-
TESA-ISCI
Nova sam u ovome svemu pa molim za pomoć. Suprug ima opstrukcijsku azoospermiu, ja sam po dr. Lučingeru ok. Sad vadimo nalaze (krvna grupa, rh faktor i testovi na HIV i hepatitise...). Ako ima netko sa ovakvim iskustvom, molila bih da mi pobliže objasni što me čega. Jedino što znam da treba vremena do samog čina potpomognute oplodnje.
Unaprijed zahvalna. :?
-
Bok Dana M.
mi se isto borimo sa azoospermiom, ali imamo pohranjeno nešto od prije pa biopsiju/punkciju još nismo radili ali smo se raspitivali.
Znam da u Zagrebu to radi privatna Uro klinika i da košta :shock:
Ne znam da li i koja druga klinika to radi.
Mi smo isto preporučeni za ICSI pa sada vadim hormone i briseve.
Sretno
-
Hvala ti na javljanju, Ibili! Suprug je išao na bopsiju testisa u VV i kako piše u nalazu ima u obilnim količinama (valjda je to ok kad je obilno). Ne znam što je dalje poslije ovih pretraga što sam navela, jer koliko mi se čini bit će tu svega još. Meni dr. Lučinger nije imao vremena objašnjavati. Ali prvit put sam bila kod njega pa sam tako prošla. Drugi put ću biti dosadna. Koliko sam ga ruzumjela, sad sam ja naredu (valjda stimulacija, hormoni). Ne znam hoće li surpug još nešto obavljati na VV. Na kakve briseve vi idete? Jel to za klamidiju i ostalo? Nama to doktor nije rekao.
-
-
-
Evo pridružujem se vašim patnjama. Mm ima azoospermiju ali još ne znamo zašto tj. jesu li baš sve lađe potonule ili možda skladište plivača nije posve prazno.
Koliko sam primjetila još nitko nije napisao da je bio na ivf u Rijeci..imate li možda kakvih spoznaja..mislim upoznala sam jednom nekoliko novopečenih mama koje su zanijele u Ri ali tada nisam znala da i mene to čeka pa nisam pitala kako je bilo i je li jednako kvalitetno kao u Zg.. MM ima užasno radno vrijeme i ne može si priuštiti odlaske u Zg pa nemam pojma šta ćemo i od kud početi.
Znate li što se radi ako se ispostavi da nema uopće spermija ni u kakvom obliku..donori??? Čula sam da se u RH to ne radi?
-
Mummy s, ne gledaj sve tako crno.
Prvo trebate vidjeti od kuda je nastala azoospermia, otići kod androloga, urologa, pokušati popraviti spermiogram.
Punkcija ili biopsija je isto jedna od, meni barem, zadnjih opcija...sve ovisi od slučaja do slučaja.
U HR se ne rade postupci sa doniranom spermom, ali vidim sa cure idu u Prag, kod dr Mardešića, mislim da se klinika zove Pronatal.
Samo hrabro,
-
Vratila se sad od dr. Hvala Bogu pa je naša dr. normalna i nije postavljala puno pitanja nego mi dala uptnicu za MM pa ćemo vidjeti šta kaže endokrina o toj usranoj (oprostite na izrazu) azoospermiji. Nadam se da će FSH i LH biti normalne jer onda (tako kaže dr. Kurjak) ima nade da ćemo isisati bar ponekog plivača. Sad idem tražiti naputke kojim vit i ostalim vračarijama moram nafilati MM da nam poboljšam šanse.
I sad si vi zamislite da vam nakon svega još netko krivo pogleda dijete a kamoli šta gore..
-
Dana M.,
koliko sam shvatila čitajući forum, svaki dr. ima svoje pretrage koje traži prije postupka.
Mene je tražio Papu, cervikalne briseve /mislim da je to klamidja,ureoplazma i aero.../,hormone od 2-5 dcc:FSH,LH,E2,PRL,TSH i progesteron 21-22 dc. Tako je kod mene.
Daj mi molim te reci koliko si dugo čekala da dođeš na konzultacije kod dr. L i kada misliš da ćeš u postupak?
Pusti takve prijatelje, koji umjesto da su ti podrška još te i bediraju.
Pretpostavljam kako ti je u malom mjestu, svi sve znaju i pričaju
Ja im više ne bi govorila detalje, nego bi sa smješkom išla dalje.
Imaš tu puno cura koje razmjenjuju informacije i tu su u svakom trenu za pomoć.
-
MM je prvi put bio na VV u travnju o.g. Radili su mu biopsiju testisa u 6 mjesecu. Njegov dr. je napisao u nalazu da se javim kod ginekologa na jesen. Zvala sam dr. L negdje početkom 9 mjeseca i računao mi plodne dane za pregled i tako da sam bila krajem 9 mjeseca. Relativno brzo kako vidim da se dugo čeka. Za ostalo zaista neznam, jer tek smo na početku. E sad što mene još brine. U obitelji mog surpuga ima blago retardiran brat po tetki i od druge tetke unuk sa Dawnovim sindronom. Ima tu još svega od drugih tetaka isto tako nekih bolesti, jedino njegov stric i otac imaju zdravu decu tj. MM i sestra. Koliko sam ja shvatila ove bolesti idu ženskom linijom. Čitajući na ovom forumu doktori nerade potpomognutu oplodnju kod ovakivih slučajeva. Jedino se moram raspitati kod dr da se ispita preko kromozoma.
Ljubim vas sve pa se čujemo!
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma