Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 66 od 66

Tema: blitva

  1. #51
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    cike ili cikle? :D

  2. #52
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Citiraj elin prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    ne bih rekla da bi im to škodilo
    :D :D sutra je na repertoaru malo cike, da vidim kako će reagirati. Baš me zanima, meni je to inače jako fino.


    ili cikle?

  3. #53
    elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    2,282

    Početno

    cikla. Javim kako je prošlo, nadam se da ovaj put ne gutam niti jedan suglasnik. 8)

  4. #54
    elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    2,282

    Početno

    jele smo ciklu - ništa revolucionarno, ali o.k. za prvi pokušaj. Moja je takva: malo po malo, dok ne zavoli neki okus. U svakom slučaju ja sva happy :D :D

  5. #55
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Podižem ovaj topic. Prekjučer smo probali blitvicu, domaću, maminu iz vrta. Sa malo krumpirića. Jako je lijepo papao međutim popodne je to sve povratio, takoreći neprobavljeno. Gledam one tablice di piše da blitva ide sa 12 mj nasuprot ovih gdje kažu da može i sa 6 - 7, domaća, netretirana nečim i mislim se, je li bolje pričekati?

  6. #56
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa sad malo pričekaš pa opet probaš.
    možda je i za krumpir prerano? tek ste započeli s dohranom.

    pogotovo ako kažeš da je izbacio neprobavljeno.

  7. #57
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Započeli smo sa 5 ipo mjeseci, tako da mjesec dana već papamo. A krumpirića je bilo mrvicu. Ništa pričekat ću neko vrijeme

  8. #58

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3

    Početno

    pretrazivala sam forum, ali nisam nasla odgovor na ovu dilemu, ako ste vec pisali o tome, preusmjerite me

    dobila sam svjeze ubranu neprskanu blitvu i blanisrala je u roku od 2 sata te zamrzla. sad me zanima mogu li to podgrijati na pari (cisto da se odmrzne) i onda dati bebi od 8 mjeseci. na svjeze pripremljenu blitvu je jako fino reagovala, ali se ipak dvojim oko podgrijavanja.

  9. #59
    Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010
    Postovi
    311

    Početno

    Podižem ovu temu jer i mene zanima odgovor na pitanje iz prethodnog posta. Dakle kako odlediti i pripremiti zamrznutu blanširanu blitvu?

  10. #60

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    evo nešto:
    • Blitva – povrće koje sadrži puno vitamina C i karotina (provitamin A) te obilje mineralnih soli. Najčešće se koristi kuhana, kao dodatak krumpiru, uz jela od ribe, ali se također može priprimiti slično kao i špinat, na gusto. Zamrzavanje: Odijeliti listove i dobro ih oprati. Blanširati ih 2-3 min, ohladiti i pospremiti u vrećice. Nije ih potrebno odmrzavati, samo ih skuhajte do kraja. Rok trajanja: 10-12 mjeseci.

  11. #61
    Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010
    Postovi
    311

    Početno

    Super, hvala!

  12. #62
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    evo, našla sam pravu temu...

    dakle, mora li blitva biti pripremljena u roku od 2h od branja?
    imamo domaću, nešpricanu, al ne mogu baš svaki dan do nje (problem transporta)
    smije li se ubrati danas pa dati sutra i prekosutra?
    ili uvijek mora biti u roku od 2 sata? u tom slučaju nam otpada i za današnji ručak...
    sveki ubrala jutros, a to bi nam bila nova namirnica pa moramo jesti par dana za redom...

    pomagajte, biliži nam se ručak pa da znamo ostajemo li pri starim namirnicama ili možemo uvoditi i ovu...

  13. #63
    Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010
    Postovi
    311

    Početno

    Ja sam svježu blitvu blanširala i zaledila u malim porcijama i svaki dan jednu porciju ubacila u vrelu vodu i skuhala do kraja.

  14. #64
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Citiraj Janis prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam svježu blitvu blanširala i zaledila u malim porcijama i svaki dan jednu porciju ubacila u vrelu vodu i skuhala do kraja.
    i tak je onda ok?
    ja sam do sada blanširala samo mahune... postupak je isti?

  15. #65

    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    39

    Početno

    meni je u tablici s 12 a znam da je u nekima ranije, ja sam dala s 11 jer mi je slučajno baš tad narasla u bašči....

  16. #66
    Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010
    Postovi
    311

    Početno

    Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    i tak je onda ok?
    ja sam do sada blanširala samo mahune... postupak je isti?
    Ja sam stavila svježu blitvu u ključalu vodu 2-3 minute, ohladila i zaledila.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •