Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: magneti koji lijece...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno magneti koji lijece...

zna li netko, mozda ima i iskustva, s magnetima koji lijece?

neki dan ustekala ledja mm-a i sasvim slucajno od svog tate donio magnet (zalijepio se na lonac preko kesice ). dida kaze da je magnet dobar kad te bole ledja, ukljeste kriza i slicne stvari...

i "namontira" mm taj magnet na pojas hlaca i - otkljeste mu se ledja :shock:

i nosao on to tako dva-tri dana i jedno jutro kazem ja njemu: daj mi namontiraj to na bretelu od grudnjaka, imam neko ukljestenje pod lijevom lopaticom vec mjesecima, godinama (to od nosanja djece na lijevom boku...) i stavi on to meni, i nosam ja to i nakon nekog vremena (mozda dva-tri-cetiri sata) - mene nista vise ne boli :shock:

mislim, nije mene to nesnosno boljelo, nego me stalno podsjecalo na to da se ne gibam dobro, da dizem terete napravilno, da mi djeca stalno vise na kuku... al je taj "podsjetnik" bio konstantan, 24/7, vec stvarno jako jako dugo...

i, sto je najbolje, to je bilo prije dva dana - a mene i dalje moja lopatica - ne boli :shock: a magnet vise ne nosam!?

dakle, ima li tko iskustva?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nemam, al si idem jednog montirat na leđa, pa se javim sutra.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nemam iskustva, ali niti ga želim imati...nikako mi se ne sviđa pomisao da nosim magnet uz tijelo... :/

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije to magnet onaj s frizidera

to je dida namjenski kupio upravo za takve bolove...

a jedna me susjeda isto obasula hvalospjevima za magnete - te za upale uha, te za pluca, te za ovo-ono-svastanesto.... to su nekakvi magnetici koji se kao pribadace/bedjevi nose na odjeci, ili kao nausnica za probleme "u glavi"

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

HEhehe znam da to nisu magneti s frižidera heheh

Ali svejedno ih ne bih htjela pored sebe...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

litala, ako pomaze, sto se mislis?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ora,zašto? mislim,ako pomaže,zašto ti to ipak ne bi htjela kraj sebe? :?

gdje ima za kupiti tih magneta i po koliko su?ja isto imam problema sa bolovima u vratnoj kralježnici,pod lijevim pazuhom i lijeva ruka mi trne zbog konstantog čuvanja djeteta od 11 kg :shock: i nosanja na lijevom boku :/

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa stajaznam, marta, mozda ima vise stete nego koristi :/

eto, nek ora kaze zasto je ona tako kategoricki protiv?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nakon sto sam razvalila koljeno, hodala sam na fizikalnu terapiju.
    Jedan dio terapije je megnetoterapija. Kad sam prestala sve ostalo (struja i ultrazvuk), nastavila sam s magnetoterapijom.
    To nije taj magnet koji se kupi i prikopca, ali magneti su dokazani u procesu iniciranja zalijecenja.

Evo vise:

http://magnetoterapija.com/
    http://www.vitalnes.hr/magnetoterapija.htm
    http://magneticum.ipo.hr/Za%C5%A1to+magnetoterapija

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

litala, a gdje ste kupili taj magnet?
    Mozda da se pita prodavac, ako nije samo preprodavac
    Meni ne bi smetalo imati magnet neko vrijeme prislonjen uz tijelo, al stalno - tipa ovo sto vidim na linkovima: zaspavanje, sjedenje i sl. - to ne bih.
    Ora, ajd reci zasto si toliko protiv?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja baka otkad nosi magnet na gaćama, ne boli ju kuk. al fakat, a ona je totalni skeptik, ne vjeruje inače u takve điđe.
    a mm-ova mama i tata spavaju na magnetima. nose i magnetne narukvice.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ne vjerujem ni ja bas svakom tko mi usput govori kako je nesto super i ultrasonicno

zato i pitam. a dida je to kupio tko zna kad... :/

idem gledat linkove

i cekam oru da vidim sto ona kaze

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj macek prvotno napisa
    moja baka otkad nosi magnet na gaćama, ne boli ju kuk.

Pa, dobro, ajd nek netko kaze di se ti magneti kupuju :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

MAGNETI se NE SMIJU nositi ako se doji!!!
    Bila sam kod kiroprakticarke i htjela mi je staviti i magnete na leda, medutim, pitala me, kad je vidjela malenu, da li dojim. Nakon potvrdnog odgovora rekla je da dojenje i magnetska terapija ne idu zajedno jer ima los utjecaj na dijete.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nije da se nešto previše kužim u fiziku, ali pomisao da nosim magnet mi je odbojan.

To bi bolje MM objasnio jer smo baš jednom vodili raspravu o magnetima i onim jastucima, podnicama i kaj ti ja znam čemu sve ne.

Znam da ga ne smije koristiti srčani bolesnici... ne preporuča se trudnicama, dojiljama... znači ipak nije tako bajan...

Druga stvar su terapije jer se na njih ide nekoliko puta tjedno i to ne cijelu godinu (naravno osim ako nije uistinu neka gadna ozljeda u pitanju), ali ovako ga doma nositi uz tijelo... ipak sam za ne

To je samo moje mišljenje...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam isto dosta skepticna za tako neke nove neprovjerene metode lijecnja. neke stvari u pocetku pomognu pa kasnije bude koma. :/ ne kazem da bi to moglo bit i sa ovim magnetima al i ja sam na tragu Orinog razmisljanja.

a uz to mi ih je jedna poznanica prodavala i u razgovoru o njima rekla da: prodaje ljudima maglu :/

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Osobno nemam iskustva s djelovanjem magneta, ali nam je zamorčicu iz bolesti za koju veterinari nisu imali rješenja izvukao isključivo magnet. Riječ je bila o reumatoidnom artritisu. Našli smo doktoricu koja radi akupunkturu i magnetoterapiju životinjama. Učinak smo vidjeli nakon sat vremena. 10 tretmana i životinjica nam normalno jede, a bila je na rubu da razmišljamo o zadnjoj varijanti .

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Teta se godinama (15ak godina) liječila od neplodnosti (još osamdesetih). Na kraju se već pomirila s činjenicom da ne može roditi i otišla na neku terapiju magnetnim poljem zbog parodontoze. Nakon toga je ostala trudna. I dan danas je uvjerena da je razlog ta terapija.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa
    ali magneti su dokazani u procesu iniciranja zalijecenja.
    E, ovo je ono što mene :? :? :? ...roditelji su mi probali štošta u životu i sve je to odvraćalo bol, "spremalo" ga u neke datoteke koje su se poslije opet otvarale... da spriječava bol, možda i mogu vjerovati, ali da liječi - teško :/

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    E, ovo je ono što mene :? :? :? ...roditelji su mi probali štošta u životu i sve je to odvraćalo bol, "spremalo" ga u neke datoteke koje su se poslije opet otvarale... da spriječava bol, možda i mogu vjerovati, ali da liječi - teško :/
    Pitanje je zašto su se dotične "datoteke" ponovo i opet otvarale. Kao "alternativac" dugo bih mogla pisati na tu temu, ali takvom postu ovdje nije mjesto. Inicirati proces izliječenja može se na razne načine. Magnetoterapija je samo jedan od njih. Kad proces započne organizam ga sam mora završiti. Često su kod životinja bolji rezultati nego kod ljudi jer one nemaju takvu vrstu razuma koja proces može zaustaviti. Čovjek to može.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Pitanje je zašto su se dotične "datoteke" ponovo i opet otvarale. Kao "alternativac" dugo bih mogla pisati na tu temu, ali takvom postu ovdje nije mjesto. Inicirati proces izliječenja može se na razne načine. Magnetoterapija je samo jedan od njih. Kad proces započne organizam ga sam mora završiti. Često su kod životinja bolji rezultati nego kod ljudi jer one nemaju takvu vrstu razuma koja proces može zaustaviti. Čovjek to može.
    Apsolutno se slažem...moć uma je nenadmoćna... čovjek sam sebe ponovno degradira, životinje posjeduju i dijele s čovjekom samo organske instikte, dok čovjek putem neorganskih na temelju karaktera sam sebe može odvesti u smrt... Zapravo, naš zajednički zaključak bi mogao glasiti da čovjeku možeš dati bilo što, ali ako on ima dovoljno jaku želju za ozdravljanjem - sve će mu pomoći i stimulirati ga na tom putu???!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Zapravo, naš zajednički zaključak bi mogao glasiti da čovjeku možeš dati bilo što, ali ako on ima dovoljno jaku želju za ozdravljanjem - sve će mu pomoći i stimulirati ga na tom putu???!!!!
    Baš tako.
    Nažalost, vrijedi i obrnuto. Upravo se bakćem s jednim slučajem kronične bolesti koja sama po sebi (uz oprez i prirodne lijekove ) ne bi bila veliki problem. No, pacijent sebe doživljava kao bolesnog čovjeka i ono što trenutno radim je promjena upravo tog stanja. Organski dio bolesti uopće ne diram-nema potrebe.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mim,slobodno te pitam čime se baviš? što si po zanimanju?
    meni po znanju djeluješ kao neki doktor,ali onaj pametniji doktor-svaka ti čast (nije taj zaključak izvučeni na temelju samo ove teme )

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj škorpion prvotno napisa
    mim,slobodno te pitam čime se baviš? što si po zanimanju?
    Ah, draga, to kaj sam po zanimanju bi me od ovakvog načina razmišljanja kojeg imam trebalo udaljiti bar 3 svjetlosne godine, a struka bi me se odrekla u roku keks .

Recimo to ovako: lijekove imam u malom prstu i baš zato ih izbjegavam koliko god mogu.
    Ono čime se bavim je Reiki, već 13 godina.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Zapravo, naš zajednički zaključak bi mogao glasiti da čovjeku možeš dati bilo što, ali ako on ima dovoljno jaku želju za ozdravljanjem - sve će mu pomoći i stimulirati ga na tom putu???!!!!
    Baš tako.
    Nažalost, vrijedi i obrnuto. Upravo se bakćem s jednim slučajem kronične bolesti koja sama po sebi (uz oprez i prirodne lijekove ) ne bi bila veliki problem. No, pacijent sebe doživljava kao bolesnog čovjeka i ono što trenutno radim je promjena upravo tog stanja. Organski dio bolesti uopće ne diram-nema potrebe.
    BRAVO!!!

(za reiki ću ostati suzdržanija!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Citiraj macek prvotno napisa
    moja baka otkad nosi magnet na gaćama, ne boli ju kuk.

Pa, dobro, ajd nek netko kaze di se ti magneti kupuju :/

Opet ja: mogu li kupit negdje (i GDJE) neki magnet svekrvi za artrozno koljeno?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja mama nema magnet ali ima neku narukvicu šta ti ja znam od čega i kaže da joj pomaže za kralježnicu pa sad ti znaj (ima operiranu kralježnicu).....

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja imam magnete, 3 kom. Ostavio mi ih tata u nasljeđe.

Izvrsni su, al' su i skupi.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I mene zanima gdje to ima za kupiti i po kojoj cijeni :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •