Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Nije urtikarija, možda su gliste :/

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Nije urtikarija, možda su gliste :/

Sven još uvijek ima osip (već preko 2 tjedna). Već 10 dana pije Claritine i na dijeti bez bjelančevina je zbog sumnje da je alergija.
    Međutim, pošto se nije povuklo, doktorica kaže da nije alergija i da prestanemo s Claritinom i počnemo uvoditi natrag bjelančevine.
    Doktorica (druga je bila na zamjeni) kaže da njoj to smrdi na gliste
    Dali smo uzorak stolice i otisak s analnog otvora i sve je čisto, ali dr. kaže da može biti čisto i ako ima gliste, i da bi se trebalo ponoviti čak 2-3 puta :?
    Njega ne svrbi guza i nije mu crvena.
    U ponedjeljak moramo ići i krv vaditi.
    kakva su vaša iskustva s glistama?
    To je zarazno, jelda?
    Kako se liječe?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moja nećakinja je prije cca mjesec dana dosta loše spavala po noći - budila se plakala, meškoljila, dosta je grizla noktiće i kopala intenzivno nos (to su, kao što sam čitala prvi pokazatelji postojanja glista) i seka je otišla kod pedijatrice i ona je rekla da su to vjerojatno crvići (jer kod glista se pojavljuju i grčevi u trbuhu), i dala joj je odmah (bez analize stolice) neki lijek koji je mala popila (jer je pedijatrica rekla da dok dođu nalazi da će se dijete mučit, a nemre joj niš od toga bit), i odmah joj je bilo bolje. I seka i šogor su morali popit douzu lijeka. Isto tak sam čitala da je kod glista (odnosno parazita, jer ima ih više vrsta) bitno u periodu dok se liječe, svaki dan mijenjat donji veš, plahticu na krevetu (i na vašem ako spava s Vama) i piđamu. Jer gliste - crvići na večer izlaze na analni otvor i tu ostavljaju jajašca pa da se ne prenesu na odjeću i onda dolazi do ponovne zaraze. Jako je bitna higijena u tom periodu kao i da svi članovi obitelji popiju kuru lijeka.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala.
    Sven ne kopa nos, mirno spava cijelu noć, ne svrbi ga guza, nije nervozan.
    Jedino što ima taj osip koji ga povremeno svrbi pa se natežemo oko toga da se ne grebe. Kada ga svrbi onda mu namažem malo sinopena i prestane.
    Od jučer mu curi nos i imao je navečer temperaturu 38. malo je bio cendrav. Danas mu i dalje curi nos i začepljen je (dr. kaže početak virozice, ali ne mora se uopće razbuktati jer je danas on ok). Temperaturu danas nema, dobre je volje i ima apetit.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam imala gliste kao mala pa eto iz prve ruke guza svrbi sve u 16! Mogu se pokupiti lako, ceprkanjem po sljunku u parku ili slicno, pa ostane nesto ispod nokta, poslije rucica u usta, i eto!
    Produ od sirupa bez problema. A najlakse ih je pobrati ako klinac dira malog psica ili malu macu.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Njega i dalje ništa ne svrbi i dobro spava, ali sam jutros u stolici (a sjetila sam se da je to bilo i neki dan pa sam mislila da su jeli mak ili nešto sl. u vrtiću) primjetila puno sitnih crnih mrvica.
    Otišla sam u apoteku i kupila vermox na svoju ruku i to mu dala. Žena u apoteci je rekla da ne moramo i mi piti (mm i ja) i da ne treba svako jutro mijenjati posteljinu :/
    Ali smo mm i ja odlučili ipak od sutra piti sirup ta tri dana.
    Promijenit ću i posteljinu i bodić od noćas, pa ćemo sutra vidjeti dalje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imate i u tableticama, za vas.
    I bolje da mijenjaš posteljinu i sve oko njega, sigurno je sigurno. 2 ili tri tjedna poslije terapije ponovno mu morate dati, radi jajašca.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sitne crne mrvice? :?
    Nemam pojmada se do može povezati s glistama.
    Ja sam ih sjećam se imala kao mala, pila sam vermox,ali nisu starci. Ista priča i s bratom.
    I kakvo mijenjanje postaljine i odjeće? Pa nisu to kišne gliste da će izlaziti iz gaća u krevet ili tamo odlagati jaja. Uostalom, Sven još ima pelenu, zar ne?

Ako i jesu gliste, one su kao mali bijeli končići, vrlo sitne i ne mogu nikud izvan gaća odlagati jajašca. Važno je samo paziti da se dijete ponovo ne reinfektira diranjem rukicama analni otvor.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ivančice, ne znam. možda su to jajašca :/
    A koliko sam skužila ima više vrsta tih parazita
    Sven ima još pelene, a to za mijenjanje posteljine i robe mi je rekla i žena u apoteci. Rekla je pa nisu to uši, pa neće izaći i plaziti još po ljudima. Sve to je rekla s ovakvim izrazom lica.
    Nemam pojma. Ja ću promijeniti za svaki slučaj. Sigurno je sigurno.
    A što se tiče sirupa, piše da ga mogu i odrasli, pa ćemo svi troje podijeliti jedan dok traje. Ako pofali, odoh po još jedan. Ionako je samo 14 kn. Bar nešto

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Obično klinci pokupe te male bijele glistice jer svašta diraju.

Nije to ništa opasno, to je često kod djece. A što je sigurno sigurno, radi po som nahođenju u vezi čistoće svega. Popijte svi sirupić, bar ćeš biti sigurna da ih ni vi kojim slučajem nećete imati.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma ja se ustvari čudim da ih već nije prije pobrao kad je to tako često.
    Stalno je u pješćaniku i u parku i u vrtiću.
    U parku ga mi kontroliramo i brišemo i peremo ruke, ali čisto sumnjam da tako paze i u vrtiću. Gdje bi stigli da svakom djetetu odmah operu ruke ili paze da netko od njih slučajno ruke ne tutne u usta.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Baš sam ti htjela napisati to s pranjem ruku, ali sam pobrisala da ne bi shvatila da vi ne perete Svenu ruke. Oni u vrtiću sigurno ne peru jer mi je sestrična rekla da kod njene kćerke u vrtiću ne peru ni poslije zahoda jer kao gdje bi one stigle da klincima stalno peru ruke :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

brunda meni to malo crno nikak ne ide s glisticama jer djeca najčešće imaju one male bijele (otprilike-enterobius vermicularis) koje se vide u stolici baš kao mali bijeli končići koje se miču

ovi crnci bi prije bili iz hrane-pecivo s makom, muffini, kivi, možda neki integralni kruh...
    viliju se uvijek vide končići od banane al ne mrdaju

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja nemam pojma da li su to ustvari gliste ili ličinke ili crvići ili nešto drugo. Nikada se s tim nisam srela. A on nema nikakvih drugih simptoma (svrbež guze, nosa i sl.). Ja sam pomislila da bi to mogle biti neke ličinke, pogotovo zato jer ama baš ništa što je jeo ne liči na to. A večeras prije kupanja sam mu na guzi opet vidjela jednu sitnu crnu mrvicu, a nije bio niti pokakan cijeli dan osim te stolice ujutro.
    Sad sam već fakat :?

Ivančice, baš si obzirna

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi opet s bronhitisom
    Vraćamo se na flixotide+Ventolin. Sada je i zakurio.
    Vermox je popio danas zadnju žličicu i jutros je u stolici bilo samo 2-3 te crne mrvice. Ajde bar nešto.
    Baš sam ukomirana. Već mi je stvarno dosta tih boleština. Sad opet moram kemijati bolovanje :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malo o izlaženju glista/crva - ja sam ih jako često imala kao dijete i sjećam se kako sam se (i to vrlo često) znala probuditi usred noći jer me nešto škakljalo/ svrbilo, otišla u kupaonu, a ono crvić izašao van :/

jednom se čak se desilo da su mi stalno izlazili, mama ih je vidjela u stolici, a na zaraznoj su rekli da je nalaz stolice ok i nisu htjeli dati mami recept za lijek (tad se to nije moglo ovako bez recepta, na svoju ruku...) :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Brunda,šta je sa Svenom,jel konačno ozdravio?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ozdravio je, ali osip je još uvijek prisutan
    Jedan dan mu se malo povuče i sva se poveselim kako konačno prolazi, a danas ujutro opet sav osipan.
    Više stvarno ne znam šta bi moglo biti.
    Alergija nije jer se od 10 dana uzimanja Claritina i dijete ništa nije povuklo. Gliste smo očistili ako ih je uopće bilo.
    Stvarno nemam pojma šta je to i sutra opet idemo pedijatrici :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •