Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: moje dijete

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno moje dijete

otvaram ovu temu jer živim u stanju stalnog čuđenja. Moje dijete me iznenađuje iz dana u dan, a ima samo 13 mjeseci. Evo danas kaj je napravila: mrzi vaditi šmrkljiće iz nosa i brani se svim silama kad joj pokušavam to izvaditi. Danas joj lijepo velim: mama će malo očistiti nosu i onda idemo šetati, i ona meni ne, ne, a ja njoj: ma znaš da moramo, a onda ćemo lijepo ići di di i šetati, ona meni opet ne, ne, a ja njoj: ajmo koko, očistimo pa obućemo pepice i idemo šetati. I ona meni kaže da i ja ju sjednem, uzmem chicco pumpicu i izvadim šmrkljiće iz nosa, pošpricam Sterimarom, a dijete niti makac. I naravno, išli smo u šetnju. Ne mogu vjerovati koliko razumije dijete od samo 13 mjeseci.
    Ajmo se malo bolje upoznati, u čemu su vas vaša djeca iznenadila?

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

u čemu su vas vaša djeca iznenadila?
    U svemu! (ima 12 mjeseci)
    Razumije sve! (Čak je i pedijatrica bila iznenađena njegovim reakcijama i zapažanjima...on joj je sve pokazivao i "govorio" što je što...)
    Što ga god pitam na sve ima "odgovor". Znam da glupo zvuči, ali stvarno je istina.
    Nema šanse da mu nešto podvalim.

Kada bi sada krenula s nabrajanjem ispisala bi strane i strane topica

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ora prvotno napisa
    Razumije sve! (Čak je i pedijatrica bila iznenađena njegovim reakcijama i zapažanjima...on joj je sve pokazivao i "govorio" što je što...)
    Što ga god pitam na sve ima "odgovor". Znam da glupo zvuči, ali stvarno je istina.

x

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moje dijete mene svaki dan iznenadjuje, inace se ne volim bas hvalit (osim uzivo )

no evo danas san raspolozena za hvalisanje

ima 10 mj. savrseno komunicira:

ja: hoces jest, jesi gladan, ocemo papat?
    on: papa
    ja: hoces papat breskvu
    on: vrti glavom da nece
    ja: hoces papat dinju?
    on: papa
    dam mu on lipo pojede, kad je gotov vrti glavom da vise nece.

kad je gladan zove me: mama papa.

pitam: oces papat siku? on se sav ozari i baci na siku

kad nesto nece vrti glavom da nece, kad mu kazem NE zna da ne smije to dirat i odmakne se, kad mu kazem da mi da nesto sta ima u ruci, da mi, kad kazem da cu ga ulovit bjezi od mene u trku a kad kazem da on mene sad lovi podje me hvatat, to nam je jedna od najdrazih igara

govori i razumi: mama, tata, papa, pa pa, baba, dada (to je dida), ma (to je moj brat) i sad je u fazi trkeljanja pa prica: tkokotkljkakokukaljaltdagkhdagkheadagdakdkotgod tako nekako

imamo pikovu slikovnicu, otvori ju tamo di piko doruckuje i kaze "papa", di je piko na traktoru cini brbrrrrrr, di piko ima rodjendan i puse svjecice on pocne puhat.

ahhhhhhhhh, evo san si dala oduska :mgreen:

i sva se opet rastopila ...

meni je ovo sve jako puno za dite od 10 miseci, s tim da puno toga vec dosta dugo radi i govori. prije nije verbalizirao papa ali bi cinio ustima papa, ima 2 tjedna da je poceo bas sa rijecju.

zhaba moja mala

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svako toliko izleti ovakav topic
    I to je sasvim u redu.
    Verbalizira eliminaciju i uvjerava me da me ne zafrkava
    baca stvari u smeće kada je zamolim
    donosi mi predmete
    odgovara na pitanja
    i napokon hoda :pušeuslavljeničkutrubu;

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slicno kao i zhabicn, govori papa kad je gladan i mase glavom za "ne". Ima svoje improvizirane guralice koje si je sam odabrao uz koje hoda. Zna da neke stvari nesmije ali bas ih namjerno radi, gleda me smije se, i napravi to.
    Ujutro, kad se probudimo, legne skroz blizu mene, gleda me u oci i kad ja kazem "ljubavi moja" nema sretnijeg od njega.
    Ovih dana je iznimno dobar, jako puno se igra sam a kad mu se igra samnom pogleda me, pocne se glasno smijat i bjezat po stanu u zelji da ga ja lovim. A onda kad se umori, dode k meni, ja ga dignem i on legne meni na prsa i tako se mazimo duuugo. A onda opet igra.
    "Plese" ko mali rocker, cim cuje muziku ili ja pocnem pjevati mase glavom i to mu je super.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Zna da neke stvari nesmije ali bas ih namjerno radi, gleda me smije se, i napravi to.

"Plese" ko mali rocker, cim cuje muziku ili ja pocnem pjevati mase glavom i to mu je super.
    e i ovo san zaboravila.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja je meni znala dohvatiti daljinski kad je zamolim. ajd da ima neke vajde i od njih.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    moja je meni znala dohvatiti daljinski kad je zamolim. ajd da ima neke vajde i od njih.

Moja daljinski nosi samo tati
    Kad ga ja dohvatim, ona meni viče "To je tatino"

Mlađa ima 21 mjesec i s njom se već mogu pravo napričati.
    Noćas me je iznenadila jer je sapvala cijelu noć. Jest da me probudila u pola 6 , ali barem imam mira za kavu i surfanje dok one još malo s tatom drijemaju

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene ti moja djeca fasciniraju iz dana u dan,od najstarijeg do najmlađeg.Evo najmlađi upravo sad po kući viče:"Čokoljada, marmeljada,izvoljite!!" i nasmijava brata i sestru.A isto ko što su i druge ponosne majke napisale,neću nabrajati jer bi toga bilo previše,pa..

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Isti slucaj
    Vec smo poceli govoriti "sta je ovo?"... "a ovo?" i pokazivati prstima.
    Naoruzavam se strpljenjem....

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

počelo ja sa ljubljenjem lutke Fifi, i onda sam joj rekla daj pusu mami i ona se nagne, ja joj približim obraz i dade mi pravu pravcatu pusu u obraz. Sad se već i sama naginje prema meni kad joj kažem daj pusu mami. Daje i puse na daljinu, onak poljubi ručicu pa pošalje, ali neće uvijek samo kad je posebno raspoložena.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mene još uvijek iznenađuje iako smo mi malo stariji (skoro će tri godine).
    Recimo jučer sam se iznenadila kad je počeo pjevati pjesmice i fakat ih zna otpjevati od početka do kraja i nisu baš kratke pjesme i bilo ih je više (5kom).
    I svaki dan ima neku novu provalu i viđenje, a primječuje u sekundi primjeti nešto novo itd...

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Yoda zna dati pusu u obraz
    ima 9,5 mjeseci

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Mene ti moja djeca fasciniraju iz dana u dan,od najstarijeg do najmlađeg.Evo najmlađi upravo sad po kući viče:"Čokoljada, marmeljada,izvoljite!!" i nasmijava brata i sestru.A isto ko što su i druge ponosne majke napisale,neću nabrajati jer bi toga bilo previše,pa..

Mislim si, što mu je to???
    Krafne na plaži, jel da

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj je neki dan opisujući oblak ispalio

blještava, snježna bjelina

a jučer

oblaci na nebu izgledaju kao tragovi vilinskih kočija ( bili su neki altocumulusi onako kao brazde )

nije bio kraj reaktora u zadnje vrijeme i nitko ga ne lupa knjigama po glavi

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Citiraj Trina prvotno napisa

Mislim si, što mu je to???
    Krafne na plaži, jel da
    Je

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Moj je neki dan opisujući oblak ispalio

blještava, snježna bjelina

:
    moj bi ovo ispalio jedino poslije gledanja reklame za recimo ariel...

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

no, i da odgovorim na pitanje...

mene moj iznenađuje svojim smislom za detalje... vjerujem da sva djeca imaju oko za neke stvari koje mi više ni ne vidimo, ali zanimljivo mi je kak on primijeti nekaj na kaj ja uopće ne obraćam pažnju... i kad onda razgovaramo o toj osobi ili stvari, ispada da se čudimo jedan drugome tj ja se više čudim njemu i mislim si dal' mi to razgovaramo o istoj osobi... 8)

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mene iznenađuju istovremeno a u tako različitim fazama i to mi je super Jer se brzo zaborave one male sitnice "spočetka".
    Tako je Ian(2,5 mj) jučer pokazao kako zna loviti igračke u baby gim-u i bila sam presretna kad sam ga vidjela, a Patrik (28 mj) mi je jučer penjući se po stubištu i dreći me za ruku, ničim izazvan rekao "Mama, jepa si."

Preslatki su..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kad bebe shvaćaju i razumiju što im se govori?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    Ja sam uvjerenja da razumiju jako rano, ne same riječi već ono što im želiš reći - po tonui, mimici, boji glasa.. načinu na koji govoriš. I što više govoriš, to prije i bolje razumije. Jer ima više jednakih obrazaca.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja zna sve to...jos ju zamolim da mi donese- bilo sto- od bilo kud. samo joj trebam detaljno opisati gdje se nalazi. isti je caca

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e da
    i dodaj nešto za jesti

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ja sam uvjerenja da razumiju jako rano, ne same riječi već ono što im želiš reći - po tonui, mimici, boji glasa.. načinu na koji govoriš. I što više govoriš, to prije i bolje razumije. Jer ima više jednakih obrazaca.
    X

ja znam da je moj mali zhabac bio vrlo vrlo mali, tek par tjedana je imao drzala ga je moja sveki i kad je zaplakao ja sam mu se javila i rekla: tu je mama, tu sam, evo me, sad cu te uzet. i on se smirio, naravno da tada nije razumio niti sto mu govorim niti sto znaci to sta mu govorim, ali je cuo moj glas i "razumio" da cu ga uzet i smirio se i prije nego sam ga uzela.

od pocetka mu govorim iste rijeci za iste stvari tako da mislim da je vrlo rano poceo shvacat sto mu govorim i da sve vise i vise pokazuje kako razumi i zna sto treba napravit ili sto cemo mi napravit.

iako ne razume govor ni rijeci koje im izgovaramo oni razume i upijaju nase osjecaje, mimiku, boju glasa i po tome shvacaju i reagiraju.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moja apsolutno sve razumije što joj pričam, nema šanse da se radi o tonu glasa - razumije riječi i njihovo značenje.
    Najnovija fora je:
    ja: kako kašlja?
    ona: kh, kh (nakašljava se).

Druga fora:
    ja: ajde svira Fifi
    ona: uzme televizorčić Fifi i upali ga

Kad je bila manja (jedno 5 ili 6 mjeseci) pitam je gdje je Betty, ona gleda po podu gdje je pas.

To je moje sunce najdraže

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Svaki dan sve više...

Stariji odrasta.

Prije nekog vremena velim ja D da mora pojesti večeru (težak na jelu) ili neće ići vani. A on meni, ni pet ni šest: Mama, to šta radiš, to se zove ucjenjivanje.

A L...
    Sjedimo mi, tako, L cica, kadli se na TV-u pojavi reklama za RTL-ove CD-e s klapskim pjesmama.
    Moj L pušta cicu, malo promatra, diže se i veli: Dođi mama, pejati (pjevati) i vodi me pravac u diverovu sobu.

Naime, moj diver piva u klapi...

Sitnice, ali znače

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam u konstantnom odusevljenju, cudjenju, divljenju.... Stvarno nema nista bolje nego gledati ih kako rastu, upijaju, izrazavaju se... Ja i MM x puta dnevno izmjenjujemo zapanjene poglede i 'ne mo's virovat' face.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e summer, bas to!!!
    nemres vjerovat face!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

MM došao po nas na more da idemo u Zg i čovjek u šoku, nemre vjerovati kaj je sve naučila za 2 tjedna. By the way, ima majicu sa medom kojeg zove Me i ljubi ga. Kažeš joj ajde poljubi medu i ona primakne majicu usima i ljubi. I hrani plišanog pingvina i to nećete vjerovati u kljun. Moja mama :shock: veli ona meni ti si je naučila. Ja Veli ona meni netko je. Ja zovem MM i velim mu kaj radi i on mi veli da je on hranio pingvina (jer mu nije htjela jesti), ali samo on, ona nije. E pa zapamtila velim ja njemu, jer evo je daje pingvinu keks
    Strašno, imam osjećaj da svake minute nešto novo nauči i u stalnoj sam panici da bum nekaj propustila.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mene je moje dijete jucer prvi put zagrlilo... a ja rstop totalni...
    gosti su ostavili otvorene vrata od skala i on je usao i zatvorio se. ja sam odma skuzila da g anema ali sam najprije izasla ispred kuce pogledat (jer su i vanjska ostavili ) i onda onako u panici uljecem u kucu i zovem ga... tada se sjetim skala, otvorim vrata a on tamo sjedi i gleda me. zgrabim ga i grlim jer sam se stvarno uplasila a on rasiri rukice i zagrli me jako, jako... ima godinu i po...

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Gotovo svaki dan učini nešto iznenađujuće i čini me presretnom ili nas nasmije...
    U ned ne želi papati doručak nikako. <velimo joj nek pojede barem malo da se možemo ići igrati s klincima od prijatelja jer inače ne idemo nikud. I neće i neće, odjednom pojede pola porcije i kaže nam da se sad idemo igrati s klincima jer je papala.
    Jučer mi je rekla Ja volim medeka - ležala je u kinerbetu spremna za spavanje sa svojim malim medekom u rukama.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kakali smo u tutu. :D :D :D Ovako je to bilo:
    ona: agh, agh
    ja: jesi agh, agh
    ona: da
    ja ju uzmem, skinem pelenu i posjednem. Pričekam malo (fakat se nisam nadala da će obaviti) kad ono ide govnić
    ja i MM u deliriju, slikamo govnić, slikamo malu kraj govnića, uglavnom na 7 nebu.
    Ja mislim da smo nas dvoje potpuno podjetinjili, dijete je o.k., mi smo pukli.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

živio govnić!

sad trči na topic o higijeni tute

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad je gladan, uzme žličicu iz ladice, popne se, sjedne za stol, pogleda me svojim milim pogledom i veli: "Mama, papicu može" to me obori s nogu...

Gledamo puzle sa slovima, pokazuje svaku i pita "To?", ja mu govorim koje je koje slovo. Već je zapamtio, prepoznaje i imenuje A, O, I i U; slovo D imenuje - "deda", a B je "baka" Jednom mi je pokazao F i rekla sam mu da je to F kao "fuj". Sljedeći put kad sam ja njega ispitivala koje je koje slovo i pokazala mu F, veli on: "To je bljak"

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad je gladan, uzme žličicu iz ladice, popne se, sjedne za stol, pogleda me svojim milim pogledom i veli: "Mama, papicu može" to me obori s nogu...

Gledamo puzle sa slovima, pokazuje svaku i pita "To?", ja mu govorim koje je koje slovo. Već je zapamtio, prepoznaje i imenuje A, O, I i U; slovo D imenuje - "deda", a B je "baka" Jednom mi je pokazao F i rekla sam mu da je to F kao "fuj". Sljedeći put kad sam ja njega ispitivala koje je koje slovo i pokazala mu F, veli on: "To je bljak"

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj s3ja prvotno napisa
    .............. Jednom mi je pokazao F i rekla sam mu da je to F kao "fuj". Sljedeći put kad sam ja njega ispitivala koje je koje slovo i pokazala mu F, veli on: "To je bljak"
    Tako je smo Sara ja gledali novu slikovnicu sa životinjama, uglavnom su bile poznati životinje a one "nove" je odmah zapamtila.
    Kad smo došli do vjeverice pita me što je to, ja joj kažem a ona hoće ponoviti pa ne zna, kažem joj: ma nema veze, teško je za reći.... idući put kad smo došli do vjeverice ona meni kaže: teško je!!

A da odgovorim na pitanje, mene Sara svaki dan iznenadi, kako su stariji tog ima sve više..... pogotovo kad počnu pričati....

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

da nabrajam nema smisla... pa ću zadnje -

Iv s rođacima komunicira isključivo na engleskom -a kad krene pričat hrvatski, priča u infinitivu :shock: znala sam da dosta zna ali iz dana u dan me :shock: vokabularom

B se igra s psićem kojeg imamo zadnjih 15 dana... ovo je veliki uspjeh obzirom na njegove panične zbjegove u kuću kad ugleda psa -od rotvajlera do onih neznamjelpasilimiš vrsta...

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Potpisujem.
    Vrijedi za oboje.

Svakog dana je sve više toga što nas iznenadi.
    S oba predznaka.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sve vise i vise vjerujem da razumiju sve!

nasa L nas najvise iznenadjuje pricom:
    neki dan: Ba(r)ba p(r)ica! ja nisam mogla vjerovati! i beba p(l)ace!
    a jucer tati: tu je druga krema! (isto bez cistig r)

ovaj opao na d... )

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mene Nila stalno ljubi i stalno bi se grlila...govori mi pritom "djaga" i mazi me po licu i glavi...

Tata ju je naučio da mu masira noge kada dođe s posla !!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •