Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
u rijeci se nitko ne buni jer već par generacija žena niti ne zna da može biti drugačije. kad rodiš, i beba dođe s tim u paketu - i, to je to. ponavljam, svakoj mami na svaki zahtjev uzmu bebicu. i, onda joj obično na njen zahtjev vrate i prije nego što su mislile (gospođo, pa rekli ste da ćete malo odspavati, a već nas zovete da vam vratimo bebu)
U VŽ možeš pozvati sestru ako imaš problema, pa ti ona pomogne. Ali - nema "sobe za bebe" i nema se beba kao odnijeti osim na pregled sluha ili na intenzivnu. I sve super. Odjel je zapravo poprilično miran. Više urlanja beba sam se naslušala na Svetom duhu iz sobe za bebe, s kolica na kojima su ih dovozili i odvozili te kod mama u sobama.

Zanimljivo je da u Varaždinu sve mame jednostavno mogu biti s djecom i nikom ne pada na pamet da je to neki bad.

I ovo bih komentirala:

Citiraj mozarela prvotno napisa
i ja se bojim da bi osoblje od stare škole vrlo pogrešno moglo shvatiti nastojanje za rooming-om kao nešto što će im olakšati posao.

u rodilištu gdje sam ja rodila majke dojilje (na intenzivnom) su bile samo smetnja i prepreka pa je bilo i vrlo neugodnih izjava od strane sestara jer su imale jako lijepo uhodan sistem davanja bočica bebama.

a onda je netko rekao-svakoj majci koja želi dojiti TO MORA BITI OMOGUĆENO! to im je bila velika tlaka bez osiguranih prostora i uhodanog sistema.
Takodjer u VŽ, na intenzivnoj, nikakvi posebni uvjeti mi nisu trebali osim zelenog mantila, opereš ruke kad uđeš u prostor, dobiješ stolicu pored inkubatora svoje bebe, i dojiš. Jedostavno su ga izvadili i stavili mi ga u krilo, i dalje prikopčanog na sve. Kad sam bila gotova, vrate ga unutra, ja malo stojim i gledam, obrišem suze i odem kat ispod s ispražnjem izdajalicom. Ne treba nikakvih posebnih uvjeta, samo dobra volja. S obje strane.