Ja bih rekla da to nisu bile konvulzije.
Nadam se da je L. već ozdravila![]()
Ja bih rekla da to nisu bile konvulzije.
Nadam se da je L. već ozdravila![]()
šaljem vam cure veliku pusu![]()
nadam se da ste ok i da će rezulati biti ok
Leonisa prvo ogromna pusa tebi i tvom anđelu!![]()
Ovo za TM, i moj uvijek misli da pretjerujem, al bolje da sam ja 100 puta u krivu nego da samo jednom napravim propust. Evo ti puno vibrica podrške u vezi toga.
Temperatura - znaš da imamo istu pedicu, ja sam je jednom zamolila da mi opiše kako spuštati turu i na koje sve načine, lijekovima i mehanički.
Nakon toga i med. sestru, pa i na hitnoj u klajćevoj.
Uglavnom, ono što svi isto preporučaju je: paracetamol, ak ne spušta onda ibuprofen, zadnja solucija voltaren.
Kupanje- vodu samo stupanj hladniju od tjelesne temperature i držat dijete minimalno 20 min. u vodi da se postepeno skida temperatura.
Ponavljati kupanje.
Naša pedica preporuča mokru plahtu i preko toga suhi ručnik ili deka, al moja Lea je dobila fraze na to, pa neznam dal djeluje.
Priorix - neznam, al kad je moja primila priorix, nisam doslovno tjedan dana spavala od straha da bi mogla imati reakciju. I naravno, baš onda je oprah imala emisiju o tome kak to cijepivo uzrokuje autizam. Bila sam luda i stalno čitala one upute sa nuspojavama.
Na kraju, držim fige sretnice da je sve iza vas i da se od sad pa nadalje samo kupate, mazite, pazite i uživate u moru.
![]()
je, sve je "po starom", sto se nje tce, ko da nje nista blo.
temp. se nje vise penjala, nakon 24h je vise nje ni bilo.
da nje, vec bi nas spakirala i pravac u zg!
iki, tnx za upute. pedica nam je bas sad na godisnjem tako da sam tapkala u mraku.
bibai, zasto mislis da nisu?
ono sto je mene navelo da posumnjam je sto sam vidjela razliku izmedju toga i treskavise, drhtavice, kad joj je od temp. cijelo tijelo treperilo.
drago mi je da ste dobro![]()
mislim da se drhtavica i konvulzija teško mogu mogu zamijeniti (iz iskustva), to su skroz dvije različite slike...
Molim pitanje?
Gdje mjerite temperaturu u guzi ili pod pazuhom?
Ja sam uvijek mjerila u guzi a danas mi kaze doktorica samo pod miskom da mjerim.
Beba ima 7 mjeseci i cijeli dan temp u guzi 39-39,5 samo sam ibuprofenom snizila skroz, medjutim dolazi nam opet i paracetamol n epomaze bas najbolje i on je prije imao trzavicu konfuziju nznam, samo se poceo tresti i to je trajalo dok ga u deku nisam umotala i navukla temp na 39,4, izgledao j e kao da mu je hladno a nije kolutao ocima niti plavio nista osim plakao i tresao se cijelim tijelom, mada malo cudno se tresao kao da se pokusava izviti....
svejedno je. U guzi bi trebala biti oko 0.5 C viša nego u pazuhu.
Ali ako je pazuh mokar od znoja (i naravno, ako se neispravno postavi), toplomjer može lažno pokazivati nižu temperaturu od stvarne tjelesne. zato je temperatura izmjerena u guzi pouzdanija.
Mi oduvijek mjerimo ispod pazuha, nikad u guzi. Cak ni kod doktora (kad se Petra bila rodila, bila je par dana stara i digla joj se temperatura, sestra je isla mjerit joj u guzi al ju je doktor zaustavio i rekao da se to vise ne radi, politika bolnice u zastiti od neopravdano invazivnih procedura). Ja se slozila (ne bih ni da meni itko mjeri temperaturu u mom rektumu) i sad smo skroz dobro spraksani u najobicnijem mjerenju ispod pazuha. Kod doktora najcesce (ili uvijek?) koriste onaj kaj ide u usta.
leonise, baš mi je drago da je s malom sve dobro prošlo i da me nisu pojeli nakon mog posta. Riname, ovo s Vodicama i Šibenikom i grčem pri odlasku na more mi je dobro poznata stvar. Mi smo prošle godine završili u Šibenskoj bolnici i rekla sam nikad više, bogme sam cijeli ovaj godišnji heklala kak će proć i dal ću morat doktoru i gdje.
slučajno sam naletila naovu temu. za konvulzije sam čula ali nisam zapravo zanala šta su. s 10 mjeseci moj mališan je imao enterokolitis uzrokovan kampilobakterom. imao je ogromnu temperaturu, koja je padala, ali i rasla opet. snižavala sam paracetamolom svako 4 sata.kupala ga i stavljala mlake obloge i krompir. on je bio cijelo vrijeme miran u polusnu i mislila sam da tako mora biti od temperature.sjećam se da je tu jednu besanu noć zavrtao okicama.drugih ovih znakova nije bilo.
jesu li to bile konvulzije???? plačem i pišem...
nama su trajale cca 10tak minuta, izokrenute oči, ritmički trzajevi (grčevi), pjena na usta, ne raegira na ništa, bez svijesti...
najdužih 10 minuta u mom životu. Kad je došla k sebi, već smo bili u bolnici i onda je dušu ispustila od povraćanja.
nakon toga, za par mjeseci, imala je trodnevnu groznicu sa divljaujćom tempicom i u jednom momentu se opustila, zakolutala očima, trznula jednom i odmah došla k sebi tj počela povraćat (nama je to znak da su konvulzije prošle). Ja znam da su to bile neke maaale kratke konvulzije ali dr u bolnici mi je rekao da oni to ne priznaju, da su konvulzije jedino ako izgube svijest...
da ne brinem onda????bio je umrtvljen, ali je sppavao, pa ne znam za gubitke svijesti.ufffffffffff
al da je imao grčeve (ritmičke trzajeve, konvulzije) bi skužila...
da rezimiram-febrilne konvulzije je nemoguće ne skužiti???????????????????
I kod nas su konvulzije izgledale slično kao što je opisala Ineska - trzajevi, tupi pogled, mlohavost, nakratko prestao disati, i na kraju povraćanje. Nije trajalo duže od deset minuta, ali izgledalo je prestrašno, ne volim se ni prisjećati toga.
Mislim da konvulzije ne mogu proći nezapaženo.
Potpis. Veliki D ih je imao četiri puta. Da ih bar koji puta nisam skužila, duže bih živjelaIneska prvotno napisa
![]()
Magdalena je prvi napad imala u trećem mjesecu. doktor u Klajićevoj rekao da je moguće da su konvulzije ( kod svake i najmanje temp. ja na iglama ne spavam i stalno mjerim) za svaki slučaj dao dijazepam klizmu koja mi nažalost dobro došla jučer. imala je temp. oko 37,5 najveću max.5-10 min prije napada. odjednom odsutni pogled,zovem je ne reagira,plitko disanje, lagani trzaji tijela,plave usnice odmah sam dala klizmu i odvela je u klajićevu i sad su je ostavili na pretragama. oba puta nikakva bolest temperatura a krvna slika uredna. rekli su da čekaju da prođe temp pa će na eeg.( rekli su a dalje ćemo vidjeti ) a što nakon toga jel zna netko???
MOj muz ih je imao na 37.5
Maleni ih je imao prosli tjedan. Nije bilo temperature (kaze pedijatrica da mu je mozak reagirao prije nego se mogla izmjerit tjelesna temp i doslo je do konvulzija). Odmah nakon napada imao je 39. Nemoguce ih je ne primjetit, poplavio je, grcio se, okrenuo oci. Grozno. Sad je kuci. Obzirom na anamnezu (svi muski u familiji su ih imali) ima vecu sansu da se ponovi. No nije pravilo i nadam se da nece.
Ovisno o nalazu eeg-a, moguće je da ćete dobiti nekakavu terapiju.nmata22 prvotno napisa
Osim u iznimnim situacijama, poslije ove pretrage bi trebali kući.
Magdalena je između ta dva puta imala virozu i dosta visoku temp. sva sreća nije naglo rasla pa nije došlo do konvulzija,ali sam dežurala s toplomjerom u ruci. Oba puta kad je došlo do konvulzija temperatura je bila takoreći ničim izazvana tj. osim temp. dijete zdravo.Danas smo radili EKG,pregled očiju ,EEG ( bila je budna ima dvije god. i inače nije ni minutu na miru pa je bila umjetnost postići da cijeli pregled bude mirna te se ponekad naravno pomakla, zaplakala ali se nadam da neće trebati ponavljati EEG) i sada čekamo što će reći doktori a to je najgore od svega ČEKANJE.
Evo mi za mjesec dana idemo na kontrolu eeg i ekg(imao je izljev nakon fk). Sve me strah, siroti ne zeli biti miran na eeg. A traje 40min. Prosli put se dokica prijetila da ce mu policija doc ako se ne smiri (da se smiri) Mislim djetetu od 13mjI sad opet k njoj.
![]()
da, margita je jednom nakon prenaglog spuštanja temperature (s 40 na 36) ritmički i intenzivno trzala rukama i nogama nekih 10 minuta, bilo je prestrašno za gledati, ali nije izgubila svijest, dapače cijelo vrijeme je govorila "mama to me boli" i plakalaJa znam da su to bile neke maaale kratke konvulzije ali dr u bolnici mi je rekao da oni to ne priznaju, da su konvulzije jedino ako izgube svijest...
i doktori mi rekli da to nisu febrilne konvulzije i nikom ništa :/
ništa
uvjeravali me da je to bila samo drhtavica od temperature![]()
kasnije sam čula da je to relativno često, da se kod nagle promjene temperature mišići tako trzaju