odgovarajućoj razini.

Na forumu se ne vode rasprave o nadomjescima za majčino mlijeko iz gore navedenih razloga - RODA je članica IBFAN-a i na našem forumu ne spominjemo kršitelje Međunarodnog pravilnika o reklamiranju nadomjestaka za majčino mlijeko. To pravilo nam pomalo komplicira pisanje na podforumu o zaštiti dojenja no mala je cijena

Hranjenje nadomjescima za majčino mlijeko je nešto čime bi se trebao baviti primarno pedijatar, neovisno o postojećim savjetima uživo ili na forumu.

Beti3, da je marketing AD tako loš kako misliš, stopa dojenja bi bila viša i ne bi postojala potreba za našim SOS telefonom, ili radionicama o dojenju (koje su uvijek pune).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

KrisZg, radi ovakvih stvari ne trebaš povlačiti napisano, na Rodinom forumu toj majci sigurno nitko ne bi savjetovao davanje kravljeg mlijeka, niti bi joj prešutio AD u toj situaciji.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Upravo tako, slazem se. Ja sam mogla birati-dojenje i bolesna majka koja ce zavrsiti u bolnici ili ad i zdrava majka na lijekovima. Kako mom djetetu treba cijela majka vise nego samo moja sisa, odabrala sam ad.
    I tesko mi je sto ne mogu tu gdje mi je normalno raspraviti cak i o tome kakav mi je muz krelac nekad, pirati za savjet o hranjenju na bocicu. A s tim bas imam oroblema.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Druga krajnost je da na svako: "ne mogu dojiti" odmah reagiramo s "ok, podržavamo te u tome". Pa toga ima dovoljno u općoj javnosti, zašto i tu?
    ja sam razumjela ove priče 2003. ili 2004. dok je roda gradila svoj image i ljudi nisu znali što ih čeka, ali mislim da sada svaka nova korisnica koja se registrira na forum zna što ju na ovom forumu očekuje i što tu može dobiti.
    Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    casa, spomenula si podršku majkama koje iz bilo kojeg razloga ne mogu dojiti - vjeruj mi na riječ da niti jednoj od nas ne bi palo na pamet osuđivati ih ili ih uvjeravati da su mogle ili trebale postupiti "bolje". Ako se radi o ženi koja se javila kako bi dobila razumijevanje i podršku u trenutku koji je za nju težak, dobit će razumijevanje i podršku, bez propitivanja razloga zbog kojih dojenje nije uspjelo. Ako se radi o ženi koja nam se javila jer traži informacije o tome kako - nakon prethodnog neuspješnog dojenja - uspjeti dojiti sljedeće dijete, pitat ćemo je o prethodnom dojenju, da vidimo gdje je krenulo krivo tako da te stvari može ispraviti u idućem dojenju.
    Svjesne smo boli koju osjećaju majke koje su željele dojiti, a nisu mogle ili uspjele iz bilo kojeg razloga (i ja sam jedna od njih, s prvim djetetom). No o formuli ne pišemo niti savjetujemo upravo iz onog razloga koji je ivarica napisala. Ako se u razgovoru sa ženom koja traži savjet u vezi dojenja ispostavi da zaista treba nadohranjivati dijete formulom, to ćemo joj i reći, naravno, no savjete o vrsti formule i količini koju bi dijete trebalo pojesti prepuštamo pedijatrima.
    Htjela bi se vratiti na nešto vezano uz ove postove. Ne znam smijem li, kao da mi zvoni negdje da se o radu savjetnica ne piše u postovima, pa mičite ako treba, pitam se da li da postam ili brišem, no evo...

Kako je ovaj tekst počeo iskakati okolo, tako valjda svaki dan vodim s nekim raspravu na tu temu. I moram reći kako mi je počelo ići na živce da tri meni bliske osobe imaju sebi bliske osobe koje su se nakon razgovora s rodinom savjetnicom (blago rečeno) loše osjećale. Vrhunac toga mi je post na FB profilu uvaženog gosp. Šimleše kojem je bliska osoba rekla da joj je članica Rode rekla da je odvratna jer ne doji. I nikakvi argumenti članova Rode na tom postu nisu ga uvjerili u suprotno.

I kako ja sa ovih svojih troje frendova drvim po tome danima, i pokušavam braniti Rodin stav, i isticati sumnju u to, na osnovu svega što znam o savjetnicama, da mi je jednostavno teško povjerovati u to... neki crv me grize, i ja u toj raspravi ostajem bez argumenata. Tj. jedini dobar argument koji imam je onaj da ne tražiš biftek u vegetarijanskom restoranu, tj. ne zovi Rodin telefon ako hoćeš čuti da možeš odustati i da možeš dati ad.

Ali te moje frendice ne odustaju, a argumentacija ide ovako nekako:
    „Nije u redu da mami koja je sluđena od umora i bebe koja plače govoriš da se treba još malo potruditi, i još više dojiti i sl. Reci joj da kupi ad, odmori se, naspava par dana, pa onda nastavi s radom na povećanju količine mlijeka“.

Onda krenem ja s time da svaka bočica znači još manje mlijeka, ali ne odustaju moje prije:
    „,Da kako je ova ili ona navukla mlijeko nakon toliko i toliko hranjenja djeteta na bočicu, da joj neće biti ništa ako se par dana odmori, da neće nestat mlijeko za dan-dva.“

Onda ja počnem o statistici kad prestaje dojenje, i da se takva udruga ne može zalagati za ad zbog toga i toga, i onda dobijem argument da su „onda savjetnice isključive i nepotrebne, i da pomažu samo onim (rijetkim valjda) mamama koje mogu izdržati pritisak/prebroditi teškoće, a da onima koje nemaju tu snagu u sebi zapravo uopće ne pomognu, jer im daju savjet „sad odmah počni neprestano dojiti ili ništa“. Ili koji god to savjet bio da se ove nakon toga osjećaju pokislo i o tome pričaju drugima.

Nemojte me krivo shvatiti, dobronamjerna sam, ja sam sama zvala sos valjda 20 puta, i uvijek kažem, da nije bilo Roda uz moju patronažnu i pedijatricu ne bi dojila. Ali me brine kad čujem da su „sludile neku mamu“. Zapravo, poznavajući smisao njihovog rada i edukaciju koju prolaze uopće mi je teško u to povjerovati, i pripisujem to percepciji i osjećajima drugih, koji moraju biti teški u tim teškim trenucima. Ali žao mi je da onda jedan takav popularni tip dođe u poziciju tako nešto staviti na javnom profilu, "jer je njemu bliska osoba to doživjela".

I je l zbilja jedini argument koji u takvoj raspravi mogu ponuditi „ne idi po biftek vegetarijancima“? I ako da, koliko „mesoždera“ koji bi htjeli probati prokulicu otpadne putem? Dodajem smajlije za dobronamjernost upita . Iako ste vjerojatno već i na ovo pitanje ovih godina odgovorile.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja zaista ne mislim da su članice/članovi udruge najsavšenija bića na svijetu, ali mi je totalno nevjerojatno da bi netko tu na forumu ili na SOS-u majco koja ne doji rekao da je odvratna.
    Ima tu negdje tema o dojenju nakon operacije smanjivanja grudi i svi živi su tješili ženu da dojenje nije jedini izraz majčinstva i ljubavi prema svom djetetu i da ona tim neće biti ništa lošija majka od bilo koga drugog.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •