Možda to nekome odgovara da napiše bajku: jednom je sve bilo raj, onda je došao zli vještac Hip i dojenje više nikad nije bilo isto.
nije **** al je (kršitelj koda).

Nestlé tvrdi kako je njihov osnivač, Henri Nestlé, prvi na svijetu 1867. izumio umjetnu dojenačku hranu. Do 1873. 500.000 Nestlé Milk Food kutija prodano je u Europi, Sjedinjenim Državama, Argentini, Meksiku i Nizozemskoj te Istočnoj Indiji. Tržište se širilo te su i ostale kompanije vidjele svoju priliku. Godine 1998. procijenjena je godišnja prodaja mlijeka za djecu bila teška oko osam milijardi američkih dolara.

vise o tome http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=151&Show=628

sladjana, tvoj primjer je iznimka koja potvrdjuje pravilo.
ocu reci, naravno da SVE majke ovog svijeta ne doje zbog neetcke promocije AD, no da je ono veeeeeeliki razlog ZASTO toliko majki ne doje je neupitno. udalji se od svog obiteljskog stabla, pogledaj i sagledaj sliku u globalu.
da marketing nema utjecaj na zene ne bi se tolke silne pare ulagale u njega.
zanima me da li si pogledala film formula for disaster. govori bas o tome.

Marketing nije opasan za dojenje. Nije to bio ni u vrijeme kad nije bilo Roda, SOS-telefona i rooming-in smještaja. Sve je stvar života i odluke pojedinca. Vrijeđati majke i insinuirati da su loše jer im djeca dobivaju AD, koriste jednokratne pelene i dobivaju čaj na bočicu.... Halo!! Pa ne daju im majke mišomor!! Osobno sam protiv tih i ostalih ekstremnih slučajeva kao i prešutne dozvole da se vjera trpa u svaku temu. Neke, eto, i to vrijeđa i zanima me je li i to zato jer je Roda članica IBFAN-a ili je neki drugi razlog/izgovor u pitanju
procitala sam ovo jos tokom dana i nisam shvatila. pa sam otisla presadjivati cvijece, cupat korov, okupati se....i jos uvijek ne mogu shvatiti tok misli koji bi doveo do ovog zakljucka.
ok, mslim da je dovoljno receno na temu "marketing nije opasan za dojenje", mslim da smo zakljucili da vrijedjanje nje dopusteno i da nitko nikome ne govori da je losa majka i da nacin prehrane djeteta nema veze sa time da li je neka majka "losa" ili ne....ocigledno imam jos uvjek premalo postova i ne surfam dovoljno po forumu pa nisam uocila da se vjera "trpa" u svaku temu...osm onih poput "odgoj u duhu vjere"...ali povezati vjeru i IBFAN.....(International Baby Food Action Network)....ja bi stvarno bila zahvalna kad bi dobila odgovor kako je doslo do povezivanja tih dviju stvari.