Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Udarac u glavu u parku

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Udarac u glavu u parku

Mislim da spada u ovu grupu.
    Eto danas smo bili u parku kod vrtića i taman smo i mislili ići i Neki mali udari D štapom po glavi iz čista mira. ovako je bilo.
    Ja i moja mama smo sjedile nedaleko od njih mali je imao štap i lupao po šipkama od vrtića, a D ga je gledao dosta je blizu stajao i ovaj ga lupi. JA u prvi čas nisam ni skužila več moja je mama vidjela a i on je počeo plakati.
    Mali je bio otprilike godište kao i D (skoro 3 godine). Lupio ga je po obrazu ispod oka, sva sreča nije u oko. Jer je štap bio dosta debel i bio je špićasti i oštri.
    Sad mu je crveno nadam se da neće imati masnicu. Ne znam sa čim vi tretirate takve udarc (mislim na kakvu kremu koristite) ili ništa.
    E kaj je najgore nakon toga mama od ovog malog je pozvala malog i pokupila se i otišla. U prvi čas sam si mislila a kaj sad, ali sad sam i malo nekak ljuta. Mislim da se ipak mogla doći isprićati i vidjeti kak je D.
    Kaj vi mislite o tome? Odnosno kako vi reagirate kad ste u takvoj situaciji? zanima me i jedna i druga strana dalke kad ste u situaciji te mame i u mojoj situaciji?

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Naravno da bih se ispričala da sam ona, a da sam ti nemam pojma. Ja to uvijek namažem margarinom ako sam u prilici jer onda ne poplavi.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Naravno da bih se ispričala da sam ona, a da sam ti nemam pojma. Ja to uvijek namažem margarinom ako sam u prilici jer onda ne poplavi.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja bih se ispričala. Jučer je moja J (21 mj) malo puknnula neku malu po glavi, dlanom. Stvarno nije jako, ali dijete se rasplakalo, normalno. Ja sam J dovela za ruku do male i rekla joj da je ne tuče, podragala sam djevojčicu po glavi, rekla "ajmo reći djevojčici oprosti", onda ju je i J podragala...

Mislim, bude ti malo bed ali glupo mi je da se samo pokupi. Isto kao što mi je gluo kad netko udari moje dijete pa ga roditelj zato izmlati.

Mislim da im u takvim situacijama treba pokazati da to ponašanje ne odobravamo i kako se ponašati nakon što tako nešto naprave (utješiti drugo dijete, kad su veći ispričati se...)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sad vidim da si pitla i za drugu stranu: da sam blizu pored djece u kritičnoj situaciji , ja bih rekla tom drugom djetetu "NE, nemoj to raditi, ta šiba je opasna" i sl. . Ne bih sad držala neka predavanja, ali na NE kad je moje dijete u pitanju mislim da imam pravo.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Boze kakvih osoba sve ima ...a sta da se radi o njenom djetetu?
    Srecom jos nisam dozivjela ovako nesto pa ni sama ne znam kako bi postupila da je moje dijete dobilo takve udarce.

Ali znam sigurno da se ne bih hladno okrenula i otisla, a da se prije toga ne uvjerim jel udarac ozbiljan ili ne.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Gita je prije nekoliko dana dobila par udaraca od jedne svoje vršnjakinje u parku. Iduć dan je ona odlučila biti ta koja udara. Ja sam joj rekla da to nije lijepo, da to njenu prijateljicu boli, da se mi ne udaramo. U svakoj situaciji kada napravi nešto što mislim da nije u redu zajedno se idemo ispričati, jer ona još ne govori baš dobro.
    Što se tiče krema ne stavljam ništa ako koža nije razderana, ako je i ako se počne crveniti stavim kantarion ako imam ili malo antibiotske masti.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

MA u prvi čas sam stvarno mislila da je moja mama krivo vidjela, ali onda je on počeo jako plakati , a tada je ovaj mali već bio van igrališta i u roku par sekundi su bili u autu i zbrisali. Tako da se u principu ja nisam ni snašla. Ali eto sva sreća u nesreći nije dobio u oko, inaće ne zanm kaj bi.
    Ma nisam ni ja ničim mazala i bolje je danas i ništa se ne žali..
    A ti je bilo onak na brzinu valjda mali ga je opalio i to je to. A jadan D nikad nema sreće uvijek nekaj loše na njega zapadne.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Čekaj, a možda je fakat slučajno.
    Ako je mahao tim štapom, a tvoj sin je bio blizu, .. ma znaš uostalom kako se to može dogoditi.
    Nije da nekog ovdje branim, uvijek svojem govorim da mora paziti (recimo - vrtuljak voli okretati izvana, ali to nekog može ozlijediti isl).

Ja bih se svakako došla ispričati i vidjeti kako je tvoje dijete (iako bi mi ziher bio neugodnjak ali kako drugačije mogu naučiti svoje dijete da se treba ispričati, ali i tvoje recimo, da će ponekad mu se ljudi ispričati za učinjeno).

Moj Patrik je dobio u glavu s ljuljačkom. Skoro smo na hitnoj završili jer isprva nije plakao (a to je loš znak) no bilo je samo od šoka, pa kad se rastulio jedva smo ga smirili. Čvorugu je fural mjesec dana a dan danas zaobilazi "cuice na ljuljačkama"

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dobro, ja bi zapravo uzela g taj štap i prije jer može i sebe i drugog povrijediti.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    dobro, ja bi zapravo uzela g taj štap i prije jer može i sebe i drugog povrijediti.
    pa te dođe tata pitat za zdravlje. Kod nas je jedna mama prigovorila ( stvarno laganim, uljudnim tonom ) nekom klincu da ne udara djecu koja su na toboganu, mali odjurio po tatu, došo tata i "lijepo" pitao mamu za zdravlje, još nešto odgunđo i ostavio malog napasnika na igralištu a on pravac prva birtija ( kao kom nije po volji nek se makne ) :shock: .
    Što se tiče ispričavanja, što vrijedi vuč klinca da se nekom ispriča kad on to ne želi,a u ostalom i ne kuži, bolje da mama dođe do tog djeteta pita ga kako je i podraga. Naš je jedno vrijeme bio tučen, pa je onda on tuko, sad se pomlati samo s frendovima ( al nekak mislim da je to igra a da nama liči na šoru :? ), mi smo prije inzistirali da se ispriča, onda smo skužili da se on ispriča na naše inzistiranje ali da uopće ne kuži zašto, a danas kad pretjera lijepo ide za doma pa bok.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

tajchi, u pravu si za ispričavanje
    I ja tako mislim. JA ih ne silim da se ispričaju, već JA idem djetetu kojem treba isprika i utjeha i, nadam se, tako ih učim primjerom.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja bih svojoj giti uzela štap, a ne tuđem djetetu. Tuđem djetetu bih eventualno rekla da je to opasno.
    Ja vodim g sa sobom da se idemo ispričati, upravo zato što će tako naučiti, ne zato što očekujem da će ona to napraviti.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    ja bih svojoj giti uzela štap, a ne tuđem djetetu. Tuđem djetetu bih eventualno rekla da je to opasno.
    Ja vodim g sa sobom da se idemo ispričati, upravo zato što će tako naučiti, ne zato što očekujem da će ona to napraviti.

ja priznajem da sam nekak digla ruke od toga svega , kad napravi glupost ja provjerim dal je sve ok i podragam i to iskreno više zbog tog djeteta i roditelja dotičnog nego iz nade da bu moj nekaj naučil. Moj u tom trenu već petama daje vjetra i igra se s nečim ili nekim novim. Nekak si mislim da najbolje uči kad mora doma ( onda se sam ode ispričat , al kasno Marko na Kosovo stiže , ide za doma bez obzira pa zna za drugi put- moš mislit )

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

g ide bez problema, i podraga dijete i da pusu bez problema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •