Evo moj Dominik je navršio 2 godine i čini mi se da ima spuštena stopala( njegov tata isto ima). Kada se dijete prvi puta vodi ortopedu i je li normalno da ima još spuštena stopala u toj dobi? Prohodao je sa točno sa godinu dana. :?
Evo moj Dominik je navršio 2 godine i čini mi se da ima spuštena stopala( njegov tata isto ima). Kada se dijete prvi puta vodi ortopedu i je li normalno da ima još spuštena stopala u toj dobi? Prohodao je sa točno sa godinu dana. :?
Nama su rekli da ga odvedemo 2,3 mj nakon što prohoda.
Mi ga još nismo odveli, nekako nam nije usput :/ , sigurno ću ovaj tjedan![]()
Iz istih sumnji sam vodila Lanu pedijatrici po uputnicu za ortopeda, rekla je da se tek nakon 3 godine može vidjeti da li dijete ima spušteno stopalo. :/frogica prvotno napisa
To sam negdje sto posto pročitala (nemam pojima gdje). Spušteno stopalo se ne vidi do treće godine jer djeca imaju masni jastučić ispod svoda stopala pa ono izgleda "ravno".Ena prvotno napisa
Moja sestra je isto malog vodila sa 2 i pol godine kod ortopeda ali joj je on rekao da dođu kad napuni 3godine baš zbog tog što je gita75 napisala (masni jastučić).
Ok, hvala cure!!
Mi smo bili sa godinu i po, i rekli su da dodjemo sa 3.
Mi smo baš neki dan bili kod ortopeda na pregledu kad dijete prohoda.Sve ok,al nam je rekla da djeca do 3 godine imaju spuštena stopala,tek kad prođe tri godine ako primjetimo da su mu stopala i dalje spuštena da onda dođemo.frogica prvotno napisa
To sam i ja čula, ali nama je problem što su oba stopala spuštena, ali je razlika između lijevog i desnog stopala očita. Čekam jesen, pa ćemo odmah otići i nadam se početi korigirati.
Mojoj prijateljici je sin isto oko 2. godine dobio uloške jer je bilo očito da će mu stopala biti spuštena.
Mi baš bili jučer kod ortopeda i rekao nam je da nema smisla stavljati uloške djeci do navršene 4. g. jer do tada se niti ne može dijagnosticirati spušteno stopalo. Iako ćemo mi najvjerojatnije sa starijim morati početi s ulošcima negdje na jesen (tada će navršiti 4 godine, a bili smo na pregledu s 3,5g).
Moje dijete je pokazivalo nakane da bi moglo imati spustena stopala, pa sam se dosta raspitivala o tome i nas ortoped nas je uputio u ovom smjeru: bolje je da u toj dobi probate s vjezbanjem nego s nosenjem uloska. Ulozak ne radi nista, ne jaca stopalo, samo ga podigne. Kada uloska nema, stopalo pada.ivorka prvotno napisa
Dijete je jos malo, mozda je moguce vjezbama popraviti stvar.
Neznam kakva je situacija kod vas - da ne ispadne da ja znam bolje od vaseg ortopeda. Samo sam htjela reci ono sto sam ja saznala. Jer koliko sam cula od naseg ortopeda, tu postoje 2 struje - jedni propagiraju uloske a drugi vjezbe.
Ja osobno sam sklonija tim vjezbama jer se mozda moze jos nesto napraviti u toj mladoj dobi. Uloske stigne nositi cijeli zivot.
Razmislite o tome i pitajte vaseg ortopeda![]()
mi smo bili sa 3 god zbog spuštenih stopala. dobio je uloške na 8 mj. onda smo opet bili, na kontroli, i dobio je nove.
Da i ja sam čula nešto slično. Navodno uloške treba nositi ako spušteno stopalo uzrokuje neke druge zdravstvene probleme npr. bolove u kičmi, glavobolje itd.anchie76 prvotno napisa