-
Propustila sam vrlo zanimljivu raspravu prek vikenda pa se ubacujem kako bih se nadovezala na marketing u ovom kontekstu, na odnos rode prema ad-u i sl.
Prvo da napomenem kako mogu razumijeti zene koje nisu dojile ili ne doje da bi zeljele da na njihovom omiljenom forumu bude kutak gdje mogu saznati sve o ad-u.
Ali ne mogu se sloziti s njima da zato sto to ne mogu krive rodu, koja je udruga sa svojim statutom, pravilnikom i “vlasnica” foruma koji postoji s radi promicanja njezinih ciljeva, stavova... Kakvo bi to onda gazenje stavova bilo kada bi se ista rasprava (o ad-u) dopustala???
Mislim da je mama Juanita napisala nesto u stilu (da sad ne trazim tocan quote pa cu parafrazirati) kako je forum roda dobar izvor informacija za ovo, a ostali forumi za ono – i to je fer.
A u cijelom ovom prevrtanju raznih principa zaboravili smo drugu stranu – marketing onih koji prodaju ad i koji, samo zbog pravilnika napominju kako je dojenje najbolje za dijete, ali samo u jednoj recenici, a da ne spominjem njihov 1 to 1 pristup kao vid marketinga koji je potpuno drukciji od onog sto rade “na papiru” (osobno iskusila, ne samo od jedne osobe) – te vam tvrde kako je njihovo adaptirano bolje od dojenja, posebno kod alergije (a znamo kako ima hrpu zn. istrazivanja koja dokazuju suprotno) itd itd.
To vam nije dvolicno?
Pa kako jesu kompanije kojima je novac najbitniji, tako mogu i sponzorirati razne igracke s bocicama, crtice na tu temu i sl. stvarajuci svijest u drustvu kako jedino hranjenje djece na bocicu i postoji.
I zato se slazem da Roda treba zastupati dojenje na nacin na koji to radi (nekima preagresivan), a koji mnogim nedojilicama a ponekad i dojilicama smeta, no to je jedini nacin da dojenje ponovno postane normalno, da ljudi ne okrecu ocima ako dojite dijete do 2 godine, a oni istovremeno zadrze bocicu djetetu do trece jer to je sasvim normalno i tome slicno, a naravno i zato sto vjerujem kako majcino mlijeko jest najbolje za prehranu beba.
Ne mislim da je ad otrov, da majke koje daju ad trebaju biti manje vrijedne kao roditelji, dapace, to mi nije uopce mjerilo roditeljstva, pa ne mislim niti da ako netko to iscitava u postovima nekih forumasica (pa bile one i clanovi rode) treba to zakljuciti.
I sad vidim jos nesto pa moram prokomentirati - sto se uvaljivanja sise / bocice tice - ne promoviram ni jedno ni drugo - i bebice trebaju priliku da se izraze, a ne da im kod svakom kme stavimo bocicu/dudu/sisu u usta
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma