Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Prva bolest - temperatura preko 40

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Prva bolest - temperatura preko 40

Sad kada se sve smirilo, i ja gledam na neke stvari drugačije..i još dok čitam postove..ali jučer sam bila van sebe. Leon ima 15mjeseci, cikamo još uvijek i do jučer nije bilo niti b od bolesti. Ma nije mu ni nos curio. U srijedu po noći sam ga popipala i činio mi se vruć . MM je rekao da je on meni uvijek vruć i tako me " umirio ". I vjerovatno i je bio topliji nego inaće, uopće mi nije jasno kako nisam odmah reagirala..ujutro jučer se probudio VRUĆ i imao je 38,5 u guzi. Nisam odmah skidala ali se brzo popelo na 39,5 isto u guzi. Nije plakao niti se ponašao da ga nešto boli. Zvali pedijatricu rekla je lupocet i tuširanja. Sveki i ja smo to sve obavljale ali temp je rasla i rasla...oko 14 sati je došlo preko 40 pod pazduhom, sva sreća bili smo kod ped. jer je rekla da dođemo. Dali mu lupocet i hladne gaze, te skinuli na 39 i poslala nas na zaraznu..vađenje krvi, pregled..urlao je . Dijagnoza bi bila "herpetična " viroza - virusna. Ispravite mi dijagnozu, ali sigurna sam da je tako rekla iako nikada nisam čula. Ima ranice u u stima koje će kaže proći i bez terapije. Ima li sličnih iskustava? Danas cijeli dan nemamo temp, a jučer ju skinuli ibrupofenom.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Prva bolest - temperatura preko 40

Citiraj ncimpric prvotno napisa
    Sad kada se sve smirilo, i ja gledam na neke stvari drugačije..i još dok čitam postove..ali jučer sam bila van sebe. Leon ima 15mjeseci, cikamo još uvijek i do jučer nije bilo niti b od bolesti. Ma nije mu ni nos curio. U srijedu po noći sam ga popipala i činio mi se vruć . MM je rekao da je on meni uvijek vruć i tako me " umirio ". I vjerovatno i je bio topliji nego inaće, uopće mi nije jasno kako nisam odmah reagirala..ujutro jučer se probudio VRUĆ i imao je 38,5 u guzi. Nisam odmah skidala ali se brzo popelo na 39,5 isto u guzi. Nije plakao niti se ponašao da ga nešto boli. Zvali pedijatricu rekla je lupocet i tuširanja. Sveki i ja smo to sve obavljale ali temp je rasla i rasla...oko 14 sati je došlo preko 40 pod pazduhom, sva sreća bili smo kod ped. jer je rekla da dođemo. Dali mu lupocet i hladne gaze, te skinuli na 39 i poslala nas na zaraznu..vađenje krvi, pregled..urlao je . Dijagnoza bi bila "herpetična " viroza - virusna. Ispravite mi dijagnozu, ali sigurna sam da je tako rekla iako nikada nisam čula. Ima ranice u u stima koje će kaže proći i bez terapije. Ima li sličnih iskustava? Danas cijeli dan nemamo temp, a jučer ju skinuli ibrupofenom.
    Nila je prošli tjedan imala svoju prvu temperaturu u životu. Najviše joj se popela na 39.5. Stavila sam joj tu noć Lupocet čepiće u guzu, a slijedeći dan dvije žličice Lupocet sirupa. Noću je bila nepodnošljiva... doktor na hitnoj rekao kako joj je upaljeno uho i da je pod virusom jer je imala i blage proljeve... ...

Dječak blizu nas je imao istu situaciju kao što je vaša i imao je ranice u ustima, doktor uspostavio da su afte... :/

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam kao dijete imala visoku temperaturu i afte po ustima - samo onda nitko nije znao šta je to. na kraju je 10ta pedi koju smo posjetili rekla da je to angina stomatitis - meni su usta već bila puna afti, usne, sve se sljepilo kroz noć, nisam mogla usta otvarat . te vanjske su pucale i izgledale kao varičele. završila sam na mazanju usta i penicilinu, hladna tekuća hrana. nama su samo rekli da se proširilo prema ždrijelu da bi imali velikih problema :shock: . bolest je zarazna, ja sam se zarazila od stranaca koji su se igrali samnom a bili su na mazanju kod zubarice. znam da je mama odvojila moje čaše i pribor,a spavala sam u krevetiću bratovom, a hodala je zamnom i brisala alkoholom da se nebi on zarazio - bio je beba.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pazi da pije puno tekućine
    pretpostavljam da zbog afti ne može jesti, ali je važno da pije
    i orka je sa točno 15 mjeseci imala istu tu dijagnozu, ali smo mi završili tjedan dana na zaraznoj, na infuziji
    nisu nas pustili doma dok nisu vidjeli da je sama počela piti

znači, samo tekućina, tekućina, tekućina...
    i ne brini, brzo će proći

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

sad tek vidim kako izgledam strašno moj post
    brzo je prošlo, a ja sam bila sretna jer su mi dali sladoled a kao bolesna sam .
    apri, jeste mazali s čime te afte??

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja sam kao mala imala to isto. nešto tipa herpes. imala čak i po licu i očima. baš mi je nedavno brat pričao da je bilo to strašno. Moja malena je bila na korak tome, ali evo uspjeli smo se izvuči sa temperturom koja je trajala dan i pol.
    ncimpric probaj sa propolisom da ispire usta , a ima i neki ljubičasti gel (moja rođakinja mi je upravo javila da su se njezino dvoje malaca konačno izvukla danas iz te traume nakon tjedan dana i koristili su te gelove) žao mi je ne znam ime gela. Propitaj se u ljekarni. Pomaže i B vitamin. Ja sam svojoj curki nabavila sirup multi vitamol i to smo konzumuirali. Ne kažem da nam je to pomoglo ali iako je postojala šansa od 110 % da dobimo afne jer smo bili u kontaktu sa bolesnim rođacima a i nakon vađenj akrvi dijagnoza je bila virusna upala grla prošli smo samo sa temperturom.
    Leonu i neka brzo ozdravi, a ti se drži

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    apri, jeste mazali s čime te afte??
    kad još nismo vidjeli da je vrag odnio šalu, mazali smo s onom nekom violetom, onom ljubičastom tkućinom koja mi je ofarbala dijete i pola stana.
    to je bilo prema uputama neke stare liječnice koju sam to veče zvala telefonom.
    u zaraznoj su rekli - ništa. ta violeta davno izašla iz upotrebe i ne znaju zašto se uopće daje.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

joj i mene su mazali time, bila sam sva pofarbana .
    sad valjda daju nekakve kapi a mislim da je i propolis dobar
    stvar je u tome da se treba u startu mazat jer se one šire kako pucaju.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo tu se pisalo o aftama,možda ti bude od pomoći:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=63675

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •