Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Zvučna izolacija sobe

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zvučna izolacija sobe

Uh, ne znam odakle bih počela...toliko sam ljuta.

Sa susjedima iznad nas vodim rat već, eto...hm....32 godine. U stvari, nastavljam rat koji je započela još moja pokojna mama.
    Ljudi se NEVJEROJATNI. Za njih ne vrijedi kućni red, ne poštuju nikoga i ništa i vječito, ali VJEČITO urlaju jer ih je u stanu 8 + pas + mačka i moraju urlati da bi čuli jedni druge. Uz to, stalno imaju nafrljen radio ili TV i to do daske, naravno.
    O pranju velikog posuđa u kadi (uža specijalnost je ribanje istog u 2 ujutro), hodanja u klompama i ostalim divotama koje nam priređuju susjedi iz pakla, ne želim...

Imam jedno pitanje..u stvari vapaj: znate li za neku dobru zvučnu izolaciju? Postoji li nešto što se može namontirati na stare zidove, a da koliko-toliko smanji buku..barem u sobi gdje mi Tin spava?
    Milion puta su ga probudili...milion puta sam što molila, što urlala da se smire barem od 2 do 5, ali ništa.
    Istina, u ovom stanu smo još samo par mjeseci, ali ja jednostavno više nemrem...
    Pokušavala sam doći do nekoga iz Isovera, ali bezuspješno.
    Lijepo molim, bilo kakav savjet je i više nego dobro došao.
    Hvala puno unaprijed!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

izdrži još tih nekoliko mjeseci
    nema te izolacije koju bi ti sada, naknadno, mogla postaviti, a da bude jača od tuđe nekulture
    ne isplati se ulaziti u troškove ako za nekoliko mjeseci ideš

i, pazi da budući stanar ne pročita, možda odustane od kupnje

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apricot...potpuno se slažem s tobom i MM mi govori to isto

Najgore je to što ih se najviše čuje baš u spavaćoj sobi....

A, razmišljam si i ovako, jedan lik nam je već odustao od kupnje. Slijedeći kad dođe i čuje njih tam gore kak talambasaju...bojim se da će mi i taj zbrisat.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa, kad ti dođe kupac ti reci: znate, susjedi iznad nas danas slave rođendan, pa su nas upozorili kako će biti bučni

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, nažalost ne postoji zvučna izolacija koja bi tu napravila neko čudo
    Sve što se lijepi na zid samo smanjuje refleksiju zvuka unutar prostorije, ali ne pomaže previše kod buke izvana. Inače je boravak u gluhoj komori (i u svakoj previše prigušenoj prostoriji) izuzetno neudoban i to stvarno nikome ne preporučujem.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    pa, kad ti dođe kupac ti reci: znate, susjedi iznad nas danas slave rođendan, pa su nas upozorili kako će biti bučni
    Kak sam ja bedasta..ja se takvog objašnjenja nikad ne bi sjetila. apricot, ti si GENIJALKA!

2Davor...ma ne tražim ja gluhu komoru, ja samo hoću malo mira kad legnemo i kad mi Tin spava popodne.

Tako sam umorna od tih ljudi, ja to vama nemogu opisati...

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

e ak netko mene tako usosi kad budem kupovala stan, .... naljutit cu se! jako!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Darling, uvijek se diskretno raspitaš o susjedstvu i vlasnicima

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

eeeee kate13... ti se bar selis! mi smo prosle godine kupili kucu ne znajuci da lik do nas u tom kucerku u stvari ima stolarsku radionicu. ilegalnu, razumije se. jer ovo je u stvari miran kvart, sve kucice u cvijecu. i on, moron (hoce mi cenzurirati ovu rijec...). molili smo ga da bar od 3 do 5 ne pali cirkular i ostale bucne strojeve, al mos se slikat. ili ga prijaviti... bebe mi stize za koji dan i ocajna sam... sta da vam pricam, danas je subota, evo 3 sata popodne - garant ce sad upaliti koju svoju p***ariju

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    e ak netko mene tako usosi kad budem kupovala stan, .... naljutit cu se! jako!
    x

ah, a ženi ne daju savjet kako doć do frizerke u fušu 8)

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj manal prvotno napisa
    eeeee kate13... ti se bar selis! mi smo prosle godine kupili kucu ne znajuci da lik do nas u tom kucerku u stvari ima stolarsku radionicu. ilegalnu, razumije se. jer ovo je u stvari miran kvart, sve kucice u cvijecu. i on, moron (hoce mi cenzurirati ovu rijec...). molili smo ga da bar od 3 do 5 ne pali cirkular i ostale bucne strojeve, al mos se slikat. ili ga prijaviti... bebe mi stize za koji dan i ocajna sam... sta da vam pricam, danas je subota, evo 3 sata popodne - garant ce sad upaliti koju svoju p***ariju
    Ajoj...znam kako ti je. Sva sreća, Tin spava toliko tvrdo da mu ne smeta ovo urlanje koje slušam odozgora.
    Moja draga susjeda usisava u klompama, a usisavačem toliko grebe po svom podu da ja uopće nemam paučine po plafonu.

Ja još uvijek molim neki savjet...da li bi one ploče od stiropora išta pomogle? Da ih poljepim po plafonu...bilo što.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, jako fer prema buducem vlasniku

A onda za koji mjesec osvane ovdje post nekog forumasa: kupili smo stan u mirnom kvartu, kad smo ga dosli pogledati rekli su nam vlasnici da to susjedi slave rođendan. A sada se ispostavilo da su susjedi strasno bucni. Djeca mi ne mogu spavati cijelu noc itd.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa zato sam i napisala da se uvijek diskretno raspita (p)o susjedstvu i nema šanse da ti netko proda m... pod bubrege, tj bučan stan pod miran.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Da, jako fer prema buducem vlasniku

A onda za koji mjesec osvane ovdje post nekog forumasa: kupili smo stan u mirnom kvartu, kad smo ga dosli pogledati rekli su nam vlasnici da to susjedi slave rođendan. A sada se ispostavilo da su susjedi strasno bucni. Djeca mi ne mogu spavati cijelu noc itd.
    Prije par tjedana je bio opisan sličan slučaj u Nekretninama u Jutarnjem, u rubrici "Pitajte pravnika". Uglavnom, ako lažete kupcima o susjedima, kasnije vas mogu tužiti i tražiti da im vratite dio novca

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kate13, zao mi je sto si u takvoj situaciji. Ali mislim da bi bilo u redu da kupca upozoris na susjede. Ipak je rjesavanje stambenog pitanja zivotna odluka i dovesti nekoga s namjerom u takvu situaciju (ili da ne kazes ili da presutis ako ne pitaju, jer su npr. dosli bas kad su tvoji susjedi na moru, pa ih ne cuju) nije u redu.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče upozoravanja kupca, ljudi sami čuju da se gore nešto događa.

Bilo mi je tu par ljudi koji su samo škicali stanove i nitko se nije previše obazirao na buku odozgora.
    Kupac koji je imao namjeru kupiti stan je odustao jer mu je banka nešto zakomplicirala....i njega uopće nije zanimala situacija sa susjedstvom mada su taj dan kada je bio tu ovi gore bili u elementu.

Ima li itko iskustva sa stiroporom u pločama?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Kate13 prvotno napisa
    Što se tiče upozoravanja kupca, ljudi sami čuju da se gore nešto događa.

Bilo mi je tu par ljudi koji su samo škicali stanove i nitko se nije previše obazirao na buku odozgora.
    Kupac koji je imao namjeru kupiti stan je odustao jer mu je banka nešto zakomplicirala....i njega uopće nije zanimala situacija sa susjedstvom mada su taj dan kada je bio tu ovi gore bili u elementu.
    OK, ali ja sam iz ovoga sto si u postu prije napisala:

A, razmišljam si i ovako, jedan lik nam je već odustao od kupnje. Slijedeći kad dođe i čuje njih tam gore kak talambasaju...bojim se da će mi i taj zbrisat.
    skuzila da je odustao radi buke.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kate13 prvotno napisa
    Ima li itko iskustva sa stiroporom u pločama?
    mislis kao one ukrasne? nije to bas debelo... mama ih ima u kuhinji, ali u stanu iznad nitko ne stanuje (savrseni susjedi ), pa ne znam. iskreno sumnjam da bi ti to pomoglo, ne mogu zamisliti kako, ali ne znam. nadam se da ce ti se javiti netko s odgovorom. inace pokusaj se skulirati, drzim ti fige da mirno izdrzis jos par mjeseci i preselis u miran kraj

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    OK, ali ja sam iz ovoga sto si u postu prije napisala:

skuzila da je odustao radi buke.
    Ma, ne ovaj koji je odustao, odustao je zbog banke. Njemu nije smetala buka, barem nije reagirao na nju ni pitanjem što se događa ni bilo kakvim komentarom vezanim uz zvukove divljine odozgora.

manal...da te ukrasne ploče ima moja sestra u kuhinji, dosta mi se čine debele pa sam mislila da bi možda to moglo koliko-toliko ublažiti zvukove.
    I, da ispravim nepravdu tj. netočnu izjavu ljudi iz Isovera su mi poslali mailom svoj katalog, ali ga je gmail utrpao pod spam. Nisam si baš previše pomogla tim katalogom... :/

Vjerojatno će ipak biti najbolje da se skuliram još to malo....ali ako netko IPAK ima neki savjet...slušam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •