moram ti na ovo riplajatialeksandra70vanja prvotno napisa
![]()
nije na forumu zabranjeno spomnjanje AD.
zabranjeno je spominjanje marki- brendova proizvodjaca.
zasto?
zato sto je to jedna vrsta reklame.
pa sta?
pa roda kao clanica IBFANa ima odredjene obveze i uvjete koje mora ispunjavati.
malo vse o IBFANu moze se procitati i na nasem portalu, npr. ovdje
inace, puno odgovora se moze pronaci bas na samom PDF zastitimo dojenje kao i pod rubrikom monitoring na nasem portalu.
naravno, opsirno obrazlozenje stoji i na pravilima ponasanja
sada, iz osobnog iskustva, i ja sam bila neupucena i needucirana i doma me docekao cjeli set- od sterilizatora do flasica i duda varalica.
srecom, za edukaciju nikad kasno, pa sam prvih dana usvojila dobar dio gradiva.
no slika koja me okruzuje nije bas takva- ni jedna moja frendica/poznanca ne doji bez nadohrane. klasican prvi skok u razvoju, patronazna, reklame, beba je gladna i eto, obrok po obrok nadohrana je izbacila dojenje.
zar nije pretuzno da ti patronazna ne kaze nista o skokovima? o ponudi i potraznji? da jedino pita grame i mililitre? da ti ostavljaju promo materijale adaptiranog ili ti pak savjetuju da ako vec nisi odmah odes i kupis jedno?
zar svaka majka ne zasluzuje to znanje?
zar ne zasluzuje da napravi izbor temeljen na relevantnim informacjama?
mljeko ti ne valja nije takva informacija.
nemas dovoljno mlijeka nije potpuna informacija.
zar ne bi bilo korisnje da rodilje u bolnici dobiju paketic sa pikulom i ping-pong lopticom ( http://www.llli.org/images/InfantStomach.jpg ) da vide koliki je zapravo zeludac novorodjenceta umjesto kutiju punu sponzoriranih oglasa i reklama?
naravno, postoje divni i educirani pedijatri, sestre, patronazne.
no cinjenica je da zvimo u doba kulture bocica i da je postalo normalno (paradoksalno) pitanje "cime hranite dojence?"
nadam se da se nisam previse zaplela, bilo bi mi jako drago kad bi se ovakva (konstruktivna i edukativna) rasprava vodila na pdf-u za to.
meni je jasno da je velikoj vecin monitoring trn u oku, ali to je zato sto ga, dobrim dijelom, ne shvacaju.
sjecam se davno kako sam strebala GPP na faxu i kako me izludjvao taj ispt. a onda se desio klik i svaki clanak je sjeo na svoje mjesto i ugledala sam njegovu ljepotu.
ok, sljepilo i zaljubljenost su me davno prosli. sad ga samo shvavam i postujem![]()

Odgovori s citatom