Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 66

Tema: blitva

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno blitva

hello, malo sam zbunjena u vezi uvođenja blitve u meni naših beba. naime u jednoj tablici piše da se blitva uvodi sa 6mj, u drugoj sa 11 a u trećoj sa 12!? :? Kada ste vi počele uvoditi blitvu i kada se ona doista uvodi, više neznam, inače moja beba ima 7mj

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj bebač ima brzo 8 mj i jede blitvu vec dobrih 2 mj, mislim da mozes slobodno krenuti sa blitvom. Meni je pedijatrica rekla da nakon 7 mj mogu dodavati bijelu ribu, bijelo meso i kuhani žumanjak i tako sam više puta napravila i bilo je njamiii

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

zumanjak je, kao i blitva, kasnije po tablici. proucis si tablice i odlucis hoces li ih pratiti ili ne. imas ih na vrhu ovog podforuma

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja idem po tablici iz brosure okus ljubavi i tamo stoji da blitva moze sa 6 mjeseci, tako da ce je i moj bebac sada vec poceti jesti. a za zumance mi je pedijat. rekla ne prije 10-11. mjeseci. ali eto svak ima svoje!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja mislim da ne treba započinjati dohranu blitvom, tj. uvesti je kasnije kad već krene dohrana nekim lakšim povrćkama (tikvice i takve lagano slatkaste stvari). Ne sječam se tačno kad sam je dala (malo sam kasnila jer sam imala neugodno iskustvo u bližoj familiji, kad se beba tako ispovračala nakon konzumacije iste, da je majka bila sva isprepadana), mi smo je dobro podnosili.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam uvela sa 12 mjeseci i jedva čekala - blitva je kraljica povrća, niti jedno povrće nema tako dobar sastav (kelj je blizu). Bogata željezom, od sveg povrća najbogatija 5,4 mg 200g blitve, izrazito bogata vitaminom A, B2, a ima dosta vitamina B1 i C, a nećeš vjerovati i kalcija skoro kao punomasno kravlje mlijeko. Sve u svemu zakon.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zar blitva ne treba biti ganc friško ubrana da bi bila tako hranjiva??? :?

Navodno kad odstoji i par sati gubi na hranjivosti. :?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj corny prvotno napisa
    Zar blitva ne treba biti ganc friško ubrana da bi bila tako hranjiva??? :?

Navodno kad odstoji i par sati gubi na hranjivosti. :?
    takvu i koristim iz mamina i svekijeva vrta, nešpricano, ma super. Ovaj podatak ne znam. Ono kaj sam napisala je iz tablice nutritivnih vrijednosti, ali nije pisalo da li mora biti taj čas ubrana. Pretpostavljam da je isto kao i sa drugom hranom - ne gube nutritivne vrijednosti dok ih ne smrzneš.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koliko se sjećsam nešto se o toj friškosti pisalo na forumu, vrijedi za blitvu i špinat. Ako je točno.

Elin, jel ta tablica postoji negdje na net-u?? Živa sam se potrgala tražeći to jer mi mišica ništa ne jede pa izmišljam svašta da joj prehrana (koliko toliko) u ono sitno pojedenog bude uravnotežena. :/

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Blitvu sam uvela oko 5 mj, kod jedne i druge. Špinat oko 9 mj.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

koliko se sjećsam nešto se o toj friškosti pisalo na forumu, vrijedi za blitvu i špinat. Ako je točno.

Elin, jel ta tablica postoji negdje na net-u?? Živa sam se potrgala tražeći to jer mi mišica ništa ne jede pa izmišljam svašta da joj prehrana (koliko toliko) u ono sitno pojedenog bude uravnotežena. :/
    nisam našla na netu, nego vidjela u časopisu Doktor u kući i kupila, siječanjski broj 2008. Ajde, bum pokušala doći do skenera i nekoga tko je voljan to skenirati, pa ti pošaljem na pp ako bude moguće.
    Ne znam koliko je mala stara, mogu ti malo pogledati po toj tablici pa reći koje su ti namjernice super bogate tvarima, ali moraš računati na to da neke imaju puno ovoga, ali su siromašne nečim drugim, tako da ti kombinacija ne gine.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    ja sam uvela sa 12 mjeseci i jedva čekala - blitva je kraljica povrća, niti jedno povrće nema tako dobar sastav (kelj je blizu). Bogata željezom, od sveg povrća najbogatija 5,4 mg 200g blitve, izrazito bogata vitaminom A, B2, a ima dosta vitamina B1 i C, a nećeš vjerovati i kalcija skoro kao punomasno kravlje mlijeko. Sve u svemu zakon.
    elin, ti koja imaš blitvu kojoj od branja do lonca treba 10 minuta, mogla si i ranije.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nisam našla na netu, nego vidjela u časopisu Doktor u kući i kupila, siječanjski broj 2008. Ajde, bum pokušala doći do skenera i nekoga tko je voljan to skenirati, pa ti pošaljem na pp ako bude moguće.
    Ne znam koliko je mala stara, mogu ti malo pogledati po toj tablici pa reći koje su ti namjernice super bogate tvarima, ali moraš računati na to da neke imaju puno ovoga, ali su siromašne nečim drugim, tako da ti kombinacija ne gine.
    Mišica ima 14 mjeseci, dakle može skoro sve. Problem je što ona NEĆE. pa ja kuham po cijele dane da bih sve bacila. Ali eto- nešto bar proba pa nešto valjda ipak i ostane u njoj.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

čuj, moja jede blitvu, ovak joj radim: skuham blitvu (normalno kak se i kuha sa krumpirom). Izvadim je i smutim štapnim mikserom zajedno sa krumprirom, dodam čisto malo češnjaka. Onda stavim u tećicu malo maslinova ulja, na to stavim zmiksanu blitvu i krumpir i dodam punomasno kravlje mlijeko. Kuham na laganoj vatri jedno cca 5 minuta, dodam čisto malo soli. I jede. U principu, napravim isto kao i špirnat. Znam unutra dodati i malo kravljeg sira i vrhnja, to joj je jako fino. Probaj.
    Da, ako misliš stavljati kravljeg sira i vrhnja nemoj soliti jer je kravlji sir slan.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

elin, elin...
    ti zakomplicirala (a ja bih rekla, i upropastila) i najjednostavnije jelo

prokuhaš blitvu samo nekoliko minuta, nasjeckaš i eto ti obroka. ako baš moraš, stavi i malo krumpira.
    (dodavanjam mlijeka se samo uništava iskoristivost željeza. dakle, blitva, špinat... i ostale lisnate zeljaste biljke ne idu s mlijekom).

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma dajem ja njoj i ovako kako si ti napisala apri, tak i ja klopam blitvu, samo je moja mala mali nejedač, pa mi na ovaj drugi način bolje pojede. A i to je kako koji dan, jučer nije htjela niti za boga. Prvo sam joj dala onak kak sam napravila meni: dakle skuham s krumpriom, češnjak i maslinovo ulje - dadem ja njoj (obično hoće kada je sa mog tanjura) niti da bi. Onda joj napravim onak kao špinat - ajde to je malo pojela. Onda je krenulo, neće pa neće, pa dodaji igračke, pa dodaji kutijice, pa dodaji štipalice i ostali priručni pribor-pojede opet malo. Onda sam joj dodala žličicu i nek sam jeda, a ja sam je hranila na drugu žličicu. Kaj da velim, bilo je blitve po kosi, u ušima, po rukama, ma svugdje - nakon toga sam je morala prati , ali pojela je. I molića sam joj unutra utrpala, onako usput.
    Čuj, kad je dijete nejedač onda si sretan da bilo kaj pojede. Nisam niti ja baš sretna kaj moram izmišljati recepte. Najrađe bi joj napravila blitvu onak kao sebi i super, ali kaj kad neće - pojede valjda 1g. na taj način i to uglavnom zato kaj joj dam sa svog tanjura, to joj je super zanimljivo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    elin, elin...
    ti zakomplicirala (a ja bih rekla, i upropastila) i najjednostavnije jelo

prokuhaš blitvu samo nekoliko minuta, nasjeckaš i eto ti obroka. ako baš moraš, stavi i malo krumpira.
    (dodavanjam mlijeka se samo uništava iskoristivost željeza. dakle, blitva, špinat... i ostale lisnate zeljaste biljke ne idu s mlijekom).
    Kak možeš skuhati špinat bez mlijeka, pa to ništ ne valja. To me podsjeća na onaj iz studentske menze. Ja Pauli špinat skuham i pomiješam s izdojenim mlijekom, a blitvu skuham i izmiješam s kuhanim krumpirom i malo mlijeka. Špinat s mlijekom je najfinije (i meni i njoj) od sve hrane koju jede.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

u principu ti je puno bolje malo skuhati, staviti ulja da se zadrže vitamini, začiniti češnjakom i jesti.
    Na način na koji ja radim maloj blitvu (voljela bi da je drugačije, da hoće jesti kao što je jedem ja) fakat od kuhanja ubiješ boga u povrću. Ovo da mlijeko uništava iskoristivost željeza priznajem da nisam nikad čula. Čula sam za šećer, ali za mlijeko ne.
    Ako možeš jesti blitvu onak kak je apri napisala to ti je super, ja je jedino tako i jedem, ali špinat ne mogu tako, ne znam zašto ali to mi je brrr, valjda se nisam naučila. A ako ti mala hoće tako jesti blitvu :D :D Moja neće i možeš se fučkati jer kad ona kaže ne i zatvori usta, ma ne bi niti komarac prošao. Ali je svejedno u početku prevarim i podvalim joj malo moje, pojede možda 1 ili 2 griza uz kruh, ali ostalo nema šanse.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo je uveli dosta rano, ne sjećam se više kad. G nije podnosila špinat, svaki put ga je povratila. Pa smo onda uveli blitvu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mlieko i željezo se ne podnose.
    željezo treba u kombinaciju s vitaminom c, tek tako se može apsorbirati.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mlieko i željezo se ne podnose.
    željezo treba u kombinaciju s vitaminom c, tek tako se može apsorbirati.
    ovo sa vitaminom c i željezom znam, ali nisam znala ovo sa mlijekom. Oh, well live and learn.

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Špinat se priprema s mlijekom zbog oksalne kiseline, ima nešto malo o tome ovdje: http://www.coolinarika.com/namirnica/spinat
    Rodine tablice se štreberski držim, pa nisam mislila blitvu uvest do 12 mjeseci, a imamo svoju iz vrta, a kažete da takva može i ranije, pa ćemo ju probat!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Šta je ovo, tema je tu već tjedan dana a nijedna forumašica (praaava Roda) nije napisala da dijete do srednje škole ne treba ništa osim majčinog mlijeka... :/

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mene ovakve debate o svakoj pojedinoj namirnici vise izluduju! svako zeli najbolje svom djetetu i ja kuham i pripremam tri obroka mojoj curici i ostalo dojim ali kad na kraju covjek uzme jabuku u ruke i ne vidi jabuku nego mu tisucu pitanja prostruji kroz glavu (da li je spricana, da li je tlo gnojeno, da li je brana ujutro ili navecer?!?!), i tako za svaku ama bas svaku namirnicu onda tu vec nesto ne stima. nema svatko doma vrt i ne moze svatko ubrati (iskljucivo u vecernjim satima, naravno) svoju svjezu nespricanu blitvu koja je rasla na nesvjezegnojenomtlu!
    i sta bi ja onda trebala?
    kupiti blitvu na trznici i riskirati zivot svog djeteta, kupiti smrznutu ali bezivotnu blitvu ili uopce ne dati blitvu?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj PUJA8 prvotno napisa
    mene ovakve debate o svakoj pojedinoj namirnici vise izluduju! svako zeli najbolje svom djetetu i ja kuham i pripremam tri obroka mojoj curici i ostalo dojim ali kad na kraju covjek uzme jabuku u ruke i ne vidi jabuku nego mu tisucu pitanja prostruji kroz glavu (da li je spricana, da li je tlo gnojeno, da li je brana ujutro ili navecer?!?!), i tako za svaku ama bas svaku namirnicu onda tu vec nesto ne stima. nema svatko doma vrt i ne moze svatko ubrati (iskljucivo u vecernjim satima, naravno) svoju svjezu nespricanu blitvu koja je rasla na nesvjezegnojenomtlu!
    i sta bi ja onda trebala?
    kupiti blitvu na trznici i riskirati zivot svog djeteta, kupiti smrznutu ali bezivotnu blitvu ili uopce ne dati blitvu?
    nemoj ove rasprave tak ozbiljno uzimati. Ja sam ti, npr., za to da dijete proba i ne opterećujem se previše da li je špricano i sl. - znam da je i kaj sad, dijete se mora naučiti živjeti na ovom svijetu koji je takav kakav jest (zagađen), ali se s druge strane isto trudim da joj kuham, da se hranimo balansirano i zdravo (što ne znači da joj nisam dala da malo lizne čokoladice ). A kad uhvatim voće i provrće iz mamina i svekijeva vrta :D Super je rekla jedna cura ovdje na forumu: "Dijete nije bonsai", toga se držim.
    Moover, ne zahebavaj

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jedno pitanjce vezano za blitvu!

da li se može kako spremiti u zamrzivač?
    naime, otac moj ima blitve za bacit i jednom tjedno mi donese puuuuno blitve tako da i meni i ćupi već na uši izlazi pa me zanima može li se kako uskladištiti?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

elin, e tocno tako i ja. dobro sam se pripremila za nadohranu koju smo poceli s 6 mjeseci i nasiroko sam studirala kako, sta i zasto ali sam onda skuzila da malo pretjerujem. i tako sam na kraju izvukla iz svega ono sto sam mislila da je najbolje i toga se drzim. kuham tri obroka dnevno i dojim ali isto tako joj dam gotovu kasicu ako smo duze vani. jednom sam htjela vidjeti sta kazu za jogurt i na kraju sam tri sata proucavala jogurtne kulture, proces pasteriziranja, recepte za kucnu proizvodnju jogurta i na kraju odlucila da je dosta. trudim se sto zdravije ali se necu opterecivati!! ha!!!!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj PUJA8 prvotno napisa
    elin, e tocno tako i ja. dobro sam se pripremila za nadohranu koju smo poceli s 6 mjeseci i nasiroko sam studirala kako, sta i zasto ali sam onda skuzila da malo pretjerujem. i tako sam na kraju izvukla iz svega ono sto sam mislila da je najbolje i toga se drzim. kuham tri obroka dnevno i dojim ali isto tako joj dam gotovu kasicu ako smo duze vani. jednom sam htjela vidjeti sta kazu za jogurt i na kraju sam tri sata proucavala jogurtne kulture, proces pasteriziranja, recepte za kucnu proizvodnju jogurta i na kraju odlucila da je dosta. trudim se sto zdravije ali se necu opterecivati!! ha!!!!
    ma da, ja se držim domaće kuhinje. Meni je najbolja i super mi paše, a vjerujem da je onda i za moje dijete najbolja. Držim se onoga: malo soli (čak probam da prođe bez soli, neke namjernice mogu npr. jaje) i malo šećera, a ostalo :D Dajem joj jogurt bez problema, za večeru, svaku večer. Davala sam joj i gotove kašice (to je bilo dok nije bilo još svježeg voća i povrća - čitaj zima), a sad ne jer bi mi bilo žao kraj sveg svježeg voća i povrća i to još iz vrta od moje mame i svekrve. Iako, ako idemo negdje kupim gotovu kašicu i dam joj. Sve u svemu trudim se skuhati joj, nabavljam svježe namjernice, a slatkiše i grickalice u najmanjim mogućim količinama jer znam na svom primjeru koliko se čovjek na njih može navući, ali s druge strane ne namjeravam od toga napraviti zabranjeno voće, pa da mi dijete bude kao mala od frendice - došli na dječji rođendan, a mala od 3 godine smazala čitavu čokoladu od 100g, a znam da joj frendica ne da. Svi smo ostali :shock: i dok su drugi komentirali gdje joj stane ja otišla po nju da joj kažem da dijete trpa u sebe čoksu kao da je sudnji dan.

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jedno pitanjce vezano za blitvu!

da li se može kako spremiti u zamrzivač?
    blitvu očisti, operi, blanširaj (prokuhaj par minuta u proključaloj vodi, izvadi i odmah preli hladnom vodom), ohladi i spremi u zamrzivač (možeš ju izmiksati prije, ako ćeš ju kasnije pripremati na umak kao špinat)

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

sad mi nije jasno;
    po novoj tablici pise da blitva i spinat idu od 12 mjeseca, apricot kaze moze i ranije? kad ranije? po tablici iz 2004 godine ste pisali da moze odmah s 6 mjeseci? evo tu:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...6ecb37ed9e7091

sad mi nist nije jasno? kad moze spinat i blitva?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo blitvu već probali a sad ćemo 7mj. Mljackao je i otvarao usta više nego kod mrkve ili jabuke. I sljedeći dan smo imali prekrasnu zeleno šatiranu kakicu .

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    sad mi nije jasno;
    po novoj tablici pise da blitva i spinat idu od 12 mjeseca, apricot kaze moze i ranije? kad ranije? po tablici iz 2004 godine ste pisali da moze odmah s 6 mjeseci? evo tu:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...6ecb37ed9e7091

sad mi nist nije jasno? kad moze spinat i blitva?
    Nova tablica se, kao što piše u prvom postu, temelji na novim saznanjima.
    Ja recimo, nisam znala ovo za blitvu- da treba proći što manje vremena od branja do pripreme. Mislim da je apricot na to mislila kad je rekla elin da je mogla dati ranije- ako ima svoju blitvu i od vrta do lonca prođe 10 minuta.

Što se događa kad ja kupim danas na placu i kuham sutradan, bolje će ti netko drugi objasniti. :/

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Mislim da je apricot na to mislila kad je rekla elin da je mogla dati ranije- ako ima svoju blitvu i od vrta do lonca prođe 10 minuta.
    ja mislim da je mislila na koji mjesec ranije..ne znam koliko bi to trebalo proci minuta od branja, to mi malo zvuci smijesno.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa da, koji mjesec ranije.
    Nespretno sam se izrazila

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Mislim da je apricot na to mislila kad je rekla elin da je mogla dati ranije- ako ima svoju blitvu i od vrta do lonca prođe 10 minuta.
    ja mislim da je mislila na koji mjesec ranije..ne znam koliko bi to trebalo proci minuta od branja, to mi malo zvuci smijesno.
    pa eto, literatura kaže da se treba termički obraditi unutar dva sata od branja.
    tko od nas si to može priuštiti?
    ok, elin može. i zato je ona mogla uvesti blitvu i ranije.

po milijunti put ponavljamo da tablice nisu Sveto pismo, to je samo sublimacija pročitanoga/naučenoga... Zbroj nekih preporuka i (recimo) relevantnih informacija.
    a svatko od nas će napraviti kako mu paše.

eto, moj sinak je jučer napunio 6 mjeseci.
    nisam započela s dohranom. ne da mi se.
    a kad krenem, započet ću prosom, jabukom, palentom i kruškom...
    pa polako...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa eto, literatura kaže da se treba termički obraditi unutar dva sata od branja.
    Koja literatura? Ja ovo stvarno nigdje nisam uspjela pronaći :?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

džizuz cure, sve ste zakomplicirane. Ali poznato mi je to, tak sam i ja plakala i bila zbunjena kad sam uvodila dohranu, pa sam se čak i obrecnula na jednu curu koja je osoblje foruma jer sam mislila da mi mala neće jesti jer sam dohranu prekasno uvela (počela sa 6 mjeseci). Međutim, mala sama od sebe počela jesti i ja sam se opustila i skužila ovo:
    nije potrebno toliko filozofirati oko dohrane, ona treba biti zabava. Jer meni je sad zabavno kad ona otkriva nove okuse. I ono kaj apricot veli isto - pa nije ta tablica sveto pismo, ali opet nekih pravila se treba držati. Što se mene tiče, nakon onog prvotnog uzrujavanja, kad sam se malo smirila, uopće se nisam žurila sa novim namjernicama u dohrani. Negdje sam pročitala da dijete ima čitav život za otkrivanje novih namjernica i okusa i toga se držim. Po tablici koju ja imam blitva ide prije 12 mjeseca (nisam sad sigurna kad točno, ali prije) međutim ja sam je nenamjerno uvela kad je mala imala 12 mjeseci jer sam čekala maminu iz vrta (mislim kad sam došla mami na more).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Negdje sam pročitala da dijete ima čitav život za otkrivanje novih namjernica i okusa i toga se držim.
    To je ono što stalno govorimo: ne treba žuriti, sve stignemo!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Koja literatura? Ja ovo stvarno nigdje nisam uspjela pronaći :?
    A ja stalno nalijećem!
    Evo, zadnje u Istini o hrani, Jill Fullerton Smith

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ja , jer imam u svom vrtu.

po milijunti put ponavljamo da tablice nisu Sveto pismo, to je samo sublimacija pročitanoga/naučenoga... Zbroj nekih preporuka i (recimo) relevantnih informacija.
    a svatko od nas će napraviti kako mu paše.
    ma znam, ali zasto se ne bih drzala te tablice, ako mi je to jedina tablica koju imam i u kojoj vjerujem.

a kad krenem, započet ću prosom, jabukom, palentom i kruškom...
    pa polako...
    tako sam i ja pocela s jabukom, kruskom, prosom. bas isto.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

jos nesto, joj kako kompliciram
    da li to znaci da se blitva moze uvesti ranije (koji mjesec ranije) samo zato jer svjeze ubrana nije potencijalno opasna za razvoj alergije?!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

može

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jos nesto, joj kako kompliciram
    da li to znaci da se blitva moze uvesti ranije (koji mjesec ranije) samo zato jer svjeze ubrana nije potencijalno opasna za razvoj alergije?!
    nije opasna za razvoj alergije na što?
    pa stalno se govori o toksičnosti (dušična kiselina :? )

inače, koliko ja nešto znam o tome, to sve što se ovdje piše za špinat i blitvu zapravo vrijedi samo za špinat koji je teži, odnosno željezo u njemu je u obliku koji je manje primjeren djeci. osim toga se repovi špinata uvijek skidaju i koriste samo listovi (opet zbog toksičnosti), dok se blitvini repovi normalno koriste.

pa sad :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme koja saga o blitvi
    i mi je imamo ekoloski uzgojenu i ubrano doma kod mojih ili nam sveki donese isto svjeze ubranu
    i iskreno uopce ne razmisljam o blitvi, mi ju jednostavno pojedemo jer nam dodje pod ruku
    a, jako je finaaa i naravno ne jedemoo ju s mlijecnim proizvodima

a, recite mi nesto o cikli?
    mislim, jedete li domacu ciklu vi i djeca?

Gregor je bas prije koji dan navrsio 6mj. i definitivno jos nije vrijeme za dohrnau, probali i nije islo, pa cemo ponovno za koji dan!
    Proso i prosene pahuljice su zakon !!

I batati su mi super

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mel prvotno napisa
    ajme koja saga o blitvi ........
    I batati su mi super
    kako pripremas te batate?
    pozdrav od mame, od isto jednog Gregora

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mel prvotno napisa
    a, recite mi nesto o cikli?
    mislim, jedete li domacu ciklu vi i djeca?
    joj da i ja imam domaću ciklu, ali ju je sveki skiselila - znate onako u staklenci. Da li to smije dijete od 16 mjeseci. Napominjem, nije staklenka iz dućana tak da nema nikakvih konzervansa u cikli.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako nije preslano, ja bih dala.
    a možeš malo i isprati.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nije preslano, samo je kiselo. Vidiš, fakat bi mogla malo ispravti vodom i zbog kiselosti. Međutim, pitam zato kaj se ta zimnica radi sa alkoholnim octom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne bih rekla da bi im to škodilo

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne bih rekla da bi im to škodilo
    :D :D sutra je na repertoaru malo cike, da vidim kako će reagirati. Baš me zanima, meni je to inače jako fino.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •