-
Čuje se "puc" u bebinim ramenima
Možda blesavo pitanje al već nas malko brine: našoj 8-mjesečnoj djevojčici dosta često pucketa u ramenu obije ruke. Onako, čuje se "puc", kao da je nategnula ručicu pa nek hrskvica "pucne", a to se događa u raznim situacij,a kad poseže za nečim, kad ju dižemo i tsl.. Inače, ne daje nikakve znakove da ju to boli i obije ruke koristi normalno tako da vjerujem da to nije ništa, valjda je i kod drugih beba tako.... Je li? :? malo mi blesavo pitat pedijatricu....
-
Mojima niti jednom ne krcka u ramenima.
I nista sto ti se cini cudnim ili te zabrinjava kod djecice nije glupo pitati lijecnika. Sigurno je sigurno...
-
I mom bebcetu je pucketalo oko 3 meseca, sad ima 6 meseci pa nista vise ne cujem, mislim da nije nist strasno to pucketanje jer je mom malom prestalo, ali je oko3, 4 meseca puckatalo kod vrata, ramena, zglobova
-
I mom još uvijek sve pucketa(posebno koljena). Spomenula sam pedici al se ona nije obazirala. Očito ju previše davim s `glupostima`. Ionako je odgovor uvijek istri: sve je to u granicama normale.
-
I nama se to događalo. Prvo u kukovima, a onda u remenima.
Sazrijevanje i rast tetiva koje drže zglobove. U nekom trenutku ne drže dovoljni dobr (nisu se još prilagodile zglobu) i onda se to čuje. To je bio odgovor ortopeda, a kasnije i fizijatra. Prošlo je i nije ništa zabrinjavajuće.