-
Izvanredna poslovna prilika
Ne znam jel ovo spad apod pravne savjete al moderatorice će znati.
IMam svoj posao. Već dugo. Ide mi, al polako. No na porodiljnom sam počela raditi prodaju i pomalo mi se kućni buđet popravio, i ono najljepše, čulo se za mene da sam sposobna i dobila sam priliku da se dokažem. Naravno da je sve ispalo kako treba i sad mi se nudi prilika da me uzmu u "stalni angažman". Ja sam prezadovoljna. Lova je mrak, posao dinamičan, puno kontakata, putovanja... Super.
Zarada bi mi bila provizija koja je izuzetno visoka, pa o tome ne dvojim. No zanima me kako riješiti zdravstveno i mirovinsko.
Ima li tko slučaj da je radio na proviziju kao npr. sales menager, pa je na neki način riješio doprinose.
U krajnjoj liniji ostaje mi da ih sam aplaćam kao da radim za sebe.
Prosvjetlite me. :?
-
Ako prijaviš dohodak, država ti uzme 50% kao porez. Ako imaš firmu ili obrt proširi na trgovinu pa imaš mogućnost izdavati račune za proviziju.
Mislim da se možeš prijaviti kao samostalni djelatnik i plaćati si porez (nešto kao ugovor o djelu), ali ak već to negdje imaš, zašto raditi duplo i ne budeš morala plačati tako velik porez. A porez ovisi i o tome je li to tvrtka ili obrt i koliki je uopće prihod i td.
Nadam se da je nešto jasnije
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma