ina=ima
Ispravljanje tipfelera ne pomaže, i dalje se nerazumijemo.
Osvrćeš se na moj post a ja pojma nemam gdje si ti iščitala da ja velim da se na forumu zagovara necijepljenje.
Votever, najmanje želim da ovo postane još jedan topic o istome...
:? Upravo si tako napisala:Dalm@ prvotno napisa
Dalm@ prvotno napisa
ne znam točno o kakvoj se to netakojednostavnoj školi radi, rado bih nešto više pročitala o tome (mada kao da je škola garant za bilo što, rekla bi moja haverica mama jukrumpiric prvotno napisa
), al činjenica ostaje da je mib-ovski pdf prehrana adaptiranim mlijekom jedini ozbiljan pdf na tu temu, na ovim našim prostorima. osim iskustava mama, koje nisu za podcijeniti, imamo mi tu stručne moderatorice i vrlo dobrih članaka, a bome i lječnicu u pričuvi
. to što se na rodi ne raspravlja o AD, ne znači da se poteškoće i nedoumice ne javljaju i u tom načinu prehrane i da je dovoljno samo pitati pedijatra ili pročitati uputstva na ambalaži. ne velim da je pdf savršen, al da je najbolje što se može naći na netu - je. i najbitnije ostaje za napmenuti, da se na pdf-u prehrana adaptiranim mlijeko uvelike poticu nesigurne mame da pokusaju dojiti i ne dignu lako ruke i cesto ih se upucuje na pdf dojenje po kvalitetan savjet i pomoc, al im se s istim angažmanom pomaže i ako dijete prehranjuju AD.
eto, svatko svoga konja hvali
pričamo, leonisa, pričamo.. nismo na topicu o orgazmuKao da mi prcamo tu ______________ a ti/vi tu -------------------. Ne cujemo se.![]()
možda nisi konkretno ti, al članci poput "posiši to" ili "jedna bočica je previše" na portalu udruge mi nisu uopće za pohvalu. znam, sad će svi skočiti da sam opet te članke izvukla, al one stoje kao protuargument jer... nije problem što se na rodi ne priča o AD, nego je i problem što se na rodi negativno priča o AD (ne mislim na marketing, nego upravo na formulu). sadržajno što mislim o tim člancima, to smo već prežvakali, al pošto još uvijek stoje gdje stoje, još uvijek su moji protuargumenti.ja nikad nikoga nisam napadala što svoje dijete hrani sa AD, nikad nikoga nisam dovela u poziciju da mi se mora pravdati zašto je beba hranjena sa AD.
ma, da mi vidjeti tu članicu udruge koja bi se uopće usudila u tom pogledu reći javno da i nju vrijeđa taj članak, jer bi to neminovno postavilo pitanje njegovog sklanjanja, a radije će se srušiti cijeli svijet nego da se to dogodi.npr. ja uopce necu pronaci insinuacje da moja L. nije rodjena jer je dosla na svijet CR.
da, da... mislim da donekle postoji partijska stega. pa kom obojci, kom opanci. ne velim da tako ne treba biti, al nemojmo se onda muljati. imamo dovljno godina na grbači.
ti stvarno u to vjeruješ?ma, da mi vidjeti tu članicu udruge koja bi se uopće usudila u tom pogledu reći javno da i nju vrijeđa taj članak, jer bi to neminovno postavilo pitanje njegovog sklanjanja, a radije će se srušiti cijeli svijet nego da se to dogodi.
evo mogu ti reći da se stvarno varaš.
jer bilo je članaka (nisu bili vezani ni uz porod ni uz dojenje) oko kojih smo imali podijeljena mišljenja, većina ih je odlučila skinuti s portala.
iskreno rečeno, stvarno ti vjerujem. a contrario vjerujem da se kod članaka o porodu i o dojenju sluša partija. il ste se bas sve tako lijepo našle da nikome ne smetaju takvi članci. može i to biti... (to još moram istražitimamma Juanita prvotno napisa
)
A kad već spominjemo mib, moram priznat da ti vjerujem (nije da znam, tako mi se čini) da je mib-ov pdf o AD suvisliji od onoga što se o ADu može čuti od strane marketinga.
I skidam kapu mib-ovom pdf-u "Grupe potpore".
Zasigurno ima još dobrih stvari koje se mogu naći na mib-u, a ne i na Rodi.
I meni je to sasvim ok, jer su forumi razlčičitih profila-jedan je udružni (s nešto strožijim pravilima), drugi nije.
Ja znam. Mm-ova rođakinja koja nije dojila da se ona i muž mogu ravnomjerno izmjenjivati u noćnim buđenjima oko hranjenja djeteta.Anci prvotno napisa
ja sam bila clanica u trenutku kada me "zasmetao" tj. vise strecnuo kad sam proctala neke komentare i razmislla o njima. sjecas se topica. sada me ne smeta. sada gledam drugacje na njegamamma Juanita prvotno napisa
![]()
Ne znam jel mislimo na isti.
Ali, koji je da je, kad MC pročita tvoju zadnju rečenicu reći će "vidiš kako te partija zatrovala"![]()
Nista od toga se nije desilo MCma, da mi vidjeti tu članicu udruge koja bi se uopće usudila u tom pogledu reći javno da i nju vrijeđa taj članak, jer bi to neminovno postavilo pitanje njegovog sklanjanja, a radije će se srušiti cijeli svijet nego da se to dogodi![]()
fakatmamma Juanita prvotno napisa
![]()
ne, istna je da kad pricam govorm formu "kad sam rodila L." tocnije, govorim "kad se L. rodila", ne smatram da ona nije rodjena niti da ju ja nisam rodila, ali cinjenica je da je rodjena tako da je kirurskim putem izvadjena iz mene i hvala bogu da je jer ko zna sta bi s nama dvjema bilo da nije.
Deaedi, nije istina i jako dobro znas da nije jer su se na doticnom topiku javile i clanice koje su drugacije mislile i to su rekle javno. da ne velim da su se javile i one koje su nakon toga postale clanice.Deaedi prvotno napisa
isto tako MC ne znas, a ni ne trebas znati, da li se postavljaju ta pitanja ili ne![]()
uclani se![]()
![]()
leonisa, ja jako dobro znam sta je bilo jer sam se kao clanica (pridruzena) usudila kritizirati clanak i traziti da se makne. Clanak se nije maknuo, ja sam se isclanila. Necu vise o tome, zavrsena stvar.
a da se ne osjećamo kao voajeri može li se znati o čemu se radilo u tom članku?
da, bila je "rasprava" stoga nje ok pisati MC da se nista od toga nije desilo, zar neDeaedi prvotno napisa
![]()
i slazem se, nemojmo o tome![]()
Ja nisam mislila na taj. Ako misliš na Wagnera, taj tekst nije mican, jer članice udruge (osim tebe, ako se dobro sjećam) nisu tražile micanje.Deaedi prvotno napisa
Ono što sam ja imala na umu su neki davni tekstovi, vezani uz mpo, koje je pisao jedan liječnik, koji je tada bio prilično vezan uz HBK.
Nakon nekih njegovih istupa u javnosti, koji su većini članica Rode bili neprihvatljivi, i još nekih tekstova s kontroverznim tvrdnjama, skinuti su s portala neki njegovi tekstovi koji su do tada tamo bili.
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=217&Show=1586
ovo je uopćeno razmišljanje.krumpiric prvotno napisa
da krenemo od moje bake koja je rađala 50-tih. postoji fama da su tad sve žene dojile što ne stoji. moja baka nije. ne zato što je bila bombardirana reklamama za AD, nego zato što nije mogla. pa je djecu hranila preprženim brašnom i vodom. meni je recimo taj dio strašan. i nije bila jedina.
moja mama je rađala 70-tih i 80-tih, kad je bilo moderno nedojiti i dijete hraniti adaptiranim. ona je nas sve troje dojila oko godinu dana. moderna je nije dotakla.
ja nisam dojila, to je već svima poznato. prvo dijete zbog neznanja, a s drugim sam to odlučila prekinuti. razlozi uopće nisu bitni.
postoji velik broj mama koje ne žele dojiti. Kao i onih koje pokušaju i ne krene im od prve pa odustanu. Kao i onih koje zaista žele i muče se mjesecima premda je teško i «krvavo».
Tako da se ne slažem s konstatacijom da žene koje ne doje ne doje samo zbog toga što se "kultura bočice" i želja za profitom urotila protiv njih.
To jednostavno nije cijela istina.
Možda to nekome odgovara da napiše bajku: jednom je sve bilo raj, onda je došao zli vještac Hip i dojenje više nikad nije bilo isto.
To je više priča za djecu nego za odrasle.
moj tata je othranjen na razrijeđenom kravljem mlijeku,1953
baka je imala jako malo mlijeka i dali su mu mlijeko nakon što je dva dana vrištao
mislim da je AD puno bolji izbor od toga
a da je majčino mlijeko najbolje ,toga smo stvarno sve svjesne
mamma Juanita prvotno napisa
![]()
Studije i statistika pokazuju da se rodi samo oko pet posto djece začete u umjetnim uvjetima začeća. Ako je točan podatak da u Hrvatskoj ima oko 15.000 tako začete djece, onda sam kao vjernik, ali još više kao stručnjak zabrinut zbog neuvažavanja oko 280.000 ubijene ili zamrznute djece s kojima se postupalo kao da su stvari, kaže Hodžić, te ističe da Katolička crkva i takvu djecu smatra Božjim darovima i Božjim stvorovima.
Mama mu je umjetna .U najmanju ruku kao da MPO nastaju Barbi i Ken a ne naše bebice.
Kad dobijem jednom bebicu sigurno ću se svim silama truditi da dojim![]()
pa Hercegovka sam treba uštediti novac moje mlijeko je besplatno a AD moram plaćati(sorry na OT ali ja bi tako "zalijepila" sve koji počnu pametovati sto je bolje).
Moja mama je brata dojila do 16 mjeseci ali igrom prilika sam ja morala kod bake s 6 mjeseci i ona me grahom hranila i sl.stvarima. :shock:
ma znate sto.
obzirom da sto godina radim na granici moje kolege i ja vidimo te sto nama pametuju o "zamrznutoj djeci)u svakakvim situacijama iako su vjenčani s Bogom pa i pratnji jako mladih cura(žena) i ako neprestanu po cijenu posla bi neke slike mogle zavrsiti na netu.
Sad mi je zao sto nisam na onom forumu s početka da mogu psovati jer bi imala sta reci....
sorry moderatorice brišite post ,banajte bilo sto radite ali morala sam.
eto kao mi nebi volile da zatrudnimo prvu bračnu noć ne nama je bas napeto boriti se za uputnice,traziti jamce,dizati kredite..i još da nije ovog foruma ..pa dosla bi kao tele na VV i pitala jel za betu postoji neka formula za izračunavanje....
i da silikoni njihovih pratilja nisu umjetni a naša djeca jesu...![]()
nije **** al je (kršitelj koda).Možda to nekome odgovara da napiše bajku: jednom je sve bilo raj, onda je došao zli vještac Hip i dojenje više nikad nije bilo isto.
Nestlé tvrdi kako je njihov osnivač, Henri Nestlé, prvi na svijetu 1867. izumio umjetnu dojenačku hranu. Do 1873. 500.000 Nestlé Milk Food kutija prodano je u Europi, Sjedinjenim Državama, Argentini, Meksiku i Nizozemskoj te Istočnoj Indiji. Tržište se širilo te su i ostale kompanije vidjele svoju priliku. Godine 1998. procijenjena je godišnja prodaja mlijeka za djecu bila teška oko osam milijardi američkih dolara.
vise o tome http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=151&Show=628
sladjana, tvoj primjer je iznimka koja potvrdjuje pravilo.
ocu reci, naravno da SVE majke ovog svijeta ne doje zbog neetcke promocije AD, no da je ono veeeeeeliki razlog ZASTO toliko majki ne doje je neupitno. udalji se od svog obiteljskog stabla, pogledaj i sagledaj sliku u globalu.
da marketing nema utjecaj na zene ne bi se tolke silne pare ulagale u njega.
zanima me da li si pogledala film formula for disaster. govori bas o tome.
procitala sam ovo jos tokom dana i nisam shvatila. pa sam otisla presadjivati cvijece, cupat korov, okupati se....i jos uvijek ne mogu shvatiti tok misli koji bi doveo do ovog zakljucka.Marketing nije opasan za dojenje. Nije to bio ni u vrijeme kad nije bilo Roda, SOS-telefona i rooming-in smještaja. Sve je stvar života i odluke pojedinca. Vrijeđati majke i insinuirati da su loše jer im djeca dobivaju AD, koriste jednokratne pelene i dobivaju čaj na bočicu.... Halo!! Pa ne daju im majke mišomor!! Osobno sam protiv tih i ostalih ekstremnih slučajeva kao i prešutne dozvole da se vjera trpa u svaku temu. Neke, eto, i to vrijeđa i zanima me je li i to zato jer je Roda članica IBFAN-a ili je neki drugi razlog/izgovor u pitanju
ok, mslim da je dovoljno receno na temu "marketing nije opasan za dojenje", mslim da smo zakljucili da vrijedjanje nje dopusteno i da nitko nikome ne govori da je losa majka i da nacin prehrane djeteta nema veze sa time da li je neka majka "losa" ili ne....ocigledno imam jos uvjek premalo postova i ne surfam dovoljno po forumu pa nisam uocila da se vjera "trpa" u svaku temu...osm onih poput "odgoj u duhu vjere"...ali povezati vjeru i IBFAN.....(International Baby Food Action Network)....ja bi stvarno bila zahvalna kad bi dobila odgovor kako je doslo do povezivanja tih dviju stvari.
Pa da pojasnim:leonisa prvotno napisa
Nije istina da se vjera tolerira u samo za to predviđenim temama nego se vjerski postulati nastoje "uvaliti" u svaku za to moguću temu-pa čak i na temu koju su otvorili "nevjernici" kao oazu mira. Meni to smeta. Činjenicu sam navela zato jer ova tema nije vezana za dojenje i AD nego za temu Indexa koja smatra da su neke majke na Rodama ekstremne. Djelomično mislim da su u pravu kad tako pišu-između ostalog i zbog prethodno napisanoga.
Ovo ostalo... ne pričati o AD zato jer je Rona članica IBFAN i pozivati se na to opet i ponovo meni izgleda kao neki savršeni izgovor pa sam vrlo sarkastično pitala koji je izgovor da se poturanje vjere u svaku moguću temu tolerira. Neka druga organizacija? Roda se financira od strane KC ili....?
Ukoliko te zanima gdje su pod nos ostalih bili gurani postulati KC i gdje se sve željelo "prosvijetliti posrnule ovčice" morat ćeš to tražiti sama. Meni je i jedno čitanje bilo dosta. I, kao što sam to već negdje napisala, takav agresivni stav doživjela sam samo i isključivo od NEKIH vjernica-pripadnica RKV.
Dakle: financira li Rodu Katolička crkva ili je stav osoblja foruma da se dozvoljava "prosvjetiteljska djelatnost" iako takvo nametanje može nekog vrijeđati ??
kad govorimo o AD-u, koje su to točno žene? koja je ciljana skupina? od 24 do 29 godina? šopingholičarke? one koje kupuju always uloške?leonisa prvotno napisa
stalno mi pričaš bajku koja nikako da dođe do sretnog kraja.
ne shvacam......ako je roda clan neke organizacje koja zahtjeva od svojih clanica da ispune odredjene uvjete, kako ti vidis promjenu, osim da se istupi iz iste, sto nama nije cilj. dapace.Ovo ostalo... ne pričati o AD zato jer je Rona članica IBFAN i pozivati se na to opet i ponovo meni izgleda kao neki savršeni izgovor pa sam vrlo sarkastično pitala koji je izgovor da se poturanje vjere u svaku moguću temu tolerira. Neka druga organizacija? Roda se financira od strane KC ili....?
SVI! ne samo zene.kad govorimo o AD-u, koje su to točno žene? koja je ciljana skupina? od 24 do 29 godina? šopingholičarke? one koje kupuju always uloške?
stalno mi pričaš bajku koja nikako da dođe do sretnog kraja.
a ako ptas za dob- od rodjenja.
moja L. dodje na razgovor kod pshologa u vrtic i teta joj da lutku s bocicom i veli joj- nahrani dijete. a L. zbunjena, ne zna sta bi, odrasla na sisi.
ili pak dodjemo na EEG i vele, dajte joj dudu da ju uspavate. velim, ne korist dudu. dobro, dajte joj bocicu. velim, ne koristimo bocicu. pa dobro, mama sta koristte, sta imate? sisu. zaprepasteno med. osoblje odlazi.
ili pak L. treba dati urin na pretragu i sestra me napadne di mi je bocica, di mi je caj, sta ce ona piti....
ili patronazna koja mi dodje u stan i kaze da ce mi djete zavrsiti dehidrirano u klaicevoj ako cu ju samo dojiti i da ako mi je stalo i ako sam prava mama z ovih stopa cu otci i kupti joj xxx.
ili sama cinjenica da o dojenju nisam mogla proctat ni u jednom casopisu, i ako kojim slucajem jesam naisla na neku osnovu, odmah na drugoj strani sam nasla reklamu za nedomjestak za mm il pak bocicu i dudu za hranjenje.
doma me je docekao, po defaultu, cijeli set- od sterilizatora do bocica.
fala bogu tu je stalo i ostalo.
o trudnckim tecajima na kojima se dijele propagandni materijali, o paketima SB, o plakatima po ordinacijama, o akcijama u marketima....ma ne mozes to sve nevidjeti!
pa lutke se prodaju sa bocicama. konji!! ponji!
i hobotnice u reklamama imaju dude![]()
stvarno, osim na ovom portalu, uglavnom sam vidala podatke koji direktno ili indirektno sugeriraju da se bez bocice jednostavno ne moze.
ne bi isla tako daleko da kazem da patronazne namjerno daju krive savjete za dojenje da bi isto kasnije propalo i da osvane jos jedan kupac odredene formule, ali ipak je ovo 21. stoljece, sve je moguce..![]()
kako je mene sve to zaobišlo, i divlja patronažna, i med. osoblje koje prigovara, nisu me dirale lutke s dudama.....
u dojenju sam dosta informacija dobila na forumu, ali sigurna sam da ne bi manje uspješno dojila i da sam pročitala koji savjet o AD curi koja ne doji
možemo tako do Božića, mi u kope, osoblje u špade, i ja očito ne shvaćam pravila, ali meni je diskriminirajuće da neke forumašice na roditeljskom forumu mogu pričati o orgazmu, skidanju mrlja s odjeće, kuhanju zobene kaše, skidanju celulita, a ne smiju pitati za savjet o prehrani svog djeteta AD
a sretn kraj...po tebi bi bio ono sto mi vdmo kako bi trebalo bti?
da, za pocetak, hrvatska implementra u svoj zak. sustav odredbe (dijelom ili u potpunosti- joj srece!) pravilnika kojeg je prihvatila, da se onda to slovo zakona provodi, i u nadzoru i u sankcioniranju, da se stvori povoljna klma za dojenje koja bi nudila majkama edukaciju i sustavnu pomoc, edukaciju zdrav. osoblja, cijelog sustava. takodjer edukaciju zdrav. osoblja vezanu uz prehtranu AD u slucajevima kada je ono potrebno, da savjete i preporuke o upotrebi AD daje iskljucivo pedjatar, da drzava stvori fluidni protok objektvnh prikladnh informacija....zabrana reklamiranja nadomjestaka za mm te bocica i duda za hranjenje.
to ne znaci zabrana proizvodnje i prodaje vec reklame.
u pravilniku ti je cijela "bajka" sa sretnim zavrsetkom.
Što je promocija?
IBFAN-ova kampanja nije za zabranu industrijske dječje hrane. To je kampanja za odgovarajući marketing. Drugim riječima, industrija dječje hrane smije proizvoditi i distribuirati te proizvode i informirati profesionalne djelatnike u zdravstvu o njima tako da pruža znanstvene i činjenične podatke. Proizvodi su tada dostupni onima koji ih trebaju.
Promocija je, međutim, zabranjena Međunarodnim pravilnikom. IBFAN-ova kampanja je usmjerena poštivanju te zabrane. Industrija dječje hrane ne bi smjela promovirati svoje proizvode majkama, zdravstvenim djelatnicima ni bilo kome drugome na bilo kakav način, bilo preko reklamiranja, direktne pošte, letaka i brošura, postera, uzoraka proizvoda, poklona, video projekcija, predavanja ili sponzoriranja događanja.
Bit promocije je u uvjeravanju.
pisala sam sladjani...
mikka...a sta je viztka patronazne sa (kršitelj koda)ovim logom?![]()
ja još dodatno naglašavam ovo.aleksandra70vanja prvotno napisa
možda mi zaista živimo u različitim svjetovima.
a možda ste vi samo jako "nabrijane"![]()
tak je i mene zaobislo uvjeravanje svekolike rodbine da je gladan, da mu treba caja i vode, i korice kruha, i sokici od 3 mjeseca, i pelene... sve ono sto zakaci veliku vecinu mladih mama.aleksandra70vanja prvotno napisa
osobno, ja mislim da marketing ne igra teko veliku ulogu. mozda pozadinski, kako da to objasnim.. ono cuveno pitanje koje se tako uvrijezilo u narodu i prenosi se s koljena na koljeno: jel imas dosta mlijeka?
uglavnom da se ne zapetljam, nisam se nikad bas umijela spretno pismeno izraziti--mlade mame (koje zele dojiti) uglavnom strepe najvise od toga da nece imati dosta mlijeka. otkud to?!?! s obzirom da znamo kako se i koliko mlijeka stvara, otkud velikoj vecini novih mama taj strah da nece imati mlijeka?
ako trabunjam, ne zamjerite: umorna sam ko pas, a umjesto da idem spavati i nadoknadim bar malo sna, ja tu blejim po forumu. aj, izvlaci me to sto cekam da masina zavrsi pa da objesim ves![]()
kuma kupila sušilicumikka prvotno napisa
![]()
znam, mozda sam naivna ali jednostavno odbijam vjerovati da postoji takva teorija zavjere. iako ima hrpetina primjera o beskrupuloznosti multinacionalnih kompanija, iako sam nebrojeno puta cula da patronazne i pedijatri daju u najmanju ruku diskutabilne savjete..leonisa prvotno napisa
zelim vjerovati da smo mi ono selo na pocetku stripa o asteriksu![]()
laky, s obzirom na velicinu mog stana susilicu bi jedino mogla smjestiti u dnevnu sobu ili iznad kreveta u spavacoj![]()
leonisa prvotno napisa
Kad ste baš zapele za Ibfan...
kad oni diskriminiraju i kažu da neće odgovarati na pitanja o AD-u i da se za to obratite zdravstvenom djelatniku, aka pedijatru, usto još naglase da taj pedijatar ne bi smio biti "plaćenik" niti jedne ozloglašene kompanije.
i vi biste mogle uvesti ovaj zadnji dio. jer je on ustvari najvažniji i najvrijedniji dio cijelog ovog "savjeta". samo je pitanje postoji li takav u Hrvatskoj? po ovim zadnjim apokaliptičnim postovima, držim da ne postoji. i ne zabrinete li se ponekad kakvom pedijatru šaljete majku? jer nikad ne predložite nekog "neplaćenika". To je još jedan oblik diskriminirajućeg odnosa prema majkama koje daju AD, vi potpisnice svemogućeg IBFANA.
Veliki potpis, od slova do slova.aleksandra70vanja prvotno napisa
S malom razlikom: i prije se dojilo, puuuno prije Roda. Moja baka svako dijete do 4. godine. Moja mama, njena kćer, 1.5 u vrijeme 70-ih kad se nije dojilo, bez pauze za dojenje, ja 2 godine-sve bez Roda. Zašto smatrate da je revolucija dojenja započela Rodama??? I ja sam dobila letke, promo materijal, pa nisam davala AD. Zašto mislite da će neka mama samo zbog letaka i propagande dati AD? Kaj bi trebala dati ako ne može dojiti? Preprženo brašno??? Btw, itekako ima žena koje ne mogu dojiti. Neke i zbog psihičkog zdravlja. Nije sve u mliječnim žlijezdama.
Ti namjerno ne shvaćaš sarkazam kojim govorim ili...? I namjerno zaobilaziš postavljeno pitanje ili....?ne shvacam......ako je roda clan neke organizacje koja zahtjeva od svojih clanica da ispune odredjene uvjete, kako ti vidis promjenu, osim da se istupi iz iste, sto nama nije cilj. dapace.
Probat ću još jednom: Financira li Katolička crkva Rode kao organizaciju?
moje je ujedno s perilicom ali odoh u OT.ja je nebih kupila ali kuma je prije 6 godina i dala lijepe novce![]()
roda je jedna od rijetkih ngo koja je usla u direktan sukob s predstavnicima hbk, i zato mi je tvoje pitanje nevjerojatno
sto ti citas, sto ti o rodi znas/mislis/vidis kad si do takvog zakljucka mogla doci?
Čitam neke postove i ne mogu pročitati reakcije osoblja foruma na njih jer ih nema.ivarica prvotno napisa
Meni je to dosta da dođem do takvog zaključka.
ma smijesna si
nakon tri godine ovdje i tisucu svojih postova tebi su "neki postovi" dovoljni za takav zakljucak?
jeste da je staro ali je veoma zanimljivo - da je to točno, da je Udruga financirana od strane KC, ne mislite li da bi se stvari puno drukčije odvijale?
a sta bi, po tebi, trebali uciniti?i ne zabrinete li se ponekad kakvom pedijatru šaljete majku? jer nikad ne predložite nekog "neplaćenika"
bez obzira sto te nece svi fizjatri upozorti na stetnost hodalica, to ne znaci da majku koja sumnja na neki motorick problem necu uputiti da potrazi savjet strucnjaka.
moja pedica ima razne fascikle, brosure, plakate po ordinacji. raznih proizvodjaca. i idem i dalje njoj. na meni je da odlucim zelim li da je moje djete kod nje. isto tako svaka majka sama odlucuje o svom pedijatru, zar ne?
osobno, ne poznam "neplacenke" a ne mogu ni tvrditi da zato sto prima promo materjale da je placenik.
ali nisu on protv koga se treba "boriti", a ta "borba" je u svacijem interesu.
Ivarica...a da dodate u ime udruge i oni koji zele postati.
No sikiriki a za KC sam već napisala misljenje i nesmijem vise
ne...zblesrala si me jer ne mogu naprosto povezati neke stvari o kojima ti pises. ni u najludjem snu.Ti namjerno ne shvaćaš sarkazam kojim govorim ili...? I namjerno zaobilaziš postavljeno pitanje ili....?
ne mijenjamo ime udruge, nismo razmisljali o tom, a nniti cemo uskoro, ime je bitan dio naseg brenda i necemo sad jos i oko njega sitnicarit.laky prvotno napisa
jesi pisala babama da bi se uclanila ali nisi jos baba postala?
koliko imam saznanja, nijednoj nasoj clanici koja nije bila roditeljica (jos) to nije bila prepreka za uclanjenje.