Citiraj krumpiric prvotno napisa
Vjerujem da su ljudi sustavno navlačeni na AD. Friški primjerci iz okoline dokazuju uobičajene floskule tipa "malo mlijeka", "slabo mlijeko", "dijete gladno", takvim izjavama se obično doda i mala zamjenica "dijete TI gladno", nije gladno, nego si ti kriva što je gladno "mlijeko TI slabo" jer zbog nekog nedefiniranog razloga ne valjaš. Slušala sam ih i ja, znam jako malo ljudi koji nisu.
Navedene izjave od strane dušebrižnika obično slijeduje patronažna s pipanjem po nevelikim cicama i cccccc facom...hm, nekako mekane, hm....patronažna, naime, ima posebne sposobnosti, nešto ko Pavlović centrator, da opipa kvalitetu mliječnih kanalića. Ajd neke pipaju zbog kvrga, al uglavnom pipaju vako, da vide imal´tu šta. Kad ona zaključi da nema, i ostavi ti ime pedijatrice na papiru s logom...kaže ti da provaš dojit, ali AKO NE BUDE IŠLO (zašto nebi išlo, osobito ako je ona zaključila da je zasad sve ok, automatski ako ne bude išlo..) :/ ... onda ti odeš kod pedijatra na prvi pregled, pedijatar ti kaže "majčino mlijeko je najbolja hrana", da ti onu fasciklicu od M****E ili H***A, unutra ti spremi recepte i slučajno napomene da ti je beba nekako malo dobiva i ništa ništa ne priča o dojenju, samo AKO NE BUDE IŠLO...
Tebi beba ne spava, urla na cici (jer ima grčeve ne jer neće cicu), teško ti je, premorena si i nemaš više volje za dojenjem (nitko neće odustat sa neznam djetetovih puno mjeseci, kad je dojenje pjesma; nego u skokovima, u vrijeme rasta zubiju, u...) i skužiš DA SI TI ONA KOJOJ NE IDE!
Kako bi ti imala povjerenje u svoje tijelo, u činjenicu da ti je priroda omogućila da dojiš i kako bi očekivala i rješavala te probleme kad si iscrpljena, u strahu i slaba i kad ti stalno neko insinuira DA TI NEĆE IĆI..-.
a ovdje je samo priča o mamama koje odustanu potpuno opravdano, iscrpljene i žrtve fuj načina marketinga, kojih je neki postotak. Velik postotak ima i manje razloge ili uopće ne želi dojiti. ZAto mislim da je dojenje totalno izbanalizirano.
Potpisujem sve od-do.....
VIše nemam niti snage bilo što ikome spomenuti kad kaže to famozno Pero/Marko /Janko rekao nema mlijeka/slabo mlijeko...
A ja se mogu pohvaliti da sam ovaj put uspjela samo zahvaljujući Rodi.
I kad je patronažna govorila malo vode, malo AD -za noć......hvala Bogu-uspjeli smo i bez toga :D