Pozdrav svima,
Znam da sam vjerojatno pretjerano zabrinuta, ali nadam se da ćete me bar malo smiriti...

Naime, na bebi smo radili skoro dvije godine i u svibnju se javili na Sv. Duh na odjel za neplodnost. Očito su i prve konzultacije bile dovoljne da se "pošteno primimo posla" i u tom smo ciklusu ostali prirodno trudni. Kako je to teško ostvarena trudnoća moj je gin mišljenja da ju treba voditi isključivo bolnički jer bez obzira na cijeli tijek trudnoće ona ima predznak rizičnosti. Sad smo 8+4 i već smo bili dvaput na ultrazvuku kod dr. Marton na Sv. Duhu. Dr. je zaista predivna i toliko draga da ju sada ne bih mijenjala za ništa. Ali ono što me brine je činjenica da svaki put izmjere tlak, dobijem trakicu za urin i da naravno izvažu me. Napravi se ultrazvuk i to je to...
S kim kod razgovaram kaže da su na svakom pregledu imali i vaginalni pregled - ja ne, niti jednom do sad. Jel to uobičajno početkom trudnoće? Nije da sam ja luda za vaginalnim pregledom, mogu ja i bez toga naravno, ali čisto da vidim jel to normalna pojava...
Nadalje, nitko me ne šalje raditi krvnu sliku, krvnu grupu ili bilo što drugo... ok, imam papu i briseve od prije, ali nitko ih ni tražio da ih vidi... Nekako se osjećam da ako moja trudnoća ima predznak rizičnosti da se njome nitko pošteno ne bavi...
Ima li još netko tko od početka trudnoću vodi na Sv. Duhu i kakva su vaša iskustva?
Nekako mi je glupo zbog moje zabrinutosti ići i privatnom dr., a moj socijalni iako predivan nema niti ultrazvuk... jadan može samo pisati uputnice za Sv. Duh... A tamo idem već za 2 - 3 tjedna...