Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: kontaktne leće pri porodu?!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno kontaktne leće pri porodu?!

Prvo da se pohvalim da je moja ženica jučer rodila jednog divnog malog dečkića. Bio sam cijelo vrijeme na porodu i to je jedno predivno iskustvo!!! :D Više o tome kad supruga i beba izađu iz bolnice.

Dakle već ste mogli skontati da ne piše manal, nego njen muž, pa da se vratim na to što nas muči.

U toj svoj strci zaboravila je izvaditi kontaktne leće (ne znam zašto dotori ne pitaju da li ih nosiš?!), pa je sad u frci da li može imati nekih posljedica s očima zbog toga? Jel ima netko iskustva s tim? Hvala na odgovorima!

Dejan

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

namam pojma ali koristim priliku da

cestitam

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja nosim kontaktne leće i nosila sam ih i na porodu i ništa se nije desilo. sve je u redu. ni mene nisu pitali dali ih imam, a da su me i pitali rekla bi da nemam, nebi ih skidala. i na drugom porodu ih mislim nositi.
    mislim da jedino može doći do problema ako se tiska u glavu za vrijeme poroda zbog pucanja očnih kapilara, ali nisam sigurna.
    usput čestitam na bebici

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ako joj se tijekom poroda nista lose nije desilo zbog leca, nece ni poslije.

enna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pitala sam sestre dal treba skinut leće i rekle su da ne treba, zapisale su na neki papit sa svi podacima da imam leće, rađala s lećama, plakala i brisali mi suze kad sam rodila i nisam se ni sitila da ih imam. Sad ću s drugom bebom isto napomenuti i to je to, inaće nosim meke leće.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam svoje nosila pri porodu i nitko me nije ni pitao za njih. totalno sam zaboravila na njih.
    moze doci do problema ako je zbog komplikacija potreban hitan carski jer se tada lece moraju izvaditi. zato je dobro da doktori znaju da ih imamo.
    bar su tako meni rekli :/

e da, cestitke na bebici!!

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cestitam! :D

meni su na prvom porodu rekli da moram skinuti lece, a na drugom i trecem sam radala s lecama i nije bilo nikakvih posljedica.

mislim da nema razloga za brigu, uzivajte u bebici!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Hvala!

Hvala na čestitkama i na odgovorima!!! Sad ce joj biti lakse kad joj kazem.

Sretni tatica Dejan

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Čestitke!

:D :D :D

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

problem s lecama je taj da ako imas indikacije za visoki ocni tlak mozes imati komplikacija tokom poroda (koliko sam ja skontala)

ako je porod prosao ok, nis ju ne smeta, nis ju ne boli (mislim na oci) nema ocito ni posljedica-
    meni su na prvom rekli da moram imati naocale, ali sad cu pitati da li mogu s lecama jer mi je puuuuuuuuno ugodnije..

i naravno
    cestitam

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

saska7 i ja sam imala naocale na prvom porodu... puno je bolje s lecama
    mene nisu ni pitali ali isto upitaj svog ginekologa smijes li ih nosit pri porodu...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jeej!!!!
    veseli me jako ova vijest!

velka pusa manal a još veća njenom laviću malom

ps-nadam se da si se uspjela adekvatno opustit pred porod

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e da: čestitke i tati. baš sam bezobrazna.
    super da si bio na porodu! time si i ti odradio dio posla

što se leća tiče, mislim da joj ne mogu nauditi.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala svima na čestitkama! Sutra beba i mama izlaze iz bolnice :D :D :D :D Sigurno će mama sve podrobnije opisati kako je bilo na porodu i svima se zahvaliti na čestitkama.

Sretni tata dejan :D :D :D :D :D

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam neko vrijeme nosila leće (polutvrde). Čak mi se znalo dogoditi da sam sa njima zakunjala. Znala sam ih nositi i cijeli dan - niš mi nije bilo, malo oči crvene i peku, ali sutradan sve o.k. Mislim da ne bude imala nikakvih posljedica i dobro da je nosila, ja na porodu bila ko čorava kokoš, niš nisam vidjela, niti pupčanu vrpcu (velika dioptrija, bez naočala, bez leća + astigmatizam).

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

znam da ovdje nije mjesto, ali hvala svima na cestitkama! i hvala na vasim iskustvima s lecama. ja sam ok, ne primjetim nista, al ionako za mjesec dana moram kod oftamologinje, pa cu je pitati, just in case. btw, da ih nisam imala, ne bi mogla fiksirati neku tocku za vrijeme truda, jer ne bi nis' vidjela

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    ja sam neko vrijeme nosila leće (polutvrde). Čak mi se znalo dogoditi da sam sa njima zakunjala. Znala sam ih nositi i cijeli dan - niš mi nije bilo, malo oči crvene i peku, ali sutradan sve o.k. Mislim da ne bude imala nikakvih posljedica i dobro da je nosila, ja na porodu bila ko čorava kokoš, niš nisam vidjela, niti pupčanu vrpcu (velika dioptrija, bez naočala, bez leća + astigmatizam).
    Mogu te pitati zasto nisi imala naocale? Smetale su ti ili ti nisu dali da ih imas?
    Naime, ja takodjer imam vel. dioptriju i inace nosim lece, a na porod sam mislila ici s naocalama, ali ako cu ih morat skinut, isto cu biti ko sismis, sto nikako ne bih voljela.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Palagruža prvotno napisa
    Citiraj elin prvotno napisa
    Mogu te pitati zasto nisi imala naocale? Smetale su ti ili ti nisu dali da ih imas?
    Naime, ja takodjer imam vel. dioptriju i inace nosim lece, a na porod sam mislila ici s naocalama, ali ako cu ih morat skinut, isto cu biti ko sismis, sto nikako ne bih voljela.
    palagruža, da budem iskrena, uopće nemam pojma kaj sam sa njima napravila, a niti gdje sam ih stavila i kako sam ih poslije našla Mislim, ipak, da sam sa naočalama došla u predrađaonu sa trudovima i da nitko nije rekao niti jednu jedinu riječ vezano za to, a kaj je poslije s njima bilo :? samo znam oni nisu tražili da ih skinem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •