Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: anemija dojenceta..pomoc!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno anemija dojenceta..pomoc!!

Nabrzaka sam malo preletila pa nisam nasla..Ako ima gdje tema molim linkove il nesto da se ne pise ponovo..
    Bila kod doktorice, redovna kontrola, beba rodjena sa 2700 sad ima 6400 i 4 mjeseca. Super napreduje po mom misljenju. Beba samo sisa.
    E sad. kaze dr da je preblijeda, nije ju htjela slat u laboratorij nego kao preventivno dala sirup Legofer.
    Ja se nisam kontrolirala nakon poroda a znala sam bit anemicna ponekad..
    Dali da joj dajem taj sirup ili da ipak trazim uputnicu za lab?
    Ne smatram da joj trebam dat adaptirani iako je dr rekla da joj ne bi stetil :/
    Meni se ne cini nesto blijeda vidjela sam ja puno bljedjih beba..
    Ali znate kako to bude, bas mi nije ni svejedno!!
    I nikako, bas nikako ne zelim prestati dojiti!
    Mozda sam trebala pisati na zdravlje djece..nek mi se oprosti.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trazi uputnisu za lab. Pripravci zeljeza ne bi se trebali prepisivati bez nalaza koji ukazuje na manjak zeljeza u krvi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ne trebas davati adaptirano. Samo ti doji.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

lelita ne bih ti preporucila da samo tako dajes zeljezo, trazi pedicu uputnicu i odite prekontrolirati krv
    inace, ne znam koliko je vjerodostojna predpostavka bljedilo kao nedostatak zeljeza
    i moja Anja je bljedoliko dijete i nikad do sad nije koristila zeljezo

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Trazi uputnisu za lab. Pripravci zeljeza ne bi se trebali prepisivati bez nalaza koji ukazuje na manjak zeljeza u krvi.
    x
    napraviš nalaz i mirna si
    ako želiš za svaki slučaj pojačati željezo, onda ti pij sok od cikle, ili željezo , pojačaj prehranu u tom smjeru i gotovo

adaptirano ti ima 5% iskoristivost željeza, za razliku od tvog mlijeka iz kojeg se apsorbira i preko 75% željeza
    od adaptiranog nikakve koristi, a poremititi će ti dojenje i uvesti nepotrebne komplikacije (smanjiti će ti se proizvodnja mlijeka za onoliko ml koliko daš ad-a)

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo malo anemicni, pokazalo se i na analizi. Da li je dovoljno da ja uzimam homeopatski pripravak zeljeza i ishrana da mi bude bogata ciklom i sl. ili da dam i misici od homeopatskog pripravka (naravno, dozu ce odrediti homeopatica)?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa pitaj homeopaticu

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lelita, bilo bi dobro u vašem slučaju prekontrolirati krvnu sliku koja će pokazati da li je beba anemična ili nije. Ako se radi o terminski rođenoj bebi, onda vrlo vjerojatno nije anemična zbog nedostatka željeza te joj ovoga časa ne treba sirup. Do navršenog 6. mjeseca života bebe potroše svoju zalihu željeza koju su imale od rođenja i od tada postoji mogućnost razvoja anemije. Dakle- nedostatak željeza može postojati prije nego se razvije anemija. To se dokazuje također iz krvi. Kako se za tu pretragu treba vaditi krv iz vene, kod beba se, koliko vidim, to zaobilazi ( smatram da iz opravdanih razloga). S druge strane, tvoja je beba rođena jednako teška kao i moja i s 4 mjeseca je teža od moje i zbilja ne vidim čemu dodavati adaptirano.
    Ako anemija postoji kod bebe, opravdana je terapija preparatima željeza jer je majčino mlijeko siromašno željezom te dodavanjem preparata željeza majci ne dovodi do značajnog porasta koncentracije željeza u majčinom mlijeku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •