Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Od kada igre na kompjuterima?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Od kada igre na kompjuterima?

Naime, jučer MM dogovara u Algoritmu kupovinu PC3 i Patrik s njim. No, Patrik se zakačio za Super Maria.

Ja mu još ništa osim fotki i filmića njega kad je bio mali nisam na kompu pokazivala. Jer jednom kad to krene, znamo kako to ide..

A kad je okej, s koliko godina? Kak ste to riješili?
    Ne bih da visi non stop na kompu ali ga ne bih ni zakidala za tako nešto zauvijek.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću samo reći da smatram da je premali.

Njegov vid se još razvija (a znamo da blejanje pa čak i kratkotrajno u komp, šteti...nešto zrači a više šteti. Ne trebaju li možda monitori biti pod određenim kutom kako bi ta šteta bila što manja?), a da ne pričam o "ovisnosti".

Mi Lovri uskraćujemo komp u svakom obliku. Ponekad popustimo pa pogleda neke sličice. Ali igra na kompu, gledanje crtića i sl. - NE.

Iskreno mislim da će se naši klinci nagledati kompa u životu. Ionako su granice "spuštene" pa je informatika uvedena praktički od 1 razreda. Zašto tu granicu spuštati na 2 ili 3 godine?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Novi igra uptoten.com i Bob gradi park od pre nekoliko meseci.
    MM se rodio sa tastaturom na rukama, celo detinjstvo koristio tv umesto monitora (imao zx spectrum), i vid mu me potuno ocuvan.
    LCD ne zraci nista, a novi monitori i karte imaju odlican refresh rate, a mali refresh rate je upravo ono sto je ranije zamaralo oci (i mozak).

Ja sam licno protiv dzojstika i konzola, ali ne i protiv kompjutera.
    U sustini, ja ne bih tek tako dozvolila da se razvijaju gamerske sklonosti u tako maloj dobi.

uptoten.com je drugaciji, to su edukativne igre, vezbe koordinacije, memorije, percepcije..

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi malisu pustimo par minuta svako par dana - ali stvarno pazimo da to bude rijetko, sto je izazov jer nam je racunalo upaljeno kad god smo doma. Nasli smo neke stranice sa online bojanjem, pa je vec naucio misem 'otici' po boju, kliknuti, onda ici na npr. autobus i bojati prozore, vrata... nakon jedne demonstracije. Ali uvijek kad navaljuje prvo nudim neki drugi vid zabave, obicno bojanje, kocke, puzzle, autice, ma bilo sta, jer mi je draze od sjedenja za racunalom. I najcesce i prihvati drugi vid igre.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Koji sam auzmeš slažem se sa sve tri

Prvo, definitivno i ja mislim da je premali, ne da bi shvatio - čak bi mi bila fora da razvije koordinaciju ruka, miš, ekran - ali mislim da to može i kasnije.

Drugo, definitivno ne mislim da su LCD ekrani štetni, a nemamo niš drugo osim toga, dva laptopa i dva lcd tv-a. I sve je relativn o novo, pa mislim da tu ne bi bilo štete. Pogotovo ograničeno na kratko razdoblje.

No, to kratko razdoblje bi mogao biti problem, jer ako je i tu na mamu, kad se jednom zakači, neće mu biti lako se otkačiti

Ono najvažnije, sretna sam jer jako voli biti vani, izuzetno je aktivan, voli fizičku interakciju i obožava sport :D

Dobro da ima nekih dječjih igara - ovo što je spomimnju Summer i Kli Kli, to će nam dobro doći u teške zimske dane

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moj ima pristup kompjuteru pa otkada se rodio
    ali još uvijek ne igra igrice osim edukativne tipa sunčica,garfiel,mala učilica i pogleda crtani
    ima komp kod none(bratov) kojeg ubiti i koristi
    a ima ga i u svojoj sobi jedno pola godine i dosada je na njemu pogledao
    2-3 puta crtani

iako moram priznati da do 3g nije baš gledao ni crtane a kamoli igrao
    igrice

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi još uvijek nemamo takvih problema, ne traži da bi išao na komp.
    Ja znam biti na kompu a on gleda crtić (kak je sada trenutno) i opće ne traži.
    Još mi je neki dan rekao : Ti ne možeš gledati moj crtić ti tamo gledaš nešto na kompijutoru.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    moj ima pristup kompjuteru pa otkada se rodio
    ali još uvijek ne igra igrice osim edukativne tipa sunčica,garfiel,mala učilica i pogleda crtani
    ima komp kod none(bratov) kojeg ubiti i koristi
    a ima ga i u svojoj sobi jedno pola godine i dosada je na njemu pogledao
    2-3 puta crtani

iako moram priznati da do 3g nije baš gledao ni crtane a kamoli igrao
    igrice
    blago tebi. mojemu je na prvom mjestu zabave - park i igra s djecom. i to je super.
    ali, što se tiče kompjutera i PS, stalno moram glumiti policajca. taj bi da ga pustiš valjda cijeli dan buljio u ekran. a ove edukativne igre su mu sve mahom dosadne (iako jako voli rješavati radne listove). i ne samo to, nego gugla ko veliki, tako da i to moram imati stalno na oku.

neki dan dođe on iz parka s prijateljem, da bi se ni igrali malo na kompu. a ja odmah vidim da nešto mutljaju oba dva. i, kažem ja njima - ok, šta ćete igrati? a ovaj drugi dečko pokaže cd s nekom igrom spiderman. a meni sve nešto sumnjivo (ovo može i na onaj topik o laganju), al kažem ja, možda mi se samo čini. i pustim ih u radnu sobu (tu nam je i komp i ps)
    za deset minuta uđem ja unutra, a oni igraju neku igricu - od spidermana ni s. i kažem ja njima da se maknu, da vidim kakva je to igra - kad ono, nešto odvratnije u životu nisam vidjela (zove se postal 2) i u biti radi se o jednom poštaru koji pop***i i počinje ubijati bezrazložno svakog na kojeg naiđe (ima i trudnica!!! :shock: ).

nisam pobornik stava da će igranje takvih igara od sve djece napraviti psihopate (možda od nekih i hoće :/ ), ali čemu dozvola za prodaju takvih igrica? po meni bi takve killer igrice trebale biti zabranjene, kad već postoje bolesni umovi koji ih rade.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ufff cvijeta73 ali di od silnih igrica baš postal pa ta spada u
    najbolesnije igre baš je odvratna

moram priznati da ja volim igrati FPS i RPG ali naravno da nedam
    Anti da on to igra
    ipak ne piše bez razloga na svakoj igri za koju je dob
    i zato iako nije isplativo moja preporuka za djecu isključivo originali

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

M igra sunčicu i uptoten. ne vidim nikakav problem u tome.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I Roko je već neko vrijeme aktivan na kompu.....sesame street games and stories...i moram reći da su dosta prialgođene za mališe...i ne vidim ništa loše u tome....zanimljivo mu je, smiješno, i dosta je naučio...npr. sada zna apsolutno sva slova...uključujući i engleski spelling za skoro sva...dosta riječi na engleskom....položaj slova na tipkovnici (što ne znaju ni neki koji rade u državnoj upravi )
    ne pretjerujemo s tim...npr. 15ak minuta dnevno...

telku uopće skoro da ne gledamo ni mi, pa ni on naravno.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje mišljenje-što kasnije, to bolje.
    Djeci danas daleko više fali igre na zraku, otkrivanja realnih stvari iz okoline(umjesto virtualnih), skakanja, fizičke aktivnosti, a obasuti su raznim intelektualnim podražajima(pa i u vidu komp. igrica).
    Ono što se uči iz edukativnih igrica se isto tako, i još bolje, može naučiti iz realnih situacija.
    Mislim da je danas (u odnosu na recimo našu generaciju i one prije) velika neravnoteža u tome.
    A do igrica će se već dokopati s vremenom (uostalom, dok se ne naviku-ni ne fale im), mislim da im nije dobro od malena stvarati te sjedilačke navike.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •