Evo, ja sam jedna od pobornika koja ne zagovara metotu pusti dijete da se isplače, sve dulje i dulje pa će se naučiti spavati, da odmah bude jaso. Ja svog Dominika nikada nisam pustila dugo da plače radi ničega.
No sada sam trudna i ne mogu ga nositi često a on ima 15 kg,pa me muž mora zamijeniti u nošenju. No on bi gledao utakmicu, nije se stigo ni skinuti, D. hoće da se dulje nosi kod njega, kjer se tako naviko, a i prije ga je MM nosio dulje nego ja, ja sam ga polako počela sve manje i manje, pa je i prije znao da kod mene nema dugog nošenja, a MM to ne zna tako, pa ga nosi , mada mu ide to jako na živce, što on hoće tako dugo, i onda ne može više, umoran je, pa sere da ga ja nosim, govori mi kaj si ti invalid i sl., To je uglavnom uvijek prilikom uspavljivanja i kada je bolsestan ili ga nešto boli.
Govori mi da naravno hoće dijete k njemu, kada se ja njime ne bavim, onda on plače i tzove TATU( jr ga je bolila guza radi začepa), ja prala zube baš tada i mislila kako će tata doći, a on ništa ,samo sjedi i gleda utakmicu, ja poludila,reko pa dijete te zove,i plače, a on da šta ja radim, šta nisam s njim, da majka mora biti s djetetom, ( nato još više poludim)pa kako ću ja biti kada perem zube i čujem da zove TATU, pa sam predpostavljala da će doć TATA., šta ja imam s tim?I tako me raživčani , da se ja moram derati i urlati pred djetetom, dok ga on drži na rukama, a djete umorno, pa je za 5 -10 min. zaspalo.
Eto, meni se čini da to nije dobro raditi pred djecom, kada ja jednostavno poživčanim na neke njegove komentare, ja bih ga vrlo rado nosila, čak mi to i fali, da nisam trudna, ovako ga dižem ponekada kada on to hoće( uglavnom hoće tatu).
rekla sam da nema svađanja pred djecom i opet isto, temperament je teško obuzdat, ja mislim da to sve prešutim, kakvu bi poruku slala djetetu, da je dobro trpiti i šutiti kada te netko vrijeđa? A poslije bi pukla od bijesa na njega, možda bi i nešto bacila u njega da istrpim i ništa ne kažem. Jednosttavno ne znam kako da se svladam kada me netko izaziva, još sam gora u trudnoći. Imate kakav savjet?
Inače svi kažu kako je Dominik mirno i dobro dijete, ( kada nije s mamom i tatom ili je u okruženju nepoznatih, dok se ne navikne, poslije je nasmijan i sretan.Hvala na savjetu!