Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: ESCHERICHIA

dijanaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno ESCHERICHIA

Pozdrav drage trudnice,

Evo i mene malo kod u ove trudničke vode.
    Nakon 3. IVF ostala sam trudna. Imam blizance i sada sam u 8. tjednu.
    Prije dva dana sam se vratila kuci iz bolnice radi hiperstimulacije i mucnina.
    Sada sam doma u lezecem polazaju i laksa 3kg za ovih 10 dana.
    Ne znam više što da jedem, sve mi je fuj od hrane do mirisa šampona i ostalog. Najviše me mući što mi smrdi mokraća i mislim da mi se opet vratila Escherichia koju sam izljecila prije par mjeseci. Koliko je to opasno za moje bebice? Lijepi pozdrav!

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moja kolegica je 4 mjeseca trudna i isto je imala escher...
    koju je lječila jer je dosta opasna u trudnoći.
    Zato pravac doktor

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja samo upadam da ti ČESTITAAAAAM na trudnoći i poželim da sve proteče brzo i glatko

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam imala na početku blizanačke trudnoće ešerihiju. Obavezno ju moraš liječiti. Znači idi odmah izvaditi briseve.

dijanaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala cure na odgovorima.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam imala u prvoj trudnoći išerihiju koja je prešla na malu tokom poroda,pa mi je bebica završila na Rebru.Obavezno nam konroliram mokraću svaka 3 mjeseca.Kupi 100% brusnicu i pij ju tokom cijele trudnoće prevencije radi.Ali obavezno izvadi urinokulturu.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja već par godina stalno vučem upale mjeruha/jednom i bubrega radi te glupe E. Coli. Malo se povuče, pa opet sve ispočetka. Ove godine u prvommjesecu sam radila sve by the book da je se riješim, antibiotici preko mjesec dana. Naravno u 7. mjesecu opet E. coli u mikrobiologiji. Doktor mi je rekao da ćemo probati s kurom vitamina jer mi je očito imuno sustav slab (od posla koji je za popi...) i rezultat kure vitamina je da sam (napokon) ostala trudna, sad sam u komi jer E coli nije otišla, to osjećam po situaciji s mokrenjem.

Ne bih pila antibiotike za vrijeme trudnoće, a i fakat nema teorije da se te bakterije riješim kad je se već par godina ne mogu riješit!!!

Što da radim?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja bih ti ipak savjetovala uzimanje antibiotika. Esherihia nije bezazlena bakterija i treba ju držati pod kontrolom. I ja sam ju imala u trudnoći, cijelu trudnoću sam bila pod antibioticima. I pila sam tablete i čaj od brusnice. Esherihia mi je otišla nakon udarne intravenozne terapije, a do kraja mi je ostao enterokok i otišao prije poroda. Sve u svemu, ja sam bila mirnija kad sam pila antibiotike. Bitno je da se upala ne proširi.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam isto bila na antibioticima, kapsulama brusnice, doderlainu, laktoginu, prenatalu... ma svašta.

Nakon jedne ture antibiotika esherihija je nestala, ali kontroliram se redovito. Tim beštijama nije za vjerovati, stvarno. U trudnoći se poremeti vatginalna flora, zato stalno imamo probleme sa iscjetkom, a bakterijice to beskrajno vole. Nema se tu šta puno misliti, samo od borbe ne treba odustati i esherihiju shvatiti olako. Pa ako trebaju i antibiotici, nije prestrašno. Manja je šteta od antibiotika, nego od neliječene esherihije.
    Čitala sam o korištenju bijelog luka i eteričnih ulja (da, ovdje na rodi ) i da se kod mene stvari nisu popravile, ja bih pokušala, sigurno bi.
    Pa da vidimo tko je tvrdoglaviji, esherihija ili ja

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Maksi, blizanci su ti PRESLATKI!

Idem u ponedjeljak kod tog interniste kod kojeg sam započela "lov" i istrebljenje E coli, samo to sad treba i iskoordinirati s mojim ginekologom. Već vidim, naposjećivat ću se doktora...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj misliteljica prvotno napisa
    Maksi, blizanci su ti PRESLATKI!

Idem u ponedjeljak kod tog interniste kod kojeg sam započela "lov" i istrebljenje E coli, samo to sad treba i iskoordinirati s mojim ginekologom. Već vidim, naposjećivat ću se doktora...
    Hvala! Samo ti liječi tu beštiju. Bitno je da se upala ne proširi i ne ugrozi bebicu.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Maksi, daj mi samo pls napiši što su ti točno intravenozno i od oralnih antibiotika davali, s obzirom da imaš tako lijepe blizance, sigurno nije štetno za bebu pa bi mi dobro došla informacija ) thnx

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Maksi, daj mi samo pls napiši što su ti točno intravenozno i od oralnih antibiotika davali, s obzirom da imaš tako lijepe blizance, sigurno nije štetno za bebu pa bi mi dobro došla informacija ) thnx
    Oni će ti dati terapiju koju ti kao trudnica smiješ piti. Primala sam klavocin 10 dana, od toga 5 dana intravenozno od 1000g. Nakon te terapije mi je otišla esherihija i više ju u trudnoći nisam imala. Osim toga sam primala amoxil, ketocef, novocef, penbritin zbog enterokoka. Uglavnom cijelu sam trudnoću bila na antibioticima. Bitno je ako ne uspiješ izlječiti esherichiju da ju se drži antibioticima pod nadzorom. I kad dođe trenutak poroda da dobiješ antibiotik intravenozno da se ne zarazi bebica.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Opet isto!! Brisevi čisti, MM radio urinokulturu i čista, je meni više od 20 na 5 E coli. Ja ću zbilja poludit. Sutra idem doktoru...ja se zbilja bojim da mi ne daju nešto što šteti djetetu pa samo sam 8 tjedana trudna, jel sigurno ima lijekova koji ne štete u tako ranoj trudnoći?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jel sigurno ima lijekova koji ne štete u tako ranoj trudnoći?
    Nikome nije drago piti lijekove u trudnoći, ali mnoge trudnice nemaju izbora i na kraju rađaju predivne, savršene bebe! Zamisli tek kakvu štetu mogu napraviti beštije koje se nekontrolirano množe i gmižu tamo gdje ih najmanje treba! Sve će biti u redu!

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovdje su mnoge, mnoge cure morale piti lijekove tijekom ranije ili kasnije trudnoće. Neke se skoro pa cijelu trudnoću nisu ni skidale s lijekova - i na kraju rodile predivne, zdrave bebice.

Rizik od takvih lijekova, koji se koriste u trudnoći, mnogo je manji nego od samih napasnika poput echerichie. A ako ti je ista u urinokulturi, potrudi se i prirodnim metodama pomoći svom organizmu - pij puno, puno vode i konzumiraj brusnicu u većoj količini - bilo kao čaj, sušenu, neki preparat s koncentratom - ona je "prirodni" neprijatelj e. coli.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Danas sam bila u klinici kod interniste koji se otišao konzultirati s urologom i niti jedan od lijekova navedenih da je E coli na njih osjetljiva nije netoksičan za dijete, osobito tako rano u trudnoći. Zato su doktori preporučili prirodne čajeve, PUNO vode, negazirana pića.
    Sad sam ljuta na mojeg ginekologa jer mi je preko telefona rekao da odem kod doktorice opće prakse i da će mi ona prepisati antibiotik koji mogu piti. Ja mislim da se to može držati pod kontrolom i bez AB.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Drage forumačice,

Več 2 dana kad idem mokriti (ne svaki put) osječam bolan pritisak dok prvi mlaz ne ode. Trudna sam 10 tjedana i nosim blizance. Zanima me da li mislite da je to nužno djelo neke bakterije ili je možda pritisak nešto uobičajeno? Bojim se da sam nešto pokupila stavljajući utrogestane, isperem ja ruke, al nikad ne možeš sve maknut

Ujutro idem na briseve, al čisto me zanimaju vaša iskustva. Inače mokrača mi je normalna, skoro prozirna jer pijem dosta tekučine, nema nikakvom neugodnom mirisa, i nemam nikakav iscjedak osim regularnog.

Hvala

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Forumačice = Forumašice

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Roza Groza, mislim da je pritisak normalan jer dok maternica ne izadje iz zdjelice (što je kod tebe i mene još slučaj), pritišće mjehur.
    Brisevi ti neće pomoći jer gledaju ima li vaginalno bakterija, a mjehur je drugi par rukava i traži bakteriološki nalaz urina. Spomeni ginekologu pa će te uputiti.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Roza Groza, mislim da je pritisak normalan jer dok maternica ne izadje iz zdjelice (što je kod tebe i mene još slučaj), pritišće mjehur.
    I ja tako mislim.
    Za svaki slučaj možeš napraviti urinokulturu.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Radila urinokulturu prije 2-3 tjedna, sve ok...možda sam pokupila dok stavljam utriće, al cure na blizanci forum kažu da je to skroz normalno pogotovo za blizanačku...ma vidjet ču...malo sam se umirila...tako vam svima Hvala

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Roza, tako je i meni bilo do skoro. Sad je već malo lakše.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ovako, kako je tema E.colli samo bih napomenula nekoliko općih svari vezanih uz tu bakteriju, možda nekome pomognu...
    naime to je bakterija koja može spontano nastati u vagini (a znamo i kako dođe u vaginu) i mokraćnom kanalu, ali isto tako spontano može i nestati.
    Kako pospješiti nestanak?

1) treba piti jako puno tekućine- preporuča se voda i čaj...

čajevi... opće upute:
    biti oprezan jer mogu oštetiti bubrege
    ista vrsta čaja pije se najviše 7 dana
    čajevi se mogu kombinirati
    kod upala, odnosno infekcija, preporučuju se čajevi od jagoda, kadulje, kukuruzne svile, bijelog sljeza, kamilice, kantariona, majčine dušice i lipe
    kod inkontinencije: kantarion kao i prethodno navedeni
    kod retencije: luk, peršun, različak, anis

uvin čaj je već mješavina čajeva i potreban je oprez pri pijenju (piti 7 dana, nakon toga pauza, pa ponoviti)

mokrenje pospješuje i pojačava: breza, lipa, peršun, ruŽmarin, šipak
    svakih 7 dana mijenjati vrstu čajeva, povoljnije za puteve a i promjena je ugodnija za zadovoljenje okusa.

2) NE konzumirati SLatko

bakterije se razmnožavaju tada.
    jesti slatko samo ukoliko je NUŽNO.

3) koristiti tablete koje preporuči doktor

ali to neka bude ona opcija koja je represivna, ako već ne može drugačije, tj. ako se bakterija toliko proširila da je to jedini način da se stanje popravi.

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Draga Dijana ja sam u trudnoći sa svojim blizancima imala E colli,koju sam od samog početka pokušavala izliječit,ali ne nije se dala.Ležala sam dva tjedna u dnevnoj bolnici na Zvijezdi,na intravenoznim antibioticima,iako sam prije pila antibiotike, ništa.Na kraju sam zbog prerano dobiveni trudoVA u 31 tjednu završila u Petrovoj na o očuvanju trudnoće.Tad sam uspjela sačuvat trudnoću do 36 tjedna i to jedva,sve je bila izazvala E.colli savjetujem ti da odmah potražiš savjete kod svog ginekologa pa čak i u bolnicu da odeš gdje misliš rodit,da ti oni daju najbolju terapiju.Ja sam prošla pakao nisam se smjela dići sa kreveta pa čak ni na wc a da negovorim da sam se smjela otić okupat, i nikad nisam ni znala da može takav kaos da izazove.Užasno sam strahovala za svoje bebe ali eto hvala bogu i dr u Petrovoj ja danas imam sina i kćer zdrave ko dren.Neželim te plašit ali bolje na vrijeme držim ti fige.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

s obzirom da mi je na urinokulturi nalaz pokazao E.Coli 10 na 3, doktorica mi nije dala antibiotike nego je rekla puuuuuuuuuuuuno tekućine i čaj koji mi paše, uvin, brusnica ili od preslice. Meni paše brusnica, nekada uvin. Ali puno tekućine nemogu popit ni na silu odmah mi se povraća. Evo nakon tjedan dana neidem tako često na wc, i mislim da je sve ok. Vidjet ćemo na urinokulturi.

U prvoj trudnoći sam imala streptokok popila antibiotike i otišlo.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj @@@ prvotno napisa
    Ovako, kako je tema E.colli samo bih napomenula nekoliko općih svari vezanih uz tu bakteriju, možda nekome pomognu...
    naime to je bakterija koja može spontano nastati u vagini (a znamo i kako dođe u vaginu) i mokraćnom kanalu, ali isto tako spontano može i nestati.
    Kako pospješiti nestanak?

1) treba piti jako puno tekućine- preporuča se voda i čaj...

čajevi... opće upute:
    biti oprezan jer mogu oštetiti bubrege
    ista vrsta čaja pije se najviše 7 dana
    čajevi se mogu kombinirati
    kod upala, odnosno infekcija, preporučuju se čajevi od jagoda, kadulje, kukuruzne svile, bijelog sljeza, kamilice, kantariona, majčine dušice i lipe
    kod inkontinencije: kantarion kao i prethodno navedeni
    kod retencije: luk, peršun, različak, anis

uvin čaj je već mješavina čajeva i potreban je oprez pri pijenju (piti 7 dana, nakon toga pauza, pa ponoviti)

mokrenje pospješuje i pojačava: breza, lipa, peršun, ruŽmarin, šipak
    svakih 7 dana mijenjati vrstu čajeva, povoljnije za puteve a i promjena je ugodnija za zadovoljenje okusa.

2) NE konzumirati SLatko

bakterije se razmnožavaju tada.
    jesti slatko samo ukoliko je NUŽNO.

3) koristiti tablete koje preporuči doktor

ali to neka bude ona opcija koja je represivna, ako već ne može drugačije, tj. ako se bakterija toliko proširila da je to jedini način da se stanje popravi.
    Moram ovo da prokomentarišem:

Većina ovde navedenih čajeva se NE SME piti u trudnoći, jer mogu izazvati kontrakcije materice i spontani pobačaj.

Nekad su ipak sigurniji antibiotici.
    Ja sam uvek najpre za prirodu, ali treba dooobro proučiti šta se od čajeva sme piti, jer su u pitanju velike količine tokom dana, koje nisu bezazlene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •