Citiraj Anci prvotno napisa
Citiraj sweetmint prvotno napisa
I stvarno je nevjerojatno da na skoro svim drugim roditeljskim forumima jako negativno gledaju na Rodu. I zabrinjavajuće je ako pedijatri majkama savjetuju da se klone Rodinih stranica, umjesto da ih na njih upućuju.
Slazem se sa ovim...ono sto sam cula od vecine pedijatara (sto rodbine, sto od prijateljica) je da ne treba "slijepo" upijati svaku rijec sa Rode.

.
Pa što to nekome nije normalno???
Pa što netko stvarno misli da je zakon sve što čita na Internetu :?
hehe, pa radi se o moci marketinga. naravno da vecina ljudi ne vjeruje slijepo svemu sto procita (na internetu ili gdje vec) ali utjecaj je tu

a inace: na forumima opcenito, pa tako i na Rodinom, ljudi pisu svasta. pisu o stvarima u koje su upuceni, ali bome i o onome o cemu blagog pojma nemaju.
tako da se na Rodinom forumu sasvim sigurno moze naci netocnih informacija vezanih za zdravlje/bolesti i slicno. necu sad navoditi primjere jer ce rasprava krenuti u pogresnom smjeru. nisam medicinar, ali primijetila sam ponekad - i ako sam stigla - i reagirala na netocne tvrdnje vezane za moju struku.

ipak mislim da to nije najveci razlog za djelomicno negativnu percepciju udruge u javnosti. znala sam naletjeti na stvarno pakosne komentare, tipa "kaj ce mi netko tupiti o AS, kao da ja to sama ne znam" - dakle, sad je problem to sto se udruga bavi autosjedalicama i slicno.

moguce je da je ovo sto sam spomenula o forumu ipak razlog za savjete strucnjaka o tome da Rodine stranice (nadam se da misle samo na forum) treba izbjeci. ma zapravo, znam zasto to kazu na spomenutom tecaju u Petrovoj: pa kud bi oni jadni stigli kad bi se bavili svakom zenom posebno nisu oni kuca za radjanje, nego bolnica, i iskreno vjeruju da se moraju drzati dosadasnjeg protokola.

ipak, ovdje zelim reci da su moja iskustva s Petrovom dobra, jer naime, trudnoca je bila rizicna i rodila sam planiranim carskim rezom. tj. citala/ne citala Rodu, isto bi mi bilo sto se poroda tice.