Vjerujem da su ljudi sustavno navlačeni na AD. Friški primjerci iz okoline dokazuju uobičajene floskule

tipa "malo mlijeka", "slabo mlijeko", "dijete gladno", takvim izjavama se obično doda i mala zamjenica "dijete
TI gladno", nije gladno, nego si ti kriva što je gladno "mlijeko TI slabo" jer zbog nekog nedefiniranog razloga ne valjaš. Slušala sam ih i ja, znam jako malo ljudi koji nisu.
Navedene izjave od strane dušebrižnika obično slijeduje patronažna s pipanjem po nevelikim cicama i cccccc facom...hm, nekako mekane, hm....patronažna, naime, ima posebne sposobnosti, nešto ko Pavlović centrator, da opipa kvalitetu mliječnih kanalića. Ajd neke pipaju zbog kvrga, al uglavnom pipaju vako, da vide imal´tu šta. Kad ona zaključi da nema, i ostavi ti ime pedijatrice na papiru s logom...kaže ti da provaš dojit, ali AKO NE BUDE IŠLO (zašto nebi išlo, osobito ako je ona zaključila da je zasad sve ok, automatski ako ne bude išlo..) :/ ... onda ti odeš kod pedijatra na prvi pregled, pedijatar ti kaže "majčino mlijeko je najbolja hrana", da ti onu fasciklicu od M****E ili H***A, unutra ti spremi recepte i slučajno napomene da ti je beba nekako malo dobiva i ništa ništa ne priča o dojenju, samo AKO NE BUDE IŠLO...
Tebi beba ne spava, urla na cici (jer ima grčeve ne jer neće cicu), teško ti je, premorena si i nemaš više volje za dojenjem (nitko neće odustat sa neznam djetetovih puno mjeseci, kad je dojenje pjesma; nego u skokovima, u vrijeme rasta zubiju, u...) i skužiš DA SI TI ONA KOJOJ NE IDE!
Kako bi ti imala povjerenje u svoje tijelo, u činjenicu da ti je priroda omogućila da dojiš i kako bi očekivala i rješavala te probleme kad si iscrpljena, u strahu i slaba i kad ti stalno neko insinuira DA TI NEĆE IĆI..-.
a ovdje je samo priča o mamama koje odustanu potpuno opravdano, iscrpljene i žrtve fuj načina marketinga, kojih je neki postotak. Velik postotak ima i manje razloge ili uopće ne želi dojiti. ZAto mislim da je dojenje totalno izbanalizirano.