Drage cure,
da li se jos neko osjeca kao ja?
Skoro 7 godina vodimo borbu s neplodnosti i u posljednje vrijeme, nekih godinu dana, osjecam lagani umor od svega, osjecam nedostatak onoga zara s kojim sam nekada pristupala svemu sto se tice BEBE. Sto je najgore, osjecam i ravnodusnost na stvari koje su me nekada dirale do drzi: trudnice, male bebe, parovi s djecom, Kao da sam s vremenom sagorila/pregorila, pa nemam vise onu snagu, iako i dalje svim svojim bicem zelim postati majka (31 mi je)
:?
Nekako sada ne dozivljavam svoj neuspijeh i tu prazninu (dijete) previse emotivno i bolno kao nekad i kao da su mi i nade sve manje i manje. Sve manje vjerujem u ostvarenje toga sna. Sve mi je vise nedostizan taj cilj.
Silno zelim dijete, ali skupljam posljednju snagu za gurati dalje na planu MPO. Ukoliko ne bude sudeno da u skorije vrijeme dobijemo bebu, odlucni smo da cemo usvojiti, ako Bog da, ALI kada pomislim na svu proceduru oko toga, zapitam se kako da to sve izguram.
Da li je sve ovo posljedica umora ili nauceni nesvjesni odbrambeni stav ili navika na zivot bez djece, ne znam....
Misli su mi malo zbrckane, jer sam svako par minuta prekidana od strane kolega, pa molim da ne donosite zakljucke kako sam prolupala, ili mozda i jesam...ne bi bilo cudno.
Ne bih voljela cuti komentar kako ja dovoljno ne zelim dijete kada se nemam volje boriti za njega.
Jeste logicno da za ono sto silno zelis imas i silnu motivaciju i snagu da to postignes, ali ..............cini mi se da je i ona potrosna, il' su ljudi potrosni....
Ne znam sta je samnom.
Ilustracija za ovo gore je npr. moja sestra i njena trudnoca. Kada je prije 4 godine bila trudna malim misom, ja sam prozivljavala svaki tren njene trudnoce, kao da je moja. Stalno bih pipala joj stomak, gledala koliko je narastao, pitala vrti li se beba, brinula sta jede, citala o trudnoci i bebama i td i td.
Sada je moja seka opet trudna, ali ja ne nalazim snagu za isto to, ne mogu se niti natjerati da brinem o svemu navedenom, pa se pitam sta je samnom. Radujem se drugom misu sto dolazi, znam da cemo se zaljubiti jedno u drugo, kao i sa prvim, ali drugacija sam.... ne prema seki, nego prema samoj sebi.
Interesantno je da me ne doticu slucajevi i price o bebama iz okruzenja (babine, rodendani isl. kod prijatelja), ali me vase price dotaknu itekako, i na MPO i na usvajanju. Hm...ziva sam.
Koja mi je dijagnoza - ne znam!?
Puse svima
![]()