Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: vođenje trudnoće

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno vođenje trudnoće

Pozdrav svima,

Znam da sam vjerojatno pretjerano zabrinuta, ali nadam se da ćete me bar malo smiriti... Naime, na bebi smo radili skoro dvije godine i u svibnju se javili na Sv. Duh na odjel za neplodnost. Očito su i prve konzultacije bile dovoljne da se "pošteno primimo posla" i u tom smo ciklusu ostali prirodno trudni. Kako je to teško ostvarena trudnoća moj je gin mišljenja da ju treba voditi isključivo bolnički jer bez obzira na cijeli tijek trudnoće ona ima predznak rizičnosti. Sad smo 8+4 i već smo bili dvaput na ultrazvuku kod dr. Marton na Sv. Duhu. Dr. je zaista predivna i toliko draga da ju sada ne bih mijenjala za ništa. Ali ono što me brine je činjenica da svaki put izmjere tlak, dobijem trakicu za urin i da naravno izvažu me. Napravi se ultrazvuk i to je to... S kim kod razgovaram kaže da su na svakom pregledu imali i vaginalni pregled - ja ne, niti jednom do sad. Jel to uobičajno početkom trudnoće? Nije da sam ja luda za vaginalnim pregledom, mogu ja i bez toga naravno, ali čisto da vidim jel to normalna pojava... Nadalje, nitko me ne šalje raditi krvnu sliku, krvnu grupu ili bilo što drugo... ok, imam papu i briseve od prije, ali nitko ih ni tražio da ih vidi... Nekako se osjećam da ako moja trudnoća ima predznak rizičnosti da se njome nitko pošteno ne bavi...
    Ima li još netko tko od početka trudnoću vodi na Sv. Duhu i kakva su vaša iskustva?
    Nekako mi je glupo zbog moje zabrinutosti ići i privatnom dr., a moj socijalni iako predivan nema niti ultrazvuk... jadan može samo pisati uputnice za Sv. Duh... A tamo idem već za 2 - 3 tjedna...

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: vođenje trudnoće

Citiraj Sandaaa prvotno napisa
    Pozdrav svima,

Znam da sam vjerojatno pretjerano zabrinuta, ali nadam se da ćete me bar malo smiriti... Naime, na bebi smo radili skoro dvije godine i u svibnju se javili na Sv. Duh na odjel za neplodnost. Očito su i prve konzultacije bile dovoljne da se "pošteno primimo posla" i u tom smo ciklusu ostali prirodno trudni. Kako je to teško ostvarena trudnoća moj je gin mišljenja da ju treba voditi isključivo bolnički jer bez obzira na cijeli tijek trudnoće ona ima predznak rizičnosti. Sad smo 8+4 i već smo bili dvaput na ultrazvuku kod dr. Marton na Sv. Duhu. Dr. je zaista predivna i toliko draga da ju sada ne bih mijenjala za ništa. Ali ono što me brine je činjenica da svaki put izmjere tlak, dobijem trakicu za urin i da naravno izvažu me. Napravi se ultrazvuk i to je to... S kim kod razgovaram kaže da su na svakom pregledu imali i vaginalni pregled - ja ne, niti jednom do sad. Jel to uobičajno početkom trudnoće? Nije da sam ja luda za vaginalnim pregledom, mogu ja i bez toga naravno, ali čisto da vidim jel to normalna pojava... Nadalje, nitko me ne šalje raditi krvnu sliku, krvnu grupu ili bilo što drugo... ok, imam papu i briseve od prije, ali nitko ih ni tražio da ih vidi... Nekako se osjećam da ako moja trudnoća ima predznak rizičnosti da se njome nitko pošteno ne bavi...
    Ima li još netko tko od početka trudnoću vodi na Sv. Duhu i kakva su vaša iskustva?
    Nekako mi je glupo zbog moje zabrinutosti ići i privatnom dr., a moj socijalni iako predivan nema niti ultrazvuk... jadan može samo pisati uputnice za Sv. Duh... A tamo idem već za 2 - 3 tjedna...
    Bok Sandaaa!
    Evo odgovaram ti iz mog iskustva.
    Vaginalni se ne treba raditi tako rano u trudnoći, osim ako ima nekih indikacija (krvarenje i sl.), tako da tu možeš biti mirna. I bolje ti je da ne prčkaju previše, budući da je teško ostvarena trudnoća.
    Mene je moja ginićka slala vaditi krvnu grupu i krvnu sliku tek oko 12 tjedna trudnoće kada mi je i otvorila trudničku knjižicu. Papu sam ponovo radila tek oko 16 tjedna budući da je prijašnji obavljen prije godinu dana.
    Dakle da sumiram, moje je mišljenje da se barem za sada nemaš kaj brinuti, budući da si tek na početku, za sve ove preglede imaš još ohoho vremena. Samo ti budi opuštena i sve će biti ok!

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja bih samo dodala da se ne zamaras previse tim "predznakom rizicnosti". Najvjerojatnije ces imati najnormalniju trudnocu. Ja sam zivi dokaz da vrijeme potrebno za ostvarenje trudnoce nema veze s njezinim tijekom. Prvi put sam ostala trudna nakon 4 mj. i imala spontani, drugi put mi je trebalo godinu dana i zasad sve ide super (vec sam u 9. mjesecu) :D

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sandaaa prvi vaginalni pregled gin obično i napravi oko 8 i 9 tjedna ako je siguran da je trudnoća u pitanju. Tada se vidi zadebljanje maternice i sl. Ako te ja poslo na bolnički pregled to ne znači da ti je trudnoća u nekoj većoj mjeri rizična. Mene je moj gin. poslao isto odmah na početku T u bolnicu iz jednostavnog razloga: pregledavaj se u bolnici u kojoj namjeravaš roditi. Što se tiće krvne grupe i ostalih pretraga, to će te sve slati tvoj soc.gin. kad dobiješ trudničku knjižicu. Budući da si ti sad tek 8 tjedana, strpi se još malo i sve će doći na red.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: vođenje trudnoće

bez brige...to je i mene brinulo,zasto me doc ne salje na daljnje pretrage ali sve to ide svojim tokom i ne zamaraj se...a bolje ti je kao sto sam citala i cula da na pocetku se to manje" prcka"...

Nekako mi je glupo zbog moje zabrinutosti ići i privatnom dr., a moj socijalni iako predivan nema niti ultrazvuk... jadan može samo pisati uputnice za Sv. Duh... A tamo idem već za 2 - 3 tjedna...[/quote]

Bok Sandaaa!
    Evo odgovaram ti iz mog iskustva.
    Vaginalni se ne treba raditi tako rano u trudnoći, osim ako ima nekih indikacija (krvarenje i sl.), tako da tu možeš biti mirna. I bolje ti je da ne prčkaju previše, budući da je teško ostvarena trudnoća.
    Mene je moja ginićka slala vaditi krvnu grupu i krvnu sliku tek oko 12 tjedna trudnoće kada mi je i otvorila trudničku knjižicu. Papu sam ponovo radila tek oko 16 tjedna budući da je prijašnji obavljen prije godinu dana.
    Dakle da sumiram, moje je mišljenje da se barem za sada nemaš kaj brinuti, budući da si tek na početku, za sve ove preglede imaš još ohoho vremena. Samo ti budi opuštena i sve će biti ok! [/quote]

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ciao! Ja sam ostala trudna nakon skoro 4 godine pokušavanja i isto je ginekologica rekla da je to = rizična trudnoća , mada sam se ja cijelu trudnoću super osjećala i nisam dijelila to mišljenje. Od početka me pregledavala vaginalno i dolazila sam svaka 3 tjedna dok se nije uvjerila da je sve ok. Ali mislim da se ne trebaš zabrinjavati oko toga jer biti će sve u redu. Po mom mišljenju takve trudnoće uopće nisu rizične jer nije bitno koliko je vremena trebalo nekome da zatrudni. Ne opterećuj se i uživaj u tom blaženom stanju jer ćeš sve pretrage obaviti u svoje vrijeme.

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

cure, hvala na odgovorima, uspjele ste me malo smiriti. sad vidim da se sve te pretrage rade kasnije, a ne u ovako ranoj trudnoći.
    ne zamaram se riječima mog gina da se radi o rizičnoj trudnoći jer mi je zaista dobro, osim mučnina, koje će nadam se, proći.
    hvala još jednom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •