-
peta bolest!
pozdrava svima!
nova sam na trudničkom forumu unatoč tome što sam trudna već 14 tjedana ali danas smo posumnjali da naš dvogodišnjak ima "petu bolest" pa sam se brzo sjetila ovog foruma gdje bih mogla možda pitati da li netko zna nešto više o tome. mi smo doznali da je to opasno za trudnice, ali zanima nas koliko, u kojem tromjesečju i sl? možda netko od vas ima iskustva s tim?
hvala
-
-
Moje su obje kćeri prebolile petu bolest dok sam ja bila u drugom tromjesječju.
Ginekologica nije imala blage veze. Trabunjala je nešto o kratkoj inkubaciji kod viroza i slično.
Inkubacija zapravo može biti jako dugačka i djeca su zarazna zapravo prije nego dobiju simptome (osip je baš specifičan).
Nadam se da imaš imunitet jer zapravo sad ne možeš ništa osim nadati se najboljem.
-
nazvala sam odmad doktora /ginekologa/ koji mi je rekao da ne smijem k njima dolaziti lijedeća 2 tjedna jer mogu biti zarazna za ostale.
ne znam kud da krenem.
-
Osoblje foruma
zovi imunoloski, nek ti tamo naprave pretrage
-
http://www.marchofdimes.com/professi...4332_25586.asp
How is fifth disease in a pregnant woman treated?
There is no drug to treat fifth disease. If a pregnant woman becomes infected, her provider monitors the pregnancy carefully for signs of fetal problems. The provider will most likely recommend repeated ultrasound examinations (weekly or every other week) for 8-12 weeks after the mother was infected (4). If ultrasound does not show any problems during this time, no further testing is recommended.
isto nazovi imunoloski.
ali nema lijeka nego ostaje samo nadat se najboljem.
jos ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
do slicnih spoznaja dosla sam i ja nakon jucerasnje panicne telefonijade i prekapanja po internetu. danas sam nekako mirnije i nadam se najboljem, zapravo sigurna sam u sretna ishod
. preostaje mi jos se malo umiriti i nazvati imunološki ili će to biti greška?
puno vam hvala
-
Iva, nadamo se najboljem!
Ja sam bila nemirna dan-dva, ali onda sam odlučila da će sve biti dobro.
-
dobro jutro svima!
bila sam jutros vaditi krv i nalaazi su 2 tjedna!!!!!
nisam mogla vjerovati, pitam se sta će mi onda kad ću onda i sama znati. da sam to znala, razmislila bih da li da upoće vadim krv, hm.
ali, odlučila sam da će sve biti u najboljem redu, tako se i osjećam. :D :D
-
-
Da sve bude OK ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-