Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Svađanje pred djecom

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Svađanje pred djecom

Evo, ja sam jedna od pobornika koja ne zagovara metotu pusti dijete da se isplače, sve dulje i dulje pa će se naučiti spavati, da odmah bude jaso. Ja svog Dominika nikada nisam pustila dugo da plače radi ničega.
    No sada sam trudna i ne mogu ga nositi često a on ima 15 kg,pa me muž mora zamijeniti u nošenju. No on bi gledao utakmicu, nije se stigo ni skinuti, D. hoće da se dulje nosi kod njega, kjer se tako naviko, a i prije ga je MM nosio dulje nego ja, ja sam ga polako počela sve manje i manje, pa je i prije znao da kod mene nema dugog nošenja, a MM to ne zna tako, pa ga nosi , mada mu ide to jako na živce, što on hoće tako dugo, i onda ne može više, umoran je, pa sere da ga ja nosim, govori mi kaj si ti invalid i sl., To je uglavnom uvijek prilikom uspavljivanja i kada je bolsestan ili ga nešto boli.
    Govori mi da naravno hoće dijete k njemu, kada se ja njime ne bavim, onda on plače i tzove TATU( jr ga je bolila guza radi začepa), ja prala zube baš tada i mislila kako će tata doći, a on ništa ,samo sjedi i gleda utakmicu, ja poludila,reko pa dijete te zove,i plače, a on da šta ja radim, šta nisam s njim, da majka mora biti s djetetom, ( nato još više poludim)pa kako ću ja biti kada perem zube i čujem da zove TATU, pa sam predpostavljala da će doć TATA., šta ja imam s tim?I tako me raživčani , da se ja moram derati i urlati pred djetetom, dok ga on drži na rukama, a djete umorno, pa je za 5 -10 min. zaspalo.
    Eto, meni se čini da to nije dobro raditi pred djecom, kada ja jednostavno poživčanim na neke njegove komentare, ja bih ga vrlo rado nosila, čak mi to i fali, da nisam trudna, ovako ga dižem ponekada kada on to hoće( uglavnom hoće tatu).
    rekla sam da nema svađanja pred djecom i opet isto, temperament je teško obuzdat, ja mislim da to sve prešutim, kakvu bi poruku slala djetetu, da je dobro trpiti i šutiti kada te netko vrijeđa? A poslije bi pukla od bijesa na njega, možda bi i nešto bacila u njega da istrpim i ništa ne kažem. Jednosttavno ne znam kako da se svladam kada me netko izaziva, još sam gora u trudnoći. Imate kakav savjet?
    Inače svi kažu kako je Dominik mirno i dobro dijete, ( kada nije s mamom i tatom ili je u okruženju nepoznatih, dok se ne navikne, poslije je nasmijan i sretan.Hvala na savjetu!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo, ovdje se raspravljalo o tome.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pred djecom se može svađati o bilo čemu (jer je i to dio života), ALI ne o njima.
    ovakve rasprave (tko treba uspavati dijete, tko je trebao doći na tutu i slično) rješavajte kad vas dijete ne sluša. zamisli da ti slusas kako se roditelji svađaju oko tebe. :/

dakle, slobodno se pred njim svađajte oko toga hoćete li gledati utakmicu ili seriju, ali nemojte se svađati oko toga zašto tata gleda utakmicu/ mama piše po forumu a ne igra se s djetetom.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Što se tiče nosanja i tvoje trudnoće, ja bih napravila sljedeće -izbacila nošenje a uvela ležanje!
    Kažeš djetetu da mama ne može da ga nosi iz tih-i-tih razloga ali da zato možete ležati zagrljeni
    Šta misliš, da li bi upalilo?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Svađanje pred djecom

frogica- identično i kod nas samo što mi već imamo dva kikača. Ponekad me muž takvim komentarima izbaci iz takta za popiz. Nemam savjet, nemam čak ni ideju kak to popravit al eto javljam ti da nisi jedina.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam išla linijom manjeg otpora - prihvatila da se 'decom bavi samo majka' i ništa od pomoći sa strane mi se nije podrazumevalo. Ako se nečeg dohvatio dobro jes, ako nije opet isto. Jeste da samo ti i ja u različitim pričama (ti 1kikač+trudnica, ja blizanci) ali opet se sve svodi na manjak para ruku.

Ja ishendlala nekako dosad i guram i dalje :/ . Nemam nikakvih očekivanja pa shodno tome nemam ni povoda za svađu na tu temu :/

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Ja sam išla linijom manjeg otpora - prihvatila da se 'decom bavi samo majka' i ništa od pomoći sa strane mi se nije podrazumevalo. Ako se nečeg dohvatio dobro jes, ako nije opet isto. Jeste da samo ti i ja u različitim pričama (ti 1kikač+trudnica, ja blizanci) ali opet se sve svodi na manjak para ruku.

Ja ishendlala nekako dosad i guram i dalje :/ . Nemam nikakvih očekivanja pa shodno tome nemam ni povoda za svađu na tu temu :/

i ja ishendlavam i mogla bi tako uz ovo dvoje još troje djece, ali nisam samo ja roditelj i ne mogu se tako pomiriti s tom činjenicom i nemati nikakva očekivanja. Pa i ja radim kao i on i to još i više i dalje nego on, za razliku od njega truckam se u tramvaju, peglam, spremam, organiziram, odlučujem, dojim itd. itd. i očekujem da ak ja nemam pravo na odmor nema ni on. Ak se ja mogu žrtvaovat 100 % može se i on barem 50 %. Inače, divim se ženama koje se mire s takvim stvarima.
    Eto, mi sutra idemo na more i ja znam da će on spavat duže ( jer će do bogtepitaj kad blejat u tv ), a ja ću spremat stvari za klince i nas i to ubacivat u auto i spremat stan itd.itd.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Budi jako bučna ujutro

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    Eto, mi sutra idemo na more i ja znam da će on spavat duže ( jer će do bogtepitaj kad blejat u tv ), a ja ću spremat stvari za klince i nas i to ubacivat u auto i spremat stan itd.itd.
    ista situacija kao kod nas i još će mi kukat kako je umoran jer mora vozit 534km do mojih, i lakše mu pada to šta mora vozit toliko nego šta idemo kod mojih ali zaboli me

Drago mi je kad dođe moja baba i da karlu 50eura, dođe druga baba da 200kn, moji mu uvijek daju novaca i još k tome majka uvik nakupuje svega od pelene do robe i meni i mm-u.E tada mu nije teško šta smo dole.

A šta se tiče nosanja on je karla naučio uspavljivat na rukama i nosat, jer ako je nešto zanimljivo na tv-u on će njega ako treba nosat 1h samo da na miru može gledat tv. a ja na to poludim jer mislim da bi mu bilo pametnije da se igra s djetetom.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[quote]
    Citiraj Anci prvotno napisa
    Budi jako bučna ujutro [/quote
    ]

kaj uz dvoje djece ti možeš bit glasnija od njih :shock: , ma mog ni top ne probudi , mislim čuje on sve al se radi toša .

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    nemojte se svađati oko toga zašto tata gleda utakmicu/ mama piše po forumu a ne igra se s djetetom.
    eto...to me izbaci iz takta. Nije problem što on gleda tekmu, ali je veliki problem što je mama na forumu. Njega će taj forum dotući Sva sreća pa dijete još ne razumije..

čitam vaše postove i shvatim da su svi muževi užasno umorni..i to me već jako ljuti. Ma lažem, već mi je postalo i smiješno Legnem poslije njega u krevet, budim se svaka 2 sata, ustanem se kad i on i cijeli dan sam s djetetom + čišćenje, pospremanje itd itd..i dođe vikend i kad ga zamolim da mi nešto napravi npr. unijeti tepih koji sam oprala- pa kaj si ja ne mogu jedan jedini vikend malo odmoriti
    i onda ona famozna rečenica: Buš i ti radila pa buš me razumjela

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    i onda ona famozna rečenica: Buš i ti radila pa buš me razumjela

moj stalno govori : jedva čekam da počneš radit pa da vidiš kako je to
    ja na to samo kažem : jedva čekam 8)

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

presmiješni su

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jedva čekam da počneš radit pa da vidiš kako je to
    ovako je i MM govorio prije nego sto sam pocela raditi....Danas kad radim kuka kako nam je bilo fino kad sam imala vremena na miru napraviti rucak, uvijek voljna pospremiti, ocistiti,popeglati...
    Dakle, zakljucak: nikad zadovoljni, ali uvijek zadovoljeni

Sto se tice svadja, dalek su od javnosti, a jos dalje od djeteta.
    I nadam se da ce tako ostati u buducnosti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo je postala tema "ispušite dušu na muževe da vam bude lakše"
    Ali HVALA VAM, sada je i meni lakše kad vas čujem.
    I ja imam jednog "umornog" koji se odlučio i preseliti na kauč samo da se može odmorit jer mu smetamo kad navečer dojimo.
    I istina je - nema te buke koja ga ujutro može probuditi. Zapravo, nisam još probala sa usisavanjem dnevnog 8)

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nažalost mi smo se više puta posvađali pred djetetom, i mali bi svaki puta počeo plakati i svaki put bi mi došlo da si opalim šamar, stvarno sam koza kad to priuštim vlastitiom mališanu a obećala sam si 100x da mu neću raditi ono što su moj radili meni i grozno mi je kada ponavljam te pogreške, ali se ne mogu kontrolirati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •