Citiraj flower prvotno napisa
ko bi izabrao te mega-roditelje, roditelje-instruktore?kako bi oni odgajali, kojom metodom, koji bi bili kriteriji za njihov odabir, da im djeca prolaze s 5.0 il da jedu kuhano svaki dan?
zasto bi trebali biti mega roditelji?
zato jer te netko ne moze nauciti necemu sto sam ne zna, eto zato. problem je jedino koje ce kriterije tko odabrati i zato je to tesko provesti u praksu u univerzalnom smislu. meni npr. uopce nije bitno sto djeca tih roditelja rade ili kako se ponasaju (tocnije kakva su sad ili za sto godina). ucim prvenstveno od roditelja i od situacija u kojima prepoznajem zdrav odnos (sto je to, tema je za novi topic...) prema djetetu i prema sebi samom. nedavno mi se teta u vrticu pohvalila kako se u odgoju svoje kceri, koja je danas primjerena studentica, koristila i metodom "po guzi". nije mi uopce bitno je li ili nije ona to radila, niti kakve je efekte to polucilo, ali duboko sam se zabrinula nad stavom da je takav pristup pozitivan, i iako sm prilicno sigurna da tu "metodu" ne bi primjenjivala na vrtickoj djeci, taj je razgovor (izmedu ostalog) pridonio odluci da pokusam naci tetu cuvalicu za iducu godinu. dakle, meni jest izuzetno bitno kakva je ta osoba kao roditelj (iako mi nije bitno kakva su joj djeca) i kad mogu birat cu ljude ciji mi se stavovi svidaju.

flo, zao mi je ako reagiram malo burno na ovaj tvoj stav, ali sjetila sam se da si na jednom drugom topicu vukla paralelu izmedu kvalitete savjeta koji ti o braku moze dati dvostruko rastavljena zena i kvalitete savjeta koji ti o roditeljstvu moze dati strucnjak koji zakazuje kao roditelj :/ . brak je odnos za ciju kvalitetu su suodgovorne dvije odrasle osobe i nikako se ne moze usporedivati s odnosom odrasle osobe i djeteta gdje je odgovornost na strani samo odrsale osobe.