Citiraj sladjanaf prvotno napisa
na ovom forumu se ljudi hvale kako uopće ne idu kod pedijatra i sve bolesti liječe doma, jer pedijatri ne znaju bolje od njih samih.
Zbog ovog osjećam potrebu nešto napisati jer sam i ja jedna od tih koja dijete ne vodi pedijatru.
U ovakvom vidu komunikacije nikad ne znaš šro je netko po zanimanju i tko ti uopće daje savjet. Naime, ja lijekove jako dobro poznam i upravo zato ih ne dajem djetetu. Naravno da je drugačije ako ti savjet: "Ne daj antibiotik!" da osoba koja je iz struke ili samo netko tko mrzi antibiotike.

Što se AD tiče i savjeta "Pitaj pedijatra"... I ja sam zato da se konkretno kaže da se ne priča o AD, a ne da nove mame pročitaju s jedne strane kako se djeca ne cijepe ( a zakonski se moraju! ) jer su pedijatri u najmanju ruku potencijalni ubojice djece, a s druge strane šalje ih se da tamo pitaju o AD iako sve podatke mogu čuti i u ljekarni ili same pročitati na kutijama AD.

Napasti mamu koja je USVOJILA dijete i LOGIČNO ga ne može dojiti...u najmanju ruku je krajnje neukusno. I još k tome joj reći da je formula zlo.... . Netko je već rekao: moderatori ne reagiraju dovoljno i ne reagiraju javno.

Vrijeđanje na temi cijepljenja sam i sama doživjela i ne sjećam se da su mjerodavni opomenuli javno korisnika koji je sve nas koji cijepimo nazvao "guskama u magli". To kaj se događa na PP-u mene osobno ne zanima, ali bih željela da se javno kaže kako moderatori ne podržavaju vrijeđanje.

Što se tiče rasprave na Indexu ili bilo gdje drugdje - cure su u jednom u pravu: ima zaista ekstremnih ljudi i još gorih izjava. No, mene osobno ne diraju toliko sve dok ne pročitam krajnju glupost koja zadire u dobrobit djeteta. Npr. u zadnje vrijeme sam primijetila da se puno koriste Tobrex kapi kao automedikacija što je apsolutno pogrešno i opasno za dijete. Zašto se tu ne pita pedijatra???

Usput, kao osnovnu opremu za bebu kupila sam predivne 4 bočice, dudu-varalicu, flaširanu vodu i kutiju AD. Sve to me čekalo kad sam izašla iz bolnice. Bočice su ostale neupotrijebljene jer moja M. nije željela ni izdojeno mlijeko na bočicu, AD neotvoreno, a duda varalica je preživjela jedno slikanje jer mi je bila preslatka pa sam joj stavila u usta samo za potrebe fotke. M je dojena 2 godine-točno onoliko koliko je sama željela.

Marketing nije opasan za dojenje. Nije to bio ni u vrijeme kad nije bilo Roda, SOS-telefona i rooming-in smještaja. Sve je stvar života i odluke pojedinca. Vrijeđati majke i insinuirati da su loše jer im djeca dobivaju AD, koriste jednokratne pelene i dobivaju čaj na bočicu.... Halo!! Pa ne daju im majke mišomor!! Osobno sam protiv tih i ostalih ekstremnih slučajeva kao i prešutne dozvole da se vjera trpa u svaku temu. Neke, eto, i to vrijeđa i zanima me je li i to zato jer je Roda članica IBFAN-a ili je neki drugi razlog/izgovor u pitanju ( ).

Enivej, ne griješe "indeksašice" baš u svemu.