Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: koje mlijeko pijete?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno koje mlijeko pijete?

Pozdrav svima!
    Ja sam nova friska trudnica - 7 5/7 tjedana :D . Citam vas vec jako dugo, ali tek sad sam se prijavila.
    Zanima me koje mlijeko pijete u trudnoci? Ja ga obozavam. Prije trudnoce pila sam svaki dan 2,5 dl - 1/2 l mlijeka, onog iz tetrapaka 1%mm, bez kuhanja. Sad kad sam trudna, ne znam bas da li da pijem takvo mlijeko, ili je bolje kuhati, ili kupiti svjeze pa kuhati? Kako vi?

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja osobno pijem obično, postotak mm kako kada - od 1% pa sve do 3,2%. POnekad svježe, a ponekad dugotrajno (više ovo drugo). Ali uglavnom ne tako puno, više jogurta.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: koje mlijeko pijete?

Citiraj marie26 prvotno napisa
    ne znam bas da li da pijem takvo mlijeko, ili je bolje kuhati, ili kupiti svjeze pa kuhati? Kako vi?
    koje je to svjeze mlijeko koje je potrebno kuhati? neko od mljekarica?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako ti godi iz tetrapaka, mislim da nema neke frke da nastaviš istim tempom. Nikad nisam pila puno mlijeka (osim kad sam dojila E., pa sam po preporuci ispijala litre, punomasnog kravljeg, od jedne drage kravice, iskuhanog naravno). Sad ganjam jogurte, i to nemasne, i ne u velikim količinama.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ma ne, mislim ono kao dnevno mlijeko (koje btw traje 10-ak dana). Mislim, da li je bolje prokuhati mlijeko (dnevno, trajno) ili ga piti bez kuhanja? Negdje sam citala opasnost od listerioze i sta ja znam. u biti, sada mi vise pase obican jogurt nego mlijeko, ali ipak tu i tamo mi dodje gust i za salicu hladnog mlijeka iz frizidera.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj marie26 prvotno napisa
    ma ne, mislim ono kao dnevno mlijeko (koje btw traje 10-ak dana). Mislim, da li je bolje prokuhati mlijeko (dnevno, trajno) ili ga piti bez kuhanja? Negdje sam citala opasnost od listerioze i sta ja znam. u biti, sada mi vise pase obican jogurt nego mlijeko, ali ipak tu i tamo mi dodje gust i za salicu hladnog mlijeka iz frizidera.
    Čuj, ja ti pijem trajno mlijeko, ono je čak kratkotrajno sterilizirano, ne treba ga naravno kuhati. Što se tiće listerioze, ona se odnosi na termički neobrađeno mlijeko (dakle ono domaće), ova u dućanima su ti sva ili pasterizirana ili sterilizirana. Tak da nemaš brige koje god budeš pila.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

OK, hvala cure na odgovorima. znaci, nema brige. ma ja malo previse citam svasta, cini mi se, pa si ponekad malo zabrijem, ali uglavnom zbog prehrane. full se trudim cim zdravije se hraniti pa ponekad mozda malo pretjeram.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Još ćeš ti svašata pretjerivat, po raznim aspektima života , al to ti je sve normalno. Uživaj!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam dobila 1 dosta uznemiravajuci mail :shock: o mlijeku i mlijecnim proizvodima i razmisljam dal da ga stavim na forum ali ne bi htjela da netko veli da sirim "paniku" i da me se napadne... :/

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja sam shvatila da nije baš najbolje ispijati kravlje mlijeko u nekim velikim količinama. Ima neki problem u probavljanju laktoze (valjda) i navodno je bolje jesti jogurte, acidofile i takve proizvode. A mislim da nije bitno da li mlijeko kuhaš ili ga piješ direktno iz tetrapaka.

A kažu da ni krava ne pije mlijeko a svejedno ga proizvodi

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Izbjegavam ga koliko mogu jer ne vjerujem u njegovu zdravstvenu ispravnost, pogotovo ovog iz tetrapaka.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja u trudnoci nisam uopce mijenjala prehramene navike i izbor namirnica....nisam razmisljala o tome.

cak su me iskritizrali kako trudna jedem kamenice

ok, u to ne racunak kasniju dijabeticarsku djetu jer sam na njoj bila radi secera a ne zato sto sam trudna.

jedno sto sam izbacila, bile su cigarete i alkohol

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U trudnoći sa K. (vidi avatar) uopšte nisam pila mleko do kraja 7. meseca, pa kad su doc čuli za to svi su bili :shock: . Kako to da trudnica ne pije mleko? A meni se, jednostavno, nije tražilo. Ali sam zato jogurt tamanila u velikim količinama. Ni meni ni K. ništa nije falilo zbog toga.

Evo sad sam opet friško trudna, i jako mi pašu svi mlečni proizvodi, sirevi naročito, (u frižideru uvek mora da bude bar 3 vrste sira ) ali samo mleko nekako opet ne ide. Ne smeta mi, ne gadi mi se, nego opet nemam potrebu za njim.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja ne pijem nikakvo,laktorezistentna sam,ali zato acidofilni jogurt,bar 1/2 litre dnevno,moram popiti.....ili kiselo mleko.Sir,mileram-to se podrazumeva.
    Dosta mi kalcijuma treba-Pika siki,bebica raste,a ja ne bih da ostanem bez zuba

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nikakvo, kalcij crpim uglavnom iz sladoleda
    (Ma dobro, popijem tu i tamo salicu trajnog, polumasnog.)

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa
    Izbjegavam ga koliko mogu jer ne vjerujem u njegovu zdravstvenu ispravnost, pogotovo ovog iz tetrapaka.
    Što podrazumijevaš pod time? Što misliš da nije u redu s mlijekom iz tetrapaka?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •