Citiraj sladjanaf prvotno napisa
Citiraj leonisa prvotno napisa

i taj isti gospodin na vrhu firme odgovoran je za ogromni teret kojeg nos gotovo svaka majka- teret krvnje! krivnja sto ne doji, ali i krvnja sto doji jer osjeca da stvara krvnju onoj koja ne doji.

no krivac nije ni jedna majka, ni ona koja doji ni ona koja ne doji. pa cak ni onaj ko je nesto savjetovao ili uputo. jedini krivac je onaj koji sjedi u fotelji i bogati se na svim problemma, mukama, trnovima i kamenima spotcanja na teskom putu majcinstva.

i za kraj, big hug svim mamama.
1. gotovo svaka majka koja ne doji osjeća krivnju što ne doji. ja kažem da ja ne osjećam. ti kažeš da nisi niti mislila na mene. ja te pitam na koga si mislila. ti mi nisi odgovorila.

2. ti kažeš da je za nedojenje kriv tajkun iz fotelje i njegov agresivni marketing. ja kažem da nije - jer naprosto nije istina da bi sve žene dojile da nema AD-a kao što nisu žene ovce da ne znaju što rade kad kupuju AD. ti kažeš da sam ja nabrijana. ja kažem da nisam nabrijana i molim te da me ne provociraš. samo tražim odgovor. ne zanima me zašto majke ne doje, nego me zanima koje su to majke na koje se odnosio tvoj dio posta o krivnji i grižnji savjesti.

a odgovor: "Svaka treća koja ovdje posta" jednostavno nije dovoljno dobar. Jer možda imaju grižnju savjesti zbog forumske diskriminacije AD-a a samim time i svih majki koje su tako hranile svoju djecu.

Ako misliš da provociram, molim te zapazi kako je netko već rekao da svi mi imamo različite načine komunikacije. Da ne bi bilo nesporazuma.
Konacno konkretan post….na koji sam ti odgovorila al je odgovor otisao u nepovrat…probat cu ponovo, ovog puta u wordu
1. odgovorila sam ti. No tebi nije dovoljan taj odgovor. Ne znam sta zelis od mene?
Kroz forum mozes iscitati toliko negativnh emocija i pokusaja kanaliziranja istih te trazenja krivca. Meni je drago sto si ti na cisto sa svojom odlukom, svaka majka bi, no izgleda da nije. I mozes primjetiti da sam spomenula krivnju vezanu uz majke, bilo da su dojile ili ne, jer se sve moraju «pravdati»- pravdat se sto ne doje, pravdat se sto samo i/ili koliko dugo doje. To je pretuzno.
Izmedju ostalog bio je topic na tu temu.
2. btw. Rijec «tajkun» je spomenuo netko drugi
rekla sam da smo zrtve marketinga, bilo da smo imale namjeru dojiti i u toj namjeri nismo (u potpunosti uspjele) jer je izostala podrska, pomoc i informacija u pravom trenutku jer je tu marketing odigrao odlicnu ulogu i obavio veliki posao u sluzbi profita, bilo da je majka odlucila iz nekog razloga ne dojiti i izabrala je onu prehranu koju joj je savjetovalo med. osoblje (jer bi ono jedinoto i trebalo) koje je takodjer jos jedna karika u nizu (naime, na forumu se javila jedna majka- jedna! koja je povukla sve veze i poznanstva da sazna koje AD je zapravo najbolje za njeno dijete i da sazna tocno koje sastojke ima koje AD (pronadjem link ako treba) jer (s razlogom) nje vjerovala svojoj pedijatrici, patronaznoj, rodilstu….) ili pak da smo odlucile i uspijele u toj odluci i dojimo svoje djete u kulturi i eri bocice gdje te je sram zadovoljiti djetetovu osnovnu potrebu jer te narod cudno gleda uz jos mali zacin nelagode poput one kada ti i frendica zajedno ucite za ispit i onda ti prodjes a ona ne i ti jednostavno, ne mozes biti u potpunost sretan jer ona nje sretna i ima onaj tuzni pogled razocarenja…ili o dojenju pricas ko da hodas po jajima jer je to toliko delikatna tema da se svakog trena moze cijeli tucet zdrobiti….
Znas onu…kako ide….najveci trik koji je Vrag izveo je sto je uvjerio svijet da ne postoji…
3. sto se tice osjecaja koje majke imaju zbog klime na forumu…zar ne bi trebalo biti da ako si ti na cisto sama sa sobom da nema te rijeci koja bi te povrijedila?
Iz mog kuta (ne kazem da je ispravan) ne vidim diskriminaciju. To sto majke ne mogu razmjenjivat iskustva vezana uz prehranu AD ne smatram dskriminacjom. Diskriminacjom bi smatrala da ne mogu uopce pisati na ovom forumu, a to bi bilo prestrasno i nedopustivo.
Ne kazem da je «marketing» (a u to ubrajam veliku masineriju- vidmo gotov proizvod, no do njega je trebalo doci) jedni i iskljucivi krvac, ali da je profit ipak najvaznija i da zivimo u doba kada se «kolonije» ne osvajaju macem vec kapitalom, da on je velik krivac danasnjeg stanja u svijetu.

Ja shvacam kada neki novi forumas postavlja pitanja vezana uz prehranu AD, ali netko ko je toliko rasprava vec prosao i koji je svjestan da bi udruga morala mijenjati svoju viziju, svoj statut, svoju misiju….da bi «odobrila» raspravu o prehrani AD, to mi nije jasno.
Kao da mi prcamo tu ______________ a ti/vi tu -------------------. Ne cujemo se.