Results 1 to 5 of 5

Thread: Zadak prednjaci

Default Zadak prednjaci

Trudna sam 19+2, danas sam bila na uzv-u i rekli su mi da je beba krupna, da zadak prednjaci i da je posteljica u prednjem zidu.
    Na nalazu pise sljedeće:

BPD 49 (20+2), OFD 63 (19+5), HC 184 (20+2), Femur 33 (20+4), AC 145 (20+5) i FW 330 grama .
    Molim nekog ko zna da mi kaze jel ok sto je beba malo krupnija, iznad prosjeka malo kaze gin i dal je ok da zadak prednjaci i naravno ako neko zna da mi kaze sta znace ove skracenice i ove "mjere".
    I ono sto uvijek zaboravim pitati gin je dali nisko nosim bebu, mada mi uvijek kazu da je sve ok u skladu sa normalom ali ja ipak brinem.

Točka's Avatar

Default Re: Zadak prednjaci

Quote Originally Posted by vesela79
    Trudna sam 19+2, danas sam bila na uzv-u i rekli su mi da je beba krupna, da zadak prednjaci i da je posteljica u prednjem zidu.
    Na nalazu pise sljedeće:

BPD 49 (20+2), OFD 63 (19+5), HC 184 (20+2), Femur 33 (20+4), AC 145 (20+5) i FW 330 grama .
    Molim nekog ko zna da mi kaze jel ok sto je beba malo krupnija, iznad prosjeka malo kaze gin i dal je ok da zadak prednjaci i naravno ako neko zna da mi kaze sta znace ove skracenice i ove "mjere".
    I ono sto uvijek zaboravim pitati gin je dali nisko nosim bebu, mada mi uvijek kazu da je sve ok u skladu sa normalom ali ja ipak brinem.
    Koliko vidim beba ti je naprednija za tjedan dana, što je sasvim OK.
    Neke od mjera imaš OVDJE
    A da nisko nosiš rekli bi ti dr-ovi i sami, kaj ne?
    Samo opušteno....

Palagruža's Avatar

Ni meni se ne cini da ti je beba nesto alarmantno velika. Sto se posteljice tice, ona moze biti sprijeda ili straga, mislim da to ne igra neku ulogu (moja je takodjer sprijeda). Bitno da nije dolje. A glede zatka, beba ima jos puuuno vremena da se okrene u pravi polozaj

i jos jedno pitanje, vrlo cesto me boli donji dio stomaka, pitala sam gin za misljenje a on kaze da je beba ok i da nezna sta mi je, da probam provjeriti urin. Po forumima citam da donji dio stomaka moze boljeti zbog rastezanja materice al dr mi to ne spomenu. sta mislite?

Točka's Avatar

Quote Originally Posted by vesela79
    i jos jedno pitanje, vrlo cesto me boli donji dio stomaka, pitala sam gin za misljenje a on kaze da je beba ok i da nezna sta mi je, da probam provjeriti urin. Po forumima citam da donji dio stomaka moze boljeti zbog rastezanja materice al dr mi to ne spomenu. sta mislite?
    Vrlo vjerojatno je od rastezanja maternice, ali ako je prošlo dosta vremena od tvoje zadnje kontrole urina na bakterije odi i provjeri, baš kao što ti je gin i preporučio.