Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Bacaju se na leđa

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Bacaju se na leđa

Jan se baca na leđa kad mu nešto nije po volji;npr. kad hoće igračku kojom se igra Katja i ne uspije joj oteti,kad hoće gurati prste u utičnicu (koja je zaštićena) a ja velim da ne dira,kad igračka ne funkcionira kako je zamislio...za sve se baca na leđa :shock:
    Katja radi isto no malo rjeđe
    Znam da na taj način protestiraju i imaju pravo na to;no bojim se da će si razbiti glavu jer ne biraju ni mjesto ni vrijeme za baciti se na leđa.
    Trebam li se pripremiti na djecu koja se u budućnosti bacaju po podu ili je to samo faza...nadam se da je faza

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

faza, ali malo dulja

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ohoho

moj radi isto to već duže vrijeme, a osim što se baca na leđa ponekad se baci i naprijed i krene lupati glavom o pod, no to radi iznimno oprezno, a nakon toga tuli ko da je rasjekao čelo.

bitno je kao roditelj ostati miran na takve ispade bijesa i osvijestiti prije svega samom sebi da se oni ne znaju nositi sa svojim emocijama, da nemaju razvijen pojm vremena i odgode onog što očekuju.
    meni ta scena bude jako siješna i moram se prilično suzdržavati da ne prasnem u smijeh-uopće ne suosjećam s sinovljevom frustracijom :grozna mama:

ja svog pokušavam naučiti kako da se smiri, nadam se da ću uspjeti.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

os silnog pokušavanja mi ispadaju slova iz riječi

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa

bitno je kao roditelj ostati miran na takve ispade bijesa i osvijestiti prije svega samom sebi da se oni ne znaju nositi sa svojim emocijama, da nemaju razvijen pojm vremena i odgode onog što očekuju.
    meni ta scena bude jako siješna i moram se prilično suzdržavati da ne prasnem u smijeh-uopće ne suosjećam s sinovljevom frustracijom :grozna mama:

ja svog pokušavam naučiti kako da se smiri, nadam se da ću uspjeti.
    potpis na Vučicu
    Totalna sam nemajka.
    Zna da sam / smo tu, nudimo zagrljaj i maženje ako on to hoće (ponekad u tim svojim frustracijama jasno daje na znanje da želi biti sam i to poštujemo), i ono što je jako važno nema puno pričanja niti objašnjavanja.
    Jednostavno NE i gotovo. Tako i tako brzo zaboravi tu trenutnu frustraciju i odjuri dalje.
    E i da, faza je i prolazi. Nama se nije već par tjedana dogodilo nešto takvo.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

..i moja se baca na leda.i ne bira ni mjesto ni vrijeme ako nije po njenom
    uglavnom ju ignoriram i pustim dok se ne smiri ili joj odmjerim paznju na pticicu ili igracku..
    isto neznam do kad ce trajati..!
    otkud joj to uopce pada na pamet???

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

dobro ako je faza
    ponekada se zbilja osjećam jadno kad nudim zagrljaj,a oni me guraju od sebe
    ponekada zagrljaj,pjevušenje,odvlačenje pažnje prolazi
    nadam se da će faza brzo proći

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I mi imamo taj problem . Jedina je razlika što se moj mali baca na trbuh i kad nije po njegovom vrišti i plače iz sveg glasa. Pokušavala sam već na sve načine da prestane od moljenja, objašnjavanja do ignoriranja ali ništa ne pomaže.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hm, i Bubica ima trenutaka kad se pretvara u čudovište Par puta se bacala na pod, onako teatralno, a nije imala ni godinu dana. Sada počne jako plakati iz guze i vrištati i sva se trese, zacrveni se :shock: . Jedino za sada pali odvlačenje pažnje, a ako to ne upali onda ignoriranje i brzo se smiri i traži zagrljaj Meni je isto nekad smiješno kako sve to izlazi iztako male glavice i za par minuta kao nova

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kod nas ništa previše ne pomaže , D. je u stanju vrištati ako treba i sat vremena ako ne dobije što želi, rijetko kad uspije odvlačenje pažnje ili ucjena sa nečim drugim da zaboravi na prvo. mislim da su tome i malo moji roditelji krivi jer koliko sam ja neš branila tako su oni sve popuštali i davali sve što si poželi.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Doduše, vidim i ja razliku kad je čuvaju bake Nakon jednog čuvanja ja cijeli slijedeći dan moram opet nanovo uvoditi svoja pravila ( sva sreća što je to samo dva puta tjedno ). Popuštaju joj za poluditi

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I Goran to radi-uvijek kad mu se nešto ne dozvoli i pri tome užasno vrišti!
    A najgori su mi pogledi okolo
    -imam osjećaj ko da svi očekuju da mu treba dati po guzi ili nešt slično-meni to ne pada na pamet! Isto mu pokušam ponuditi neku drugu zanimaciju(obično pali ako idemo gledati peseka ili mujceka), a ako neće onda čekam kraj njega da ga prođe-obično i brzo bude gotovo! :/
    Pretpostvaljam da je to tek početak, ne?!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •