Upravo traje emisija na HTV1 Normalan život, Njega djeteta do 7g o pravima njegovatelja, gosti; Jadranka Kosor, Dorica Nikolić
Upravo traje emisija na HTV1 Normalan život, Njega djeteta do 7g o pravima njegovatelja, gosti; Jadranka Kosor, Dorica Nikolić
Hvala, odmah sam otišla gledati. Kažu da se mijenja zakon i da će mame imati pravo biti na dopustu za njegu do 8. godine života djeteta. Ono što mene zanima je kako bi ja mogla ostvariti to pravo jer moje djete puni 7 godina u 9. mj. ove godine a zakon će stupiti na snagu 1.1.2009.
najbolje da to pitanje postaviš direktno njima ili možda ovdje na podforumu, Njega djeteta nakon 1 godine, ili otvori novu temu..pitaj pravnika ovdje na Rodi
Faith, malo ćemo pričekati njihove odredbe oko tog prijelaznog razdoblja u korištenju ovih prava.faith prvotno napisa
Nekako sam jako sumnjičava da će nama majkama koje nismo iskoristile onaj rodiljni dopust od 6mj do 1g. (po novoj terminologiji: roditeljski dopust) omogućiti da ga koristimo po ovim novim propisima. :/ Nekako mislim (stvarno samo moje mišljenje) da će se ovo odnositi samo na majke koje će ovaj zakon dočekati na rodiljnom dopustu (odnono one koje tek trebaju roditi). Moram priznati da jako priželjkujem da sam u krivu.