ne znam, ja očito živom u nekom paralelnom svemiru, krećem se među drugačijim ljudima ili jednostavno primjećujem različite stvarikrumpiric prvotno napisa
vidim i majke s bočicom, ali i jako puno majki koje doje, ne primjećujem to bombardiranje bočicom, dudu još i vidim češće na reklamama, ali bočicu baš i ne, ili ponavljam, ne doživljavam je pa je i ne primjećujem
opet ne znam otkud izvlačiš te postotke, ja ne bi rekla da 90% ljudi poistovjećuju bebu i bocu
i za poznate mame, ja sam baš primjetila kako npr. divasice doje svoju djecu, i još netko ne mogu se sjetiti, mada moram priznati da ne pratim taj milje pa može biti da su mi promakle bocačice
i po meni nije problem u reklami za bočice, AD, otvorenoj ili prikrivenoj
ako žena hoće dojiti, može vidjeti stotine bočica, neće je to omesti u dojenju
već treba poraditi na edukaciji i što je važnije većem angažmanu med. osoblja da ženu još kroz trudnoću, pa pri porodu i kasnije upoznaju s dojenjem i na neki način da ga forsiraju
angažman je boldan radi mog primjera, u rodilištu mi je u viziti bio ovdje hvaljen pedijatar i samo mi je usput, kao da ga se to ne tiče, rekao da mi dijete ima totalno kriv položaj na dojci i da to nije dobro dojenje
i okrenuo se i otišao, bez da kaže kakav bi taj položaj tebao biti
ja vjerujem da bi to dovelo u nedoumicu i možda poremetilo dojenje velikom broju žena, puno više nego bočica ne nekoj reklami
tu nije bilo pitanje znanja, već volje i angažmana da se pomogne
mada kod mene bolje da mi i nije pomagao, s tim neispravnim položajem dojili smo 47 mjeseci
med. osoblje bi trebalo napraviti da ženi dojenje bude nešto najnormalnije, nešto što se prirodno nadovezuje na porod
a ako žena ne može/neće zašto ne bi mogla dobiti savjet o AD i ovdje?
to nije propagiranje AD, to je samo pomoć ženi kojoj je AD potrebno, odnosno njenom djetetu