Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: temperatura kod ni 2 mjesečnog bebonje

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno temperatura kod ni 2 mjesečnog bebonje

Što da radimo: naš Roko ima od jučer proljev i blago povišenu temperaturu, a danas blagi proljev i temperaturu 38.6 pazušno. Ne bismo htjeli ići u čekaonicu na zaraznu il takvo što bez veze... koja je kritična temperatura za krenuti kod doktora?

Roko će 23. imat 2 mjeseca.

Što možemo još učiniti? Stavljamo mu obloge, jer mi se čini da bi ga mlaka voda išokirala, naime plače čim se odvoji od mene, odn. mm.
    Cijeli dan je proveo ležeći kraj mene na cici, da ga dodatno ne zagrijavam, malko ciki, piškio je 4-5 puta od jutra. Izgleda mi dosta malaksalo. fontanela ne izgleda jako udubljeno..

Jučer je većinom spavao štomu nije uopće nalik, a i danas je isto.. što je prirodno.
    Kad kod liječnika? Pobornici smo što manjeg interveniranja lijekovima i sl.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nakon 3. dana bi trebali otići na pregled
    3 dana je uobičasjeno trajanje viroza
    temperaturu skidajte i sa čepićima paracetamola, na upustvima piše koliko s obzirom na bebinu težinu

a možete i odmah

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja bih s tako malim djetetom već bila u bolnici, ali to sam ja....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako puno spava i miran je odmah k liječniku!

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kod tako male djece bolest se može brzo razviti. Ako misliš da nije hitno i da ne treba voditi dijete, a onda barem nazovi pedijatra, Klaićevu, Zaraznu, koga god misliš da treba. Poslušaj savjet liječnika, ne anonimnih majki s foruma, koliko god dobronamjerne bile nisu sve stručnjaci.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Paracetamol nije preporučljiv ispod 3 mjeseca, stoga ćemo pričekati 39, nadam se da do tog neće doći.

Je li itko imao tako malo dijete pod temp., ako se može javit što je bilo, mislim kad su došli liječniku.

Svi spavamo i drijemamo kad smo bolesni tako da dok siše taj dio me ne zabrinjava, samo dio s temperaturom, kad postaje kritična, te što liječnici poduzimaju.

nadam se da neće više rasti, to je sve što mogu reći

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nosite dijete doktoru

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

po meni je nekak premali da bi se čekalo da nekaj prođe samo o sebe...zovi pedijatricu i neka te uputi dalje.ako idete u zaraznu dok čekate na red jedan može bit unutra a drugi sa djetetom ispred

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

doktoru!
    vjerojatno nije ništa strašno ali ne daj bože da se nešto zakomplicira...
    mi smo imali sličnu situaciju, čekali dva dana, otišli liječniku, vadili krv, dali urin, ispalo da je samo viroza, prošlo nakon par dana.
    ja za sebe nikad ne idem doktoru ali za nju...išla bih i svaki dan da treba!?
    pretpostavljam da će tako malu bebu primiti preko reda, bez duljih čekanja, barem bi trebali. možda ti se javi netko s iskustvom...
    sretno

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

To je premala beba da bi čekali bilo što!!!
    Meni je za bebu od 7 mj. rekla pedica da je premali da čekamo.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Temperatura je sad 38.2.

Nije nama što bi čekali već što nam se čini da je za dijete najbolje ne vuć ga uokolo ukoliko nije zaista potrebno.

Hvala na odgovorima, javim stanje

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tandina, svakako idite doktoru!
    ne možeš kalkulirati sa zdravljem tako malog djeteta pogotovo ako i sama vidiš da je bebica klonula.
    nećeš izmaltretirati dijete na Zaraznoj, stalno budi uz njega, a to mu je najvažnije.

ja ne bih čekala ni minute...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nosi dijete pedijatru, najbolje na zaraznu
    tako malo dijete može dehidrirati brzo
    ako ima proljev, povišenu temperaturu nije mu dovoljan unos tekućine samo kroz mlijeko
    rađe ga "maltretiraj" na zaraznoj bezveze nego da se poslije lupaš po glavi
    ako se što dogodi neće biti kriv onaj tko ti je savjetovao da pustiš dijete doma nego ti

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

cure su sve rekle. ja se držim one da je sve za kod doktora kad je riječ o bebi koja nije napunila 3 mjeseca. draže mi je čuti rečenicu 'bezveze ste došli' od rečenice 'pa gdje ste do sad'.

meni je mara s dva mjeseca zakurila, naravno oko deset navečer, u petak. i ja i juraj smo isto bili bolesni. spustili smo joj temperaturu s parac. čepićem, išli smo u dječju bolnicu, oni su je pregledali, rekli nam da je sve ok, da pratimo stanje i vratili smo se doma. u ponedjeljak smo išli na kontrolu kod naše pedijatrice. nije imala proljev, samo temperaturu.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kako je Roko?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jel pala temeepratura ?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nadam se danisu uu bolnici.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da se javim što je bilo s Rokom. Večer kad sam vas molila za savjet je prije ponoći imao temperaturu 38.7 pazusno, ja voše nisam mogla snosit odgovornost za njega kod kuće, pa smo se nakon poziva hitnoj gdje najbolje ići uputili na zaraznu.

primili nas u apartmančić, prethodno krv, urin, te paracetamol 2 ml..( zamislite, da sam bar znala da se smije ne bi ga pustila da se cijeli dan muči)

uveli kanilu, infuzija, rutinski. cijelu noć miš mali nije pošteno spavao, dojili na kravetu čas glavagore čas glava dolje zbog infuzije.. sam sam ga gkledala i molila da bude ok, da ne nastavi kurit.

ujutro vade infuziju, kanilu ostavljaju, roko kuri 38.8 rektalno, nova tura paracetamola, pregled, stolica, na pregledu dr propisuje summamed, bez nalaza koji bi poduprijeli to, odbijam za sad antibiotik, dr ljubazan, kaže ok.. svi nalazi uredni, još testira na klamidiju jer ima konjuktivitis od rođenja( vjerojatno suženi kanalići), temperature nema od podne, jako nemiran, predvečer se smirio i spavao bogovski. tad sam znala da je zdrav i da je to bila virozica, al ipak još je u petak trebalo sačekat te nalaze, u muci se još zezaam s frendicom kako tako mali, a već test na klamidiju, što će bit do vrtića..

nalaz negativan! možemo doma , u petak u 5 stižemo kući.

roku nedostaje zavoj od kanile i unutra fina tvrda plastikica- to je ćućao dok je bio budan, a sad već dva dana doma traži i licka desno zapešće..

rezime: bilo teško 12 sati, dobro prošlo, u petak smo se već udomaćili, spavao ko top, a ja guštala u donesenoj hrani i čišćenju. da nije bilo zlog povoda rekla bih da nam je na kraju bilo bas dobro.

napisala 2 prijedloga zaraznoj, ogradicu za mamin krevet(jer se malko bune na dojenje u krevetu), te da dijete uz potrebne zadovoljene uvjete čistoće može držati i majka ako želi pri uvođenju kanile, jer meni je srce pucalo dok sam ga iz sobe po prijemu slušala kako 10 min vrišti, a ja mu ne smijem blizu. a drugi dan sam bome i stariju djecu slušala kako vrište mamice mamice. tak da mislim da kad je dijete pri svijesti i teško mu je majka ili otac trebaju biti uz njega.

također je davanje infuzije rutinsko pri temperaturi, iako je roko cicao, pišao redovito i imao ravnu fontanelu, tak da to nisam uspjela odbit.

uh, ne ponovilo se.

al zarazna, dojenački odjel, je sasvim ok što se osoblja tiče.

jes da su nam ostavljali svaki dan čaj, i sestra mi je sugerirala da mu davam čaja jer je od samo mlijeka žedan, pa je zato aktivan( ne dere se, već malo spava), al meni nije bilo bed, mislim si samo za majke koje se dvoume i nije baš neki poticaj.. rekla je da su stari savjeti nekad ipak najbolji, na moje da danas i pedijatri preporučuju samo mlijeko.

al u biti ona sama je bila simpa i htjela je pomoć, no dobre namjere nekad ne ispadnu dobre.

ja se raspisala, sorry

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

doijili na kravetu=krevetu

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tandina, baš mi je drago da je sve ispalo dobro.
    neka si otišla, mali je on...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

baš mi je drago da je sve ok

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •