Citiraj PUJA8 prvotno napisa
elin, e tocno tako i ja. dobro sam se pripremila za nadohranu koju smo poceli s 6 mjeseci i nasiroko sam studirala kako, sta i zasto ali sam onda skuzila da malo pretjerujem. i tako sam na kraju izvukla iz svega ono sto sam mislila da je najbolje i toga se drzim. kuham tri obroka dnevno i dojim ali isto tako joj dam gotovu kasicu ako smo duze vani. jednom sam htjela vidjeti sta kazu za jogurt i na kraju sam tri sata proucavala jogurtne kulture, proces pasteriziranja, recepte za kucnu proizvodnju jogurta i na kraju odlucila da je dosta. trudim se sto zdravije ali se necu opterecivati!! ha!!!!
ma da, ja se držim domaće kuhinje. Meni je najbolja i super mi paše, a vjerujem da je onda i za moje dijete najbolja. Držim se onoga: malo soli (čak probam da prođe bez soli, neke namjernice mogu npr. jaje) i malo šećera, a ostalo :D Dajem joj jogurt bez problema, za večeru, svaku večer. Davala sam joj i gotove kašice (to je bilo dok nije bilo još svježeg voća i povrća - čitaj zima), a sad ne jer bi mi bilo žao kraj sveg svježeg voća i povrća i to još iz vrta od moje mame i svekrve. Iako, ako idemo negdje kupim gotovu kašicu i dam joj. Sve u svemu trudim se skuhati joj, nabavljam svježe namjernice, a slatkiše i grickalice u najmanjim mogućim količinama jer znam na svom primjeru koliko se čovjek na njih može navući, ali s druge strane ne namjeravam od toga napraviti zabranjeno voće, pa da mi dijete bude kao mala od frendice - došli na dječji rođendan, a mala od 3 godine smazala čitavu čokoladu od 100g, a znam da joj frendica ne da. Svi smo ostali :shock: i dok su drugi komentirali gdje joj stane ja otišla po nju da joj kažem da dijete trpa u sebe čoksu kao da je sudnji dan.