Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 66 od 66

Tema: odvikavanje - s jednokratnih na platnene

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maja, trebam pomoć. Katarina je isto dobro savladala pezpelenaštvo ovih 4 dana (imamo dosta nezgoda, ali niš strašno). Ne znam kako da ju naučim da vani piša. Ona ne traži sama, ali kada ju stavim na kahlicu, obavi svoje. No vani ne zna šta treba napraviti kada ju stavim u čučanj, tako da nema druge nego čekati da se popiša i onda ju presvući.
    I morali smo staviti pelenu za vrtić, tak da nastavak slijedi za vikend i kada iodemo na godišnji.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja Nolu vani drzim rukama ispod koljena, okrenutu od mene, kao da sjedi. Obicno joj kazem (ako ne trazi, nego sam je ja vodila) Nola piski i ona se bas svjesno napne i proba pa ako ide ide.
    MOzda da probas povezati joj neki zvuk dok doma piski na tuti pa ga poslije reproducirat kad ste vani

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš nikao ne ide. Dobro, možda je još mala i treba nam još vremena, ali ona vani jednostavno ne kuži što treba napraviti kada ju tako držim. Moramo još vježbati.

Nekak mi je s Franom bilo lakše (to vani mislim). Već sam došla u napast da van nosim kahlicu. Imam onu prenosnu koju sam bezveze kupila jer ju Frano nikada nije koristio.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ako ti je kahlica dovoljno mala, ja bi je nosila vani.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Već sam došla u napast da van nosim kahlicu. Imam onu prenosnu koju sam bezveze kupila jer ju Frano nikada nije koristio.
    Mi smo uvijek u toj fazi imali kahlicu sa sobom. Onu najobicniju, kaj stane u najobicniji ruksak plus jos hrpa drugih stvari (presvlake, vlazne maramice, kreme za suncanje, voda i sl ). I nikad nismo imali problema.

Meni je isto bilo tesko objasnit Petri kako da se cucne i piski u travu (a nekad ni nema trave) ili na veliki WC. Zato nam je ovo s kahlicom bila mila majka.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma bravo za nolicu!

mi smo trenutno po danu i po doma neko vrijeme u gaćicama, to joj se jako sviđa i strašno je ponosna, međutim piša svugdje samo ne u tutu... čak zna sjediti po pola sata na tuti i ništa, i čim se digne i obuće gaće, popiša se...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čučanje u travi još nismo ni probali, ali na WC se voli popiškiti, valjda se osjeća jako velika.

recimo, rijetko traži da ode na tutu, ali za otići na WC je već par puta sama pitala

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice, strpljenja. To stvarno dodje bas ono kao klik.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stvarno treba strpljenja. Mi smo ovih 4 dana potpunog pezpelenaštva imali svakakve faze. Od toga da se djevojka inati (digne se s kahlice nakon sekundei ne prođe minuta a ona se čučne negdje u stanu i lijepo pokaka u gaće. A zna gdje se to radi.
    najbolje rezultatle postižemo kada ona i brat "stvari" obavljaju u isto vrijema.

A danas opet ima pelenu za vrtić (iako ih tete stavljaju povremeno na kahlicu).
    Plan je da svako jutro i popodne bude bez pelene, te vikend- i onda turbo akcija na moru. I ak ide ide, ak ne ne. Kaj možemo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    mi smo trenutno po danu i po doma neko vrijeme u gaćicama, to joj se jako sviđa i strašno je ponosna, međutim piša svugdje samo ne u tutu... čak zna sjediti po pola sata na tuti i ništa, i čim se digne i obuće gaće, popiša se...
    Također :/

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pozdravljam sve bezpelenaše i njihove mame :D

Pravilo je, oni koji su na kahlici kući nose kahlicu i van. Oni koji kući pišaju i kakaju držani iznad wc-a ili držani na krilu na podlozi s udubljenjem u sredini, obavljaju to i vani tako jer su tu poziciju naučili.

Karlo je pridržavan kući od drugog mjeseca života. kahlicu je uvijek odbijao tako da je uvijek dražan u poziciji. Kod "starije" i teže djece treba paziti na anus kod kakanja da se previše ne na rastegne pa je bolje dijete posjesti na svoje butine kad mi sjedimo ili vani mi čučnemo a dije posjednemo na krilo dok mi čućimo. Kod dječaka usmjeravamo mlaz rukom tako da dlan stavimo pred i iznad penisa.

Htjela sam reći moje osobno mišljenje oko učenja djeteta na pišanje na tutu ili učenja na pridržavanje, ali to se već tiće onih koji jako rano počinju s bezpelenaštvom makar je indirektno primjenjivo i na starije.
    Prednost tute je da dijeca se ranije mogu osamostaliti sa svojim nuždama ako ih naučimo da se sami mogu sjesti na tutu bez našeg prisustva tj. bez da oni nama moraju prijaviti da bi morali...pipi ili kaka. Ok moraju se znati sami skinuti. To ranije neki opisuju kod potpuno pokretnih znači hodajuće male djece. Prednost pridržavanja je da bebe to rade neovisno o mjestu i objektu u koji ili na koji trebaju pišati jer oni to ne povezuju s tutom. Nekako su kreativniji u svemu tome makar su tako mali i najbitnija je osoba koja pridržava i razumije se u to što radi, a to može opet obavezivati da samo onda to mama radi zato je dobro stimulirati očeve, bake i djedove da nose bebe na pišanje.

Dobro je da bebe vide kako vi pišate. Nemojte se čuditi ako se počne odbijati tuta i počne štrajk i to zato što bebea hoće piškiti na wc-u zato probajte sve opcije kako se beba razvija.

Netko je pisao o easy pants. Negativnost im je samo zima, ali pozitiva je da dijete uči skidati gaćice prije pišanja. Još jedan savjet opet neka moja observacija. Kad skidate gačice da dijete ide pišati radite to uvijek tako da ih skidate dvije ruke s bokova dijeteta jer onda oni uče da se to tako radi. Ne skidajte potegnuvši ih odostraga recimo to je slučaj kad vam je dijete u naručju ili od naprijed. Oni ne vole da im se radi to odostraga i počnu se buniti, a mi mislimo da neće pišati.

Kahlicu možete staviti odostraga u auto pa dijete može pišati u autu. Ak vani kakate bez kahlice kakajte uvijek na suhom lišću ili otkinutom busenu trave koje onda lako možete baciti u neko grmlje ili u kantu za smeće. Možete ponijeti i običnu vrečicu koju navučete na ruku skupite vesele produkte i izvučete vrečicu naopako tako da produkti ostanu u vrečici.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne znam jesam li negdje preskočila tu informaciju, ali ima kod nas za kupiti te trainig gaćice i gdje?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Već neko vrijeme gledam ovaj podforum, ali ga baš ne otvaram jer sam mislila da nema smisla sad prelaziti kad se nadamo ovo ljeto skinuti pelenu. Tako da se baš i nisam nešto informirala.
    E, onda sam ipak od Ančice u ovoj zadnjoj narudžbi naručila 6 kom AIO i sad ih samo trebam pokupiti. To sam mislila kao pomoć u odvikavanju i naravno, za drugu, treću... bebu.
    Za tjedan dana idemo na more i ostajemo mjesec dana pa se nadam da ćemo skinuti pelenu. U međuvremenu sam joj mislila stavljati samo platnene jer se s njih ionako lakše skinuti, zar ne?
    Super će mi doći svi ovi savjeti :D
    Inače, neki dan sam konačno pročitala sve tekstove i topice o platnenima i totalno se nakačila na to i jedva čeka da ih na drugoj bebi skroz primijenim.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Podižem - ima li kod nas za kupiti te trainig gaćice i gdje?
    Idemo u petak na more, a kupila bih ako ima pa molim info. Hvala

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zašto se nitko neće družiti sa mnom ?
    Imam još par dana u Zgb pa bih rado nabavila te gaćice, a ne znam ni gdje da kupim one papiriće za kakicu. Pleeease!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

nije li imao Kamaris u Tkalčićevoj?

ja samo nagađam, nisam bila, ali se spremam na promjenu s jednokratnih na platnene.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •